משוגעים על מתוק? הסיבה נעוצה כפי הנראה בדנ"א שלכם. כך מראה מחקר חדש.
ידוע כי לאנשים יש משיכה טבעית לסוכר, אך ישנם אנשים מסויימים שאוהבים סוכר יותר מאחרים.
מדענים חקרו 324 זוגות של תאומות בריטיות. הקבוצה כללה 149 זוגות תאומות זהות בוגרות, שחלקו גנים זהים, ו-175 זוגות של תאומות לא זהות, שחלקו מחצית מהגנים.
לאחר צום במהלך הלילה, התבקשו התאומות לשתות מים ממותקים. לא מדובר במשקה מיוחד עם טעמים ספציפיים אלא רק בסוכר מעורבב במים.
כל אחת מהתאומות דירגה את המשקה על-פי סולם ערכים שנע מ"המשקה הכי לא טעים שניתן להעלות על הדעת" ועד "המשקה הכי טעים שניתן להעלות על הדעת".
התאומות הזהות נטו יותר מהתאומות שאינן זהות לדרג את המשקה תחת אותה קטגוריה.
לדברי החוקרים - מאוניברסיטת הלסינקי שבפינלנד, הגנים מסבירים כ-50% מהשוני במידה ההנאה של המשתתפות מהמשקאות. הבדלים אינדיבידואליים מסבירים את ה-50% הנותרים. במילים אחרות, גנים אינם אחראים בלעדיים לאהבה המיוחדת של אנשים לטעם המתוק.
התאומות מילאו גם שאלונים לגבי מידת אהבתן, תשוקתן והכמות שאכלו של שישה מזונות מתוקים: קינוחים מתוקים, ממתקים, עוגות מתוקות, גלידה, סוכריות מציצה ושוקולד.
החוקרים גילו כי הגנים השפיעו על תכונות אלו גם כן, למרות שעדיין לא ברור אלו גנים מעורבים בכך, או האם ניתן לייחס את הממצאים גם לגברים.
- ממצאי המחקר פורסמו בעיתון האמריקני לתזונה רפואית.