הבורסה מעודדת בעלי עניין לרכוש מניות נוספות

דירקטוריון הבורסה החליט: שיעור האחזקה המינימלי שיותירו בעלי עניין לציבור, בכל מדדי הבורסה, יופחת מ-25% ל-20% ● התקנה תאפשר לבעלי ההון לרכוש יותר מניות של חברותיהם, על חשבון אחזקות הציבור
עופר וולפסון חדשות תגובות
דירקטוריון הבורסה נחלץ גם הוא כדי לסייע בבלימת המפולת בבורסה. בהחלטה חדשה שהתקבלה (יום ה', 13.11.08) נקבעה הוראת שעה חדשה, הקובעת כי השיעור המינימלי של החזקות הציבור יופחת מ-25% ל-20%, בכל מדדי הבורסה, למעט במדד יתר-120 שיישאר בשיעור של 20%, כפי שהיה. משמעות הדבר: עידוד בעלי עניין בחברות ציבוריות לרכוש עוד ועוד ממניות החברות, ובכך לסייע בבלימת המפולת.

הצעד בא לנוכח עומק המשבר הכלכלי הפוקד את המשק, והמאמץ המתואם של הרשויות הממלכתיות להתמודד עימו וליתן כללים המותאמים לתקופה זו. דירקטוריון הבורסה אישר כי הוראות השעה החדשה תהיה בתוקף עד תום 2009.

צעד זה יביא לכך שהיקף החלפת המניות במדד ת"א-100 יצטמצם משמעותית. על-פי נתוני סוף אוקטובר - במקום 21 חברות הצפויות לעזוב בשל אי-עמידה בתנאי הסף, תעזובנה את המדד רק 5 חברות. בנוסף, תישמר הסחירות במדד, שכן חלק מהחברות שהיו צפויות להיכנס ללא התקנת הוראת השעה הן פחות סחירות מאלה שהיו צפויות לצאת.

שווי החזקות הציבור הנדרש יופחת בשליש. צעד זה יאפשר התאמת תנאי הסף לרמת המדדים, שיאוכלסו במניות איכותיות ואף תיוותר רזרבה ראויה למקרה הצורך.

לדברי מנכ"ל הבורסה, אסתר לבנון: "דירקטוריון הבורסה העלה בהדרגה ובמשך מספר שנים את ספי הכניסה למדדי הדגל - בעיקר את הדרישה לשיעור החזקות ציבור - מהלך שהשביח את המדדים ואת הנזילות בשוק המניות. עם זאת, ירידות השערים החדות שפקדו את העולם ואת תל אביב בחודשים האחרונים יצרו מציאות חדשה, המחייבת גם את הבורסה בתל אביב להיערך בהתאם. צווי השעה הללו יאפשרו את המשך המסחר התקין במניות וימנעו זעזועים במדדים השונים, תוך שמירה על האינטרסים, הן של ציבור המשקיעים והן של החברות".

הההחלטה עודנה טעונה אישור של רשות ניירות ערך.
עו
תאריך: 13/11/2008 | עודכן: 13/11/2008
מועדון VIP להצטרפות הקלק כאן
פורומים News1  /  תגובות
כללי חדשות רשימות נושאים אישים פירמות מוסדות
אקטואליה מדיני/פוליטי בריאות כלכלה משפט סדום ועמורה עיתונות
הבורסה מעודדת בעלי עניין לרכוש מניות נוספות
תגובות  [ 1 ] מוצגות   [ 1 ]  לכל התגובות        תפוס כינוי יחודי            
כותרת התגובה שם הכותב שעה    תאריך
1
גיגי
13/11/08 18:47
ברחבי הרשת / פרסומת
News1 ׳ž׳—׳œ׳§׳" ׳¨׳׳©׳•׳ ׳" :  ניוז1  |   |  עריסת תינוק ניידת  |  קוצץ ירקות מאסטר סלייסר  |  NEWS1  |  חדשות  |  אקטואליה  |  תחקירים  |  משפט  |  כלכלה  |  בריאות  |  פנאי  |  ספורט  |  הייטק  |  תיירות  |  אנשים  |  נדל"ן  |  ביטוח  |  פרסום  |  רכב  |  דת  |  מסורת  |  תרבות  |  צרכנות  |  אוכל  |  אינטרנט  |  מחשבים  |  חינוך  |  מגזין  |  הודעות לעיתונות  |  חדשות ברשת  |  בלוגרים ברשת  |  הודעות ברשת  |  מועדון +  |  אישים  |  פירמות  |  מגשרים  |  מוסדות  |  אתרים  |  עורכי דין  |  רואי חשבון  |  כסף  |  יועצים  |  אדריכלים  |  שמאים  |  רופאים  |  שופטים  |  זירת המומחים  | 
׳ž׳•"׳œ ׳•׳¢׳•׳¨׳š: ׳™׳•׳׳‘ ׳™׳¦׳—׳§ ֲ© ׳›׳œ ׳”׳–׳›׳•׳™׳•׳× ׳©׳ž׳•׳¨׳•׳×     |    ׳©׳™׳•׳•׳§ ׳•׳₪׳¨׳¡׳•׳ ׳‘ News1     |     RSS
׳›׳×׳•׳‘׳×: ׳“"׳¨ ׳׳œ׳™׳”׳• ׳›׳”׳Ÿ 1 ׳₪׳×׳— ׳×׳§׳•׳” 4976012 ׳˜׳œ: 03-9345666 ׳₪׳§׳¡ ׳ž׳¢׳¨׳›׳×: 03-9345660 ׳“׳•׳׳œ: [email protected]