בעלי מקצועות חופשיים מוזמנים להעביר אלינו לפרסום מאמרים, מידע בעל ערך חדשותי, חוות דעת מקצועיות בתחומים משפט, כלכלה, שוק ההון, ממשל, תקשורת ועוד, וכן כתבי טענות בהליכים בבית המשפט.
דוא"ל: vip@news1.co.il
|
|
|
גולדסטאר, טובורג והייניקן הן מילים גסות כאן, האווירה נכונה והאוכל קטן ומצוין ● שגיא עמית העביר ערב עם בירת מונשיין טרייה על הבר של מבשלת הבירה התל אביבית ברוהאוס
|
[צילום: מסעדת Brewhouse - ברוהאוס בתל אביב]
|
|
|
|
|
גולדסטאר, טובורג והייניקן הן מילים גסות כאן, האווירה נכונה והאוכל קטן ומצוין. שגיא עמית העביר ערב עם בירת מונשיין טרייה על הבר של מבשלת הבירה התל אביבית ברוהאוס. ארוחות השחיתות הליליות עם רן פסקל, שהיו עד לא מכבר עניין שבשגרה, הפכו באחרונה לעניין די נדיר. החלטנו לשים קץ להפוגה בהאבסה האהובה עלינו כל כך ולהעביר ערב גברים כהלכתו. בתרגום חופשי: לשבת, רצוי במקום לא רועש מדי, עם בירה, רצוי הרבה מדי, ובשר - רצוי אפילו קצת יותר. קבענו להיפגש בברוהאוס שעל שדרות רוטשילד. לשם שינוי היה זה הוא שהגיע ראשון. הוא ממתין לי על הבר וכמנהגו, מסתודד עם הברמנית, מחליף קריצות עם זה שלידו, צוחק עם המלצרית ומסתחבק עם הזוג בשולחן ליד. כמה פסקלי מצדו. הקטע של הברוהאוס, למי מכם שחי בחדר אטום בעשור האחרון, הוא שמעבר לאווירה הנכונה כל כך שיש בו, הבירה שתוכלו למצוא שם היא רק, ואך ורק, הבירה של הברוהאוס, שדוגרת במיכלי ענק יפיפיים שניצבים בחלל המקום. לא הייניקן, לא טובורג, שלא לדבר בכלל על הוגרדן או וויינשטפן. בברוהאוס מכינים את הבירה שלהם בעצמם והעובדה שהמקום הומה אדם, מלמדת שהם כנראה יודעים מה הם עושים. פסקל כבר עם שליש ליטר של מונשיין ביד. אני טועם ממנה קצת, מתלהב הרבה, ובלי לחשוב פעמיים מזמין לי חצי. המונשיין היא אחותן של המאסטרס והקוואנטום. היא אדמדמה ומכילה חמישה אחוזי אלכוהול. המאסטרס, המכילה שמרים, כהה יותר ומכילה שבעה אחוזי אלכוהול בקירוב והקוואנטום הצהבהבה, גם היא ברמת אלכוהול דומה לזו שאנו שותים. השליש הזה שלו יפריד אותנו מ-23 שקל והחצי שלי מ-28. המתחילים יוכלו להזמין גם חמישית ליטר ב-15 שקל. כמובן שאת הבירות הביתיות האלו אסור להחמיץ. פסקל מסיים את הבירה ואיתה את סבב הסמול-טוק הראשוני עם כל אחד מתשעים הסועדים במקום, כמנהגו. ממש לפני שהוא נכנס לסבב היכרות עם הטבחים, עם שוטפי הכלים ויוצא להעיר את המאבטח כדי ללחוץ לו יד, החלטתי שרק מעבר לשולחן נורמלי ומילויו באוכל טעים יפתור את התקף הנחמדות הזה. סבב נוסף של שני חצאים מהמונשיין הסקסית ואנחנו מוכנים. הלכנו על ארוחת טעימות, שמוגשת בדרך כלל בין ראשון לרביעי ותכליתה היא כזו: שני סועדים (או יותר) שלוש ראשונות, שלוש עיקריות, שני קינוחים ובין לבין - המון המון בירה. התענוג הזה יעלה לכם 99 שקל לאדם כולל הכל, חוץ מהבירה כמובן. פתחנו בקרפצ'יו בקר העשוי נתחים דקיקים של סינטה, חמצמצים מבלסמי, ועליהם שבבי פרמזן כמתבקש. נכון, זו מנה ראשונה מבין רבות שעוד עתידות לבוא, נכון, היא מצוינת בטעם ואפילו פסקל, מומחה לקרפצ'יואים מטעם עצמו הסכים על כך. אבל הגודל, הגודל... מנה קטנטונת שמומלצת בחום על-רקע איכותי נטו. האגרול הקוריאני שאתו המשכנו היה גם הוא די קטן אך מצוין. לעומתם, מנת הפטריות והאגוזים בטריאקי, שהייתה השלישית מבין הראשונות, הצדיקה את הופעתה על שולחננו גם כמותית ולא רק איכותית. מנה גדולה יותר משכנותיה וטעימה לפחות כמותן. סיבוב של שליש מונשיין לשנינו, שמסתמן כאחרון להערב, והעיקריות בדרך: מנה מכובדת של ספריבס ברוטב מתקתק עם ג'ינג'ר, מנת קלמארי מטוגן בציפוי פריך ומנת קבב טלה עם טחינה. רף האיכות הגבוה מהראשונות נשמר בשלושתן, אפילו בטחינה שליד הקבב שלא ממש הייתה קשורה לאווירה. הכמות, כיאה לעיקריות גדלה בהתאם, והמונשיין המעולה עזרה להכל להחליק למטה. הוסיפו לאלו את גלידת הקוקוס המצופה ואת קרם הברולה המעולים לקינוח והרי לכם חגיגה תל אביבית אמיתית של טעם ואווירה.
