מינונים גדולים של ויטמין D עשויים להוריד את הסיכון לסרטן, כך על-פי מחקר אמריקני בן ארבע שנים שפורסם בסוף השבוע וכלל יותר מ-1,100 נשים מעל גיל 55 מהאזור הכפרי של נברסקה.
נשים שנטלו סידן ומינון של ויטמין D בכמות כמעט פי שלושה מזו המומלצת לצריכה יומית לאנשים בגיל העמידה היו בשכיחות נמוכה ב-60% לסרטן לעומת נשים שלא נטלו את הוויטמין.
המחקר, שבוצע על-ידי חוקרים מבית הספר לרפואה של אוניברסיטת Creighton בנברסקה, פורסם בעיתון האמריקני לתזונה רפואית.
לדברי החוקרים, עדיין נדרש מחקר נוסף כדי לגלות האם ניתן ליישם את הממצאים שנראו בנשים מבוגרות לבנות גם בגברים, נשים בגילאים שונים או קבוצות אתניות אחרות.
ויטמין D מעודד את ספיגת הסידן ההכרחי להתפתחות ושמירה על שיניים ועצמות בריאות. הוא חשוב גם לתאי העצב, כולל המוח, ופועל כווסת של המערכת החיסונית.
הגוף מייצר את הוויטמין לאחר שנחשף לאור השמש. אין הרבה מזונות העשירים באופן טבעי בוויטמין D אך הוא נמצא בדגים שומניים כמו סלמון ובדרך כלל בחלב מועשר.