|
המוח מנבא את העלייה במשקל [צילום: AP]
|
|
|
|
|
|
ידוע כבר כי גנטיקה משחקת תפקיד בהשמנה, אך 'כיצד היא עושה זאת' היא שאלה שחוקרים עדיין מנסים לענות עליה.
במסגרת מחקר חדש, חוקרים השתמשו בפעם הראשונה בתגובת המוח למזון כדי לנבא את העלייה במשקל. החוקרים התמקדו בתגובה הקשורה לגרסה גנטית מסוימת.
המחקר נעשה בנשים בגיל הקולג' ובנערות מתבגרות. עורכי המחקר השתמשו בסורק תהודה מגנטי תפקודי (fMRI) כדי למדוד את תגובת המוח בזמן שהמשתתפות שתו מילקשייק שוקולד. הם גילו כי תגובת המוח של נשים עם מסת גוף גבוהה יותר הייתה חלשה יותר לעומת זו של הנשים הרזות.
החוקרים הסיקו מכך כי אנשים שמנים מפריזים באכילה כדי לפצות על תגובת הגמול המוחלשת של המוח.
תגובה מוחלשת זו למילקשייק הייתה ניכרת במיוחד אצל נשים שנשאו את הגן TaqlA1, הקשור לאינדקס מסת גוף גבוה, כמו גם לירידה באותות הדופאמין למוח. המחקר הראה גם כי לאחר שנה, הסיכוי של הנשים עם גרסת הגן השונה להעלות במשקל היה גבוה יותר מזה של המשתתפות האחרות במחקר.
לדברי עורכי המחקר מדובר במחקר חדשני מאחר והוא הראשון שהשתמש בתגובת המוח למזון כדי לנסות ולנבא עלייה עתידית במשקל. הבדלים אינדיבידואלים בדרך בה המוח מעבד את הגמול למזון יכולים להסביר מדוע חלק מהאנשים, למרות שלא כולם, מעלים במשקל בסביבה בה יש שפע בקלוריות. הממצאים תומכים למעשה בתיאוריה זו ומוכיחים קשר בין תגובה חריגה למזון לעלייה עתידית במשקל - וכי קשר זה תלוי במבנה הגנטי.