|
|
|
|
|
"... והשומים והחרדל והצנון - כל אלו מאכלים רעים הם". | |
|
|
|
שום - לא מוריד את הכולסטרול
|
יפעת גדות
|
חוקרים מגלים כי תוספות שום אינן מורידות את הכולסטרול * מעלים ספיקות גם לגבי יתרונות הבריאות של השום במלחמה בדלקות ובסרטן * מדגישים כי חלק מן הטענות מגיעות מניסויים מעבדתיים אך אין הוכחה כי הוא פועל בגוף באותה דרך
|
לרשימה המלאה
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
היתרונות הבריאותיים של השום ידועים מזה מאות שנים, אך כעת חוקרים הצליחו לזהות במדויק לפחות סיבה אחת ליתרונות אלו.
מחקר חדש הראה כי תאי דם אדומים מעבדים מרכיבים מהשום המתעכל והופכים אותם ל'שליח' - מימן גפריתי (H25), המרגיע את כלי הדם ומגביר את זרימת הדם. לכן, אכילת שום עשויה להעלות את האספקה הטבעית של כימיקל חיוני זה ולשחק תפקיד בהורדת הסיכון למחלות לב.
מחקרים קודמים שבדקו את ההשפעות הבריאותיות של השום הניבו תוצאות מעורבות. לדוגמא, מחקרים מסויימים על השום גילו רק מספר יתרונות, ואילו אחרים הראו כי הוא מוריד את הסיכון למחלות לב.
אך החוקרים מאמינים כי במידה ומחקרים נוספים יאשרו את ממצאי המחקר הנוכחי, בדיקת היכולת לייצור מימן גפריתי תוכל לשמש כדי לקבוע אמת מידה לתוספות שום ולהביא ליתרונות בריאותיים גדולים יותר.
ההשפעות של השום
במסגרת המחקר, החוקרים, מאוניברסיטת אלבמה שבבירמינגהאם, ניתחו את ההשפעות של מיץ שנסחט משום - שנרכש בסופרמרקט - על תאי דם אדומים של בני אדם במעבדה.
הם גילו כי תאי הדם האדומים החלו לייצר באופן מיידי מימן גפריתי לאחר שקיבלו מינון זעיר של שום. כמות השום שנבדקה במעבדה היה שוות ערך בערך לשתי שיני שום לאדם בוגר ממוצע.
בדיקות נוספות הראו כי תגובה של כימיקל מפתח התרחשה בממברנות (קרומיות) של תאי הדם האדומים, אך כמות קטנה של מימן גפריתי נוצרה גם בתוך התאים.
מספר צמחים מלבד השום מכילים את אבני היסוד של מימן גפריתי ומספקים יתרונות בריאותיים אלו, ולדברי החוקרים, השום הוא רק אחד מהם המשמש בתזונה של בני אדם.
תוצאות המחקר פורסמו ב-"Proceedings of the National Academy of Sciences".