|
|
* הכותב היה אורח המקום. Brewhouse - ברוהאוס - שד' רוטשילד 11 תל אביב, 03-5168666
|
|
תאריך:
|
15/04/2008
|
|
|
עודכן:
|
15/04/2008
|
|
שגיא עמית
|
|
חברת אספן בנייה נכנסה אתמול (14.4.08) כשותפה ב-50% בפרויקט לבניית 124 דירות בצפון פ"ת. 50% הנותרים יהיו בבעלות חברת ד. רוטשטיין, שהייתה עד כה בעלת 100% בפרויקט. אספן נמצאת בשליטת המשקיע רוני צארום מארה"ב. רוטשטיין נמצאת בבעלות 4 אנשי עסקים פרטיים מירושלים (33%) ושמואל לבייב, בן משפחתו של לב לבייב (21%).
|
|
|
כבכל שנה, חג הפסח, מגיע במעבר חד. מחג מלא אורה ושמחה כפורים עוברים לחג פסח המזכיר אבק, לכלוך, בלאגן ושאר הקונטאציות השליליות. נשות ישראל החרוצות מתחילות את "ניקיון האביב" במקום את ניקיון הפסח. מזיזות, מרימות, מטפסות, מאבקות, מקרצפות ולבסוף "נגמרות". כאשר בערב החג, לצערנו (ולצערן...), הן מגיעות לשולחן עייפות ומסמורטטות.
|
|
|
זה לא פשוט להגיע לבר ביום ראשון. צריך לבחור בקפידה את המרפק בכסא לידך, מאחר שהתפוסה בדרך כלל נמוכה משאר ימי השבוע ויש סיכוי סביר שהדיאלוג בערב יתנהל באופן בלעדי בינך לבינו, עם כמה אתנחתות קומיות מאזור הברמן. מצוייד בתובנה הזאת, נאספנו אני וזוג המרפקים הנבחר ל"גורדו", בר-מסעדה שנמצא בקצה הדרומי של חוף גורדון בתל אביב. בניגוד למה שניתן להניח, השם "גורדו" לא נגזר מהקרבה לחוף, אלא מהלקסיקון הספרדי, ומשמעותו היא "איש גדול ושמן שאוהב לארח".
|
|
|
מתחילת השבוע כולם עסוקים בניקיונות הבית לקראת חג פסח. בדרך-כלל מתחילים לנקות את החדרים והסלון ורק לבסוף מנקים את המטבח באופן יסודי ביותר על-מנת שלא יישאר אפילו גרגיר קטן של חמץ.
|
|
|
"במשך 25 שנה הייתי אשת חיקו ושותפה לעסקים של לוי יצחק רחמני". כך טוענת תלמה מגד, בתביעה שהגישה השבוע לבית המשפט המחוזי בת"א. רחמני, 77, הוא יו"ר ובעל השליטה בקבוצת הביטוח אילון אחזקות, ואחד מאנשי הביטוח הותיקים והמרכזיים בארץ. מגד תובעת מרחמני ומסוכנויות הביטוח "עיתים" "מבטחי עיתים", בשליטתו, כ-8.1 מיליון שקל, כפי שיפורט בהמשך.
|
|
|
|