דגנים מלאים הם חלק חשוב מתזונה בריאה. יתרה מכך, דגנים מלאים עשויים לסייע במניעת סוכרת מסוג 2.
בניתוח נתונים שנעשה בשנת 2007 לשישה מחקרים נפרדים, אכילת שתי מנות נוספות של דגנים מלאים ביום נמצאה קשורה לירידה של 21% בסיכון לסוכרת.
במחקר נוסף, הסיכון לסוכרת מסוג 2 היה נמוך ב-35% למשתתפים שאכלו את הכמות הרבה ביותר של דגנים מלאים בהשוואה למשתתפים שאכלו את הכמות הקטנה ביותר.
ככלל, רצוי לנסות שלפחות חצי מכמות הדגנים שאתם אוכלים תהיה דגנים מלאים. פשוט בחרו בלחמים, בפסטות ובדגנים מוכנים שעל תווית האריזה שלהם רשום "מלא" וכן ברשימת המרכיבים. ודאו כי דגנים מלאים מופיעים בין המרכיבים הראשונים שברשימה.