ייצוא פירות הקיץ מישראל לשווקי חו"ל בעונה הנוכחית מצביע על קפיצת מדרגה לעומת הייצוא בשנה שעברה. מנתוני מועצת הצמחים עולה, כי הגידול נובע בעיקר מביקושים ערים לתוצרת הישראלית במדינות מזרח-אירופה ובעיקר ברוסיה, שהפכה ליעד מרכזי בייצוא החקלאי בכללותו.
ייצוא פירות הקיץ מתבצע ברובו בחודשים אפריל-אוגוסט שבהם התוצרת הישראלית נהנית מיתרון בשל הגעתה לשווקים בראשית עונת הקיץ, לפני תחילת ייצוא הפירות ממדינות המתחרות. מסיכום נתוני העונה לפי ביצוע והזמנות במועצת הצמחים - יסתכם ייצוא הפירות בגידול של 15% בכמות, לכ-15 אלף טון לעומת כ-13 אלף טון בשנה שעברה. התמורה לחקלאים תסתכם בכ-75 מיליון שקל - לעומת 64 מיליון שקל בשנה שעברה - עלייה של 15%.
ראשי מועצת הצמחים מציינים כי מגדלי השקד החלו לראשונה השנה לפתח את אפיק הייצוא. במסגרת זו יוצאו 40 טון שקד ירוק לצרפת, במקביל לייצוא ניסיוני של 3 טון שקדים לאיטליה. הרקע - במשך עשרות השנים שבהם קיים הענף, שווקו כל יבולי השקדים בשוק המקומי בלבד אך השנה הוחלט לקדם את הייצוא - על-רקע התרחבות היקף המטעים והיבולים הרבים. מטעי השקד משתרעים כיום על-פני 30 אלף דונם, והמגדלים צופים גידול ניכר בהקף הייבול הזה בשנים הבאות תוך הפיכת הייצוא ליעד מרכזי בשיווק.
גם בתחום האפרסקים והנקטרינות נרשם העונה גידול מרשים עקב ביקושים חזקים בשווקי מזרח-אירופה. ייצוא הפירות האלה הסתכם ב-1,500 טון, לעומת 800 טון בשנה שעברה. בענף הענבים הסתכם הייצוא בכ-7,500 טון לעומת 6,500 בשנה שעברה - עקב גידול הביקוש בעיקר בשוק הבריטי שהוא היעד העיקרי בייצוא הזה.
וסקירה קצרה של שאר הפירות הקייציים: בענף השזיפים היה ייצוא בעיקר לבריטניה, עם כ-5,000 טון לעומת 4,200 טון בשנה שעברה; ייצוא המשמש יגיע לכ-350 טון, לעומת 270 טון, והשסק, שהוא ענף ייצוא חדש יחסית, ירשום השנה צמיחה הדרגתית עם הקף של 40 טון, לעומת 22 טון בשנה שעברה.