|
דרוש מחקר נוסף [צילום: AP]
|
|
|
|
|
|
שתיית יין יכולה אולי להוריד את הסיכון למוות ולהידרדרות בקרב חולי לימפומה שאינה הודג'קינס. כך קובע מחקר חדש.
המסקנה העולה מן המחקר שנויה במחלוקת, מאחר שלשתייה מוגזמת יש השפעה חברתית ובריאותית שלילית, וקשה להגדיר מהי שתייה מתונה ומהי שתייה מוגזמת, ציינו החוקרים, מבית הספר לבריאות הציבור ייל. למרות זאת, הם ניסו לגלות את הקשר בין שתיית יין לבין תוצאות חיוביות בסוגים רבים של סרטן.
המחקר הוא הראשון מסוגו שבדק את הקשר בקרב חולים בסרטן זה.
החוקרים ניתחו נתונים של 546 נשים עם לימפומה שאינה הודג'קינס.
הם גילו שיעור הישרדות של חמש שנים בקרב 76% מאלו ששתו יין בהשוואה ל-68% אצל אלו שלא שתו יין. חקירה נוספת גילתה הישרדות של חמש שנים ללא הופעת המחלה בקרב 70% מאלו ששתו יין בהשוואה ל-65% אצל אלו שלא שתו כלל.
החוקרים בדקו גם את השפעת היין בקרב אלו ששתו יין לאורך 25 שנה לפחות לפני האבחון. חולים ששתו יין לאורך תקופה כזו היו בסיכון נמוך ב-25%-35% למוות, להידרדרות או לסרטן שיניוני.
בירה ומשקאות חריפים אחרים לא הראו יתרון דומה.
עורכי המחקר מודעים לצורך במחקר נוסף שיאושש את הממצאים לפני שניתן יהיה לפרסם המלצות בריאותיות בנושא.