ממחקר שוק שערכה חברת "נורקייט" מהקונצרן הדני ISS שהינה חברת שירותי הסעדה המספקת מדי יום למעלה מ-100,000 ארוחות לחברות טכנולוגייה עלית, ארגונים, מפעלים, כוחות הביטחון וגופים ממשלתיים עולה שבשנת 2007 השקיעו חברות ומפעלה למעלה מ-1.5 מיליארד שקל בתחום הסעדת עובדים.
דוד לרון, מנכ"ל חברת "נורקייט", מציין שבשנת 2007 השקיעו חברות שונות במשק כ-12 מיליון שקל בשיפוץ, שידרוג והקמת מסעדות לעובדים.
בדיקת שוק בקרב מדגם של כ-2,500 עובדים מחברות טכנולוגיה עלית, מפעלי תעשיה, חברות ממשלתיות ועובדי חברות הביטחון קובע ש-10 מנות האוכל המועדפות על העובדים הן: במקום הראשון מוביל השניצל והצ'יפס, במקום השני - עוף צלוי, במקום השלישי - סטייק פרגית, במקום הרביעי - פילה דג בגריל או בתנור ובמקום החמישי - סלט ירקות עם תוספות או סלט בריאות.
המנה המועדפת במקום השישי - סושי, במקום השביעי צלי בקר או סטייק בקר, במקום השמיני - תבשילים - תבשיל עוף או תבשיל בקר או תבשיל דג, במקום התשיעי - מנה עיקרית צמחית על בסיס טופו או סויה, ובמקום העשירי - מנת פסטה - מקרוני, פטוצ'יני ו/או פסטה.
דוד לרון מציין, שבולט לאחרונה טרנד חדש בתחום שירותי ההסעדה - טרנד האוכל הבריא והדיאטתי במפעלים, חברות ומוסדות כחלק מהמודעות ההולכת וגוברת לשמירה על תזונה נכונה, אוכל דל שומן ומזון בריא יותר והקמת אספרסו ברים להגשת קפה וארוחות קלות.
בתפריטים היומיים ישנה דרישה למנות מיוחדות דלות קלוריות וביקוש לשניצל וצ'יפס הנאפים בתנור במקום בטיגון בשמן וכן לירקות מאודים כגון: גזר, דלעת, כרוב, קישואים וכו'.