דיווחים שליליים רבים המתפרסמים באינטרנט לגבי שמן קנולה הם נטולי יסוד, כך מדגישים מומחים מ-"Mayo Clinic". מידע מוטעה זה נובע מהעובדה כי לפני שנים, השמן היה מיוצר מצמח הלפתית.
שמן לפתית עתיר בחומצה ארוקית, מרכיב שהוא אכן בעל השפעות בריאותיות שליליות.
מסיבה זו, מגדלי הצמחים פיתחו צמח חדש הדומה לצמח הלפתית אך מכיל רמות נמוכות מאוד של חומצה ארוקית.
כדי להבדיל אותו משמן הלפתית, השמן החדש נקרא שמן "קנולה". נכון לעכשיו, שמן קנולה מכיל 0.5% עד 1% חומצה ארוקית - שהיא רמה נמוכה בהרבה מהגבול המותר- 2% - שנקבע על-ידי ארגון המזון והתרופות (FDA).
שמן קנולה מכיל כמות נמוכה ביותר של שומן רווי ואחוז גבוה מאוד של שומן חד בלתי רווי. לכן, זוהי בחירה בריאה כשמדובר בבחירה בין השמנים השונים.