מליאת הכנסת אישרה (ד', 14.11.07) בקריאה טרומית הצעת חוק שיזם ח"כ גלעד ארדן (ליכוד) המאפשרת למלונות, מסעדות ואולמי אירועים לתרום שאריות מזון לנזקקים.
כיום, ישנה אפשרות למקומות המוכרים מזון לתרום את שאריות המזון לעמותות, אך אותם מקומות מסתכנים בתביעה משפטית באם אחד מהנתרמים יחלה כתוצאה מאכילת המזון הנתרם. כ-25% מהאוכל שמכינים במסעדות, אולמות אירועים, חדרי אוכל מפעליים, בסיסים צבאיים, רשתות שיווק, בתי מלון וכדומה, נזרק.
הצעת חוק זו באה לסייע לאותן עמותות להשיג את כמות המזון כאשר היא נותנת הגנה מהעמדה לדין ומתביעות נזיקין למי שתרם בתום לב מזון לעמותה ללא כוונת רווח המחלקת אותו לנזקקים.
הצעת החוק אינה פוטרת מאחריות במקרים בהם תורם המזון הפגום עשה כן מתוך מחשבה פלילית, ובכך תאפשר למוסדות אלו לתרום את מזונם ולא לזרוקו. לדברי ארדן "ההצעה תסדיר את העברת המזון שנתרם תוך שמירה על רמתו. בישראל חיים היום כמיליון וחצי אנשים הנמצאים בחוסר ביטחון תזונתי וזאת בשעה שכרבע מהאוכל המוכן במקומות הסעדה נזרק לפח".