מינונים נמוכים של כימיקל הנמצא בקליפה של ענבים אדומים וביין האדום יכולים לשפר את הרגישות לאינסולין אצל עכברים, כך עולה ממחקר חדש. עורכי המחקר דיווחו גם כי רמה גבוהה של אינזים הנקרא SIRT1 משפרת גם היא את הרגישות לאינסולין בעכברים. ממצאים אלו יוכלו לעזור בחיפוש אחר גישות חדשות למניעה או טיפול בסוכרת.
כ-170 מיליון בני אדם בעולם כולו סובלים מסוכרת ומספר זה צפוי להעלות ל-353 מיליון עד סוף שנת 2030. 90% מחולים אלו סובלים מסוכרת מסוג 2. סוכרת מסוג 2 היא העמידות של רקמות הגוף לגירוי שנעשה על-ידי ההורמון אינסולין.
אינסולין מוריד במצב נורמלי את רמות הגלוקוז בדם על-ידי כך שהוא מסייע לקליטת הסוכר בשרירים וברקמות השומן ועל-ידי עצירת ייצור הגלוקוז בכבד. לדברי עורכי המחקר, מניעת העמידות לאינסולין היא המפתח העיקרי לטיפול בסוכרת מסוג 2.
מחקר קודם בתחום הראה כי קיים קשר בין SIRT1 לסוכרת, אך לא ברור היה האם ל-SIRT1 יש קשר ישיר לעמידות לאינסולין. המחקר הנוכחי מראה כי ל-SIRT1 קשר ישיר לעמידות לאינסולין. המחקר הראה גם כי רזרבטרול - הכימיקל שביין האדום - מגביר את הרגישות לאינסולין בתאים והמינון הנדרש כדי ליצור את ההבדל הוא נמוך ביותר.