ככל שכלכלת יפן מגיעה למקומות רבים יותר בעולם, כך גם הסושי מוצא את מקומו על צלחות רבות יותר.
אך ככל שהפופולריות של הסושי גדלה, כך גם הספיקות לגבי בטיחות הדגים שבהם משתמשים להכנתו. במיוחד, תכולת הכספית היא שזוכה כעת לאור הזרקורים.
25% מהתושבים הבוגרים בעיר ניו-יורק סובלים מרמות גבוהות של כספית בדם כתוצאה מאכילת דגים, כך על-פי סקר שפורסם על-ידי מחלקת הבריאות ביום שני השבוע. כמה אחוזים מתושבי תל אביב סובלים מאותה בעיה? לא ידוע.
על-פי הסקר, השיעור גבוה הרבה יותר בקרב אנשים ממוצא אסייתי ובקרב אנשים אמידים, שמבחינה סטטיסטית אוכלים את הכמות הרבה ביותר של הדגים.
תושבי ניו-יורק בעלי ההכנסה הגבוהה ביותר סבלו מרמות כספית ממוצעות של 3.6 מיליגרם לליטר, בהשוואה ל-2.4 מיקרוגרם לליטר אצל הקבוצה בעלת ההכנסה הנמוכה ביותר.
אצל נשים אסיאתיות נמצאו רמות כספית של 4.1 מיקרוגרם לליטר. בקרב נשים סיניות ל-66% מהן היו רמות כספית מעל 5 מיקרוגרם לליטר, הרמה בה יש לדווח על כך למדינה לצורך מעקב.
גורמי בריאות רשמיים אומרים כי רמות הכספית מהוות סיכון מועט לרוב האנשים, אך הן עלולות להעלות את הסיכון לעיכוב קוגנטיבי אצל ילדים שאמהותיהן סבלו מרמות גבוהות של כספית במהלך ההריון.
על-פי מחלקת הבריאות, נשים הרות יכולות לאכול טילפיה, הרינג או עיט הים עד חמש פעמים בשבוע משום שדגים אלו מכילים כמות נמוכה מאוד של כספית, זאת על בסיס מנה בגודל 180 גרם. לנשים בהריון לא מומלץ לאכול דג בס, דג החרב או טונה טריה, המכילים כמויות גבוהות של כספית.
גורמים רשמיים ציינו גם כי לדגים יתרונות בריאותיים כאשר הם נצרכים במידה מתונה.
מחלקת הבריאות מפיצה בימים אלו חוברת עצות לגבי הדרך שבה נשים הרות וילדים ישמרו על רמות כספית נמוכות. בין יתר העצות: אל תאכלו דגים שנתפסו בנמל ניו-יורק או האדסון.
המידע לגבי הכספית הוא מתוך סקר תזונה ובריאות שנעשה בשנת 2004 בעיר ניו-יורק. הסקר, שנעשה גם על-ידי המרכז למניעת מחלות, הוא הראשון מסוגו שנעשה בניו-יורק.