רגע לפני שפסח נגמר, היכנסו למטבח כדי להכין מאכל טעים ולאחר-מכן קינוח מתוק - כשרים לפסח.
עומר מילר, שף בעלים חדר האוכל, מגיש מתכון של סינייה דג ים על מצע של טחינה חמימה, בצלים מטוגנים, טאסוס, שרי צלויות וסלט שעועית חמצמץ.
זמן הכנה נטו: 20 דקות.
עד שהמנה מוכנה: 30 דקות.
מצרכים ל-4 מנות:
אופן ההכנה:
1. לקלות את כל התבלינים היבשים ולטחון. לשמור במקפיא.
2. לנקות את הדג לחלוטין מעור ומעצמות. לחלק למנות של 50 גרם.
3. לתבל את הדג בתערובת התבלינים, שמן זית, מלח ופלפל שחור.
4. במחבת מטגנים בשמן קנולה בצלים עד להזהבה וריכוך מוחלט.
5. מערבבים בצלים מוזהבים וטחינה לימונית.
6. סוגרים היטב את הדג על הגריל.
7. שופכים 2 כפות של טחינה ובצלים על הפילה של הדג ומכניסים לתנור ל-6 דקות, על חום של 250 מעלות.
8. מערבבים בקערת ערבוב את הצנון, השעועית, בצל ירוק, כוסברה, בצל סגול, שרי, זיתי טאסוס וצ'ילי.
9. מתבלים במיץ לימון ובשמן זית.
10. מסדרים את הדג על הצלחת ועליו את הסלט.