החלטתם להתחיל בדיאטה דלת פחמימות כדי להוריד קצת במשקל? מחקר חדש מגלה כי אם תעשו זאת אתם עלולים לסכן את בריאות הלב שלכם בכך שתחליפו פחמימות בחלבונים.
חוקרים מהמרכז הרפואי בית ישראל גילו קשר משמעותי בין תזונה דלת פחמימות ועשירה בחלבונים להצטברות פלאק בעורקי הלב - טרשת עורקים.
לאחר 12 שבועות, עכברים שקיבלו תזונה דלת פחמימות (12% פחמימות; 43% שומן; 45% חלבונים ו-15% כולסטרול) העלו מספר קילוגרמים קטן ב-28% בהשוואה לעכברים אחרים, אך סבלו פי 6.5% יותר מטרשת עורקים. המחקר גילה גם כי אותה תזונה דלת פחמימות ועשירה בחלבונים פגעה ביכולת הגוף ליצור כלי דם חדשים ובריאים ברקמות שהיו חסרות בזרימת דם, בדומה למה שמתרחש בזמן התקף לב.
המחקר הראה גם כי חלק מהסימנים המקדימים הסטנדרטיים לסיכון של הלב וכלי הדם, כמו כולסטרול, לא השתנו כשהחיות קיבלו את אותה תזונה דלה בפחמימות ועשירה בחלבונים.
בדרך כלל רופאים מסתמכים על סמנים בדם שקל למדוד אותם (כמו כולסטרול), שלמרבה ההפתעה נמצאו ללא שינוי אצל אנשים שהקפידו על תזונה דלת פחמימות ועשירה בחלבונים שבדרך כלל תורמת לירידה במשקל, אך המחקר הראה כי, לפחות בבעלי חיים, תזונה כזו עלולה להיות בעלת השפעה שלילית על הלב ועל כלי הדם