על-פי האגודה למלחמה בסרטן, סרטן הרחם מופיע בעיקר בקרב נשים בגילאים 64-50, ומופיע לעיתים נדירות מאוד בנשים מתחת לגיל 40. נשים שלא ילדו או נשים שסבלו מאי-פריון נמצאות בסיכון גבוה יותר לפתח סוג סרטן זה.
סרטן השחלות שכיח יותר בקרב נשים שלא ילדו מעולם. קיימת עדות מוצקה לכך שנשים הנוטלות גלולות למניעת הריון נמצאות בסיכון נמוך יותר לסרטן השחלה.
דובר מנהלת בטיחות המזון קרא לנשים לנסות לאזן את התזונה עם כמות רבה של פירות וירקות. המחקר החדש, לדבריו, תומך בעצות הקיימות כיום, התומכות כבר בכך שלאקרילמידים יש את הפוטנציאל להיות קרצינוגנים (גורמים לסרטן) בבני אדם, אך מאחר שאקרילמיד נוצר בצורה טבעית במגוון רחב של מזונות מבושלים לא ניתן להנות מתזונה בריאה ומאוזנת ולהמנע ממנו.
מומחים מהאיחוד האירופי אמרו כי יש להמנע מבישול יתר של מזון.
דובר האיחוד אמר כי העצה הכללית, העולה מהפרויקט הנוכחי, היא להימנע מבישול יתר כאשר אופים, מטגנים או צולים מזונות עשירים בפחמימות.
יש לבשל צ'יפס ותפוחי אדמה צלויים עד לצבע צהוב מוזהב ולא חום מוזהב.
מומחים אחרים ציינו כי לא ניתן לדעת בוודאות כי מקרי סרטן מסויימים נובעים מהאקרילמידים בלבד יותר מאשר ממרכיבים אחרים לא בריאים במסגרת התזונה של הנשים. נשים אינן צריכות לדאוג יותר מדי בעקבות החדשות, הם מאמינים ומציינים כי לא קל להפריד מרכיב אחד בתזונה מכל המרכיבים האחרים כאשר חוקרים את התזונה המורכבת של אנשים שונים.
מתעשיית המזון נמסר כי נעשים מאמצים בשנים האחרונות להפחית את כמות האקרילמידים במזונות המעובדים.
מחקר שפורסם בשנת 2005 לא גילה ראיות לכך שאקרילמידים מעלים את הסיכון לסרטן השד.