ארגוני הצרכנים הגדולים באיטליה מתכננים שביתת פסטה בשל ייקור המצריך הלאומי. האיטלקים נקראים לשתף פעולה ולא להזמין את המאכל בכל צורותיו: ספגטי, פטוצ'יני, פרפלה או ריגטוני.
בסנדיי טלגרף דווח (א', 2.9.07) כי בתגובה לייקור בסך 30 סנט אירופים לקילו פסטה, החליטו באיגודים להחרים את המוצרים, כשבקרוב צפוי חרם גם על מוצרים נוספים, בהם: קפה, גבינת מוצרלה, לחם וביסקוויטים.
"ויתור על הפסטה ליום אחד מהווה מחווה סימבולית", אמר דובר ארגוני הצרכנים. "על האיטלקים להימנע מרכישת פסטה מכל סוג באותו יום, ולנסות כמיטב יכולתם שלא לאכול פסטה גם בביתם".
לפי ארבעת ארגוני הצרכנים הגדולים במדינה, משק הבית הממוצע ייאלץ לשלם עד אלף אירו יותר מדי שנה בגין הייקור. מרבית האיטלקים אוכלים מנת פסטה לפחות פעם אחת ביום, וצורכים בממוצע כ-54 ק"ג פסטה בשנה.
מארגני השביתה מודעים לקושי שבוויתור על המאכל האהוב ביותר על האיטלקים ובמהלך השביתה מתכננים להקים דוכנים במרכזי הערים הגדולות, אשר יחלקו לכל עובר ושב לחם וחלב בחינם, כדי לנסות ולמנוע את רכישת הפסטה.
יצרני הפסטה הסבירו, כי הסיבה לייקור נובעת ממחסור בחיטה, אך ארגוני הצרכנים דחו בתוקף את התירוץ: "הסטטיסטיקה מראה כי מחיר התבואה בכלל ירד, אך המחיר של הלחם, למשל, ממשיך לעלות, ללא כל קשר למחיר החיטה. לפי הניתוח שלנו, לחם, פסטה טריה וקינוחים, התייקרו ב-12%, 20% ו-70% בהתאמה בשנה שעברה, בה בעת שמחיר החלב עלה ביותר מ-300%".
ראש הממשלה, רומנו פרודי, אמר כי "אין כל הצדקה לדאגה הרבה באשר לעליית המחירים. בחלק מהמקרים הם אף ירדו באופן משמעותי", אך הסכים כי אין צורך שמחיר מוצרי היסוד ישפיע באופן משמעותי על המחיר הסופי שמשלמים הצרכנים. "ניתן לשפר את יעילות הייצור כדי לחסוך בכסף, כפי שנעשה במדינות אירופיות אחרות", אמר.