|
|
|
|
אי-סבלת ללקטוז - אי-יכולת או קשיים בעיכול סוכרי חלב - מתבטא בתסמינים כגון התכווצויות, שילשולים וכו' לאחר צריכת מוצרי חלב. | |
|
|
|
סידן - רק ממקור טבעי
|
יפעת גדות
|
חוקרים גילו כי נשים הנהנות מסידן שמקורו בתזונה נהנות גם מצפיפות עצם גבוהה יותר מאלו המסתמכות על תוספות סידן * האם כדאי להתחיל לשתות חלב במקום לבזבז את הכסף על בקבוקי התוספות?
|
לרשימה המלאה
|
|
|
|
|
|
|
|
|
אם הילד שלכם סובל מאי סבילות ללקטוז (סוכר חלב), אתם בוודאי מרחיקים אותו מחלב או מוצריו. אך ייתכן ואין זו הטקטיקה הטובה ביותר לנקוט בה, אומרים מומחים.
למעשה, האקדמיה האמריקנית של רופאי הילדים (AAP) - הארגון הגדול ביותר באמריקה של רופאי הילדים - קוראת לאמהות ולאבות לילדים הסובלים מאי סבילות ללקטוז לתת צ'אנס למוצרי החלב.
ה-APP הוציא קווים מנחים חדשים לפני מספר חודשים המייעצים להורים לא לוותר על מתן מוצרי חלב לילדים הרגישים ללקטוז. הסיבה: הסידן שבמזונות אלו חשוב לבריאות המינרלים בעצמות, ומוצרי חלב מכילים גם חומרים מזינים אחרים החשובים לגדילה של ילדים ומתבגרים.
אי סבילות ללקטוז לעיתים קרובות מתבטא בצורה מתונה מספיק בכדי שילדים יכולו להנות לפחות מכמות מסויימת של חלב או מוצרי חלב מבלי לסבול מתופעות לוואי.
אי סבילות ללקטוז הוא מצב שכיח למדי, מסבירים רופאי ילדים מאוניברסיטת קליפורניה שלקחו חלק ביצירת הקווים המנחים החדשים. ולמרות שאין מחקר מוכר המציין את השכיחות המדוייקת הם מעריכים כי 20%-30% מהילדים בארצות הברית סובלים ממידה מסויימת של אי סבילות ללקטוז.
למרות זאת, הם מציינים, קיים בלבול רב והורים לעיתים קרובות מתבלבלים בין אי סבילות לפרוטאין שבחלב לאי סבילות ללקטוז. ישנם אנשים האלרגים לפרוטאין שבחלב ומצב זה עלול להיות מסוכן אומנם אך משפיע רק על כ-3%-5% מהילדים בארצות הברית.
אי סבילות ללקטוז - הסוכר הנמצא בחלב - היא נפוצה הרבה יותר. אך למרות המצב, הדעה כיום היא כי ילדים עדיין יכולים להיות סבילים למוצרי חלב מסויימים.
כדי לוודא צריכת סידן הולמת, הרופאים מייעצים להורים להתמקד יותר ביוגורט וגבינה מאשר בחלב, במיוחד אם החלב גורם לילד לתסמינים הקלאסיים של אי סבילות - כאבי בטן. קיימת כמות מועטה יותר של לקטוז ביוגורט וגבינה בהשוואה לחלב, הם מדגישים. או - אפשר לתת לילד לשתות מעט חלב ללא שיסבול מתגובה של כאבי הבטן.
ההורים יכולים גם ללמוד בעצמם לגבי אי סבילות ללקטוז. במקרים בהם הילד סובל מאי סבילות ללקטוז, הבעיה תאובחן בדרך כלל בחמש השנים הראשונות לחייו. קבוצות אתניות מסויימות נוטות יותר מאחרות לסבול מהמצב, כולל שחורים, היספאניים ואסיאתיים.
וגם אם קיימת בעיה, העמדה בה נוקטים כיום היא כי הילד יכול ליהנות מכמויות קטנות של לקטוז, במיוחד במוצרי חלב אחרים מחלב, כמו יוגורט וגבינה כאמור. גם עם חלב, אפשר להגיע למצב בו הגוף יוכל לספוג אותו ללא תופעות לוואי.
מתינות היא המפתח. הילד יכול לשתות כוס חלב, אך כפי הנראה לא 2-3 כוסות חלב ביום.
אם אתם חושדים כי הילד סובל מאי סבילות ללקטוז, רופא הילדים יציע למנוע ממנו מוצרי חלב למשך שבועיים. אם התסמינים יעלמו, כפי הנראה מדובר באי סבילות ללקטוז. אם עדיין לא ברור כי הוא סובל מהמצב, ישנה בדיקה פשוטה שניתן לעשות.
כאשר בוחרים במוצרי חלב לילד, רצוי להסתכל בתווית שעליהם כדי לוודא כי הילד מקבל כמות הולמת של סידן. הכמות האידיאלית היא אותה כמות הנמצאת בחלב 250 או 350 מיליגרם (למנה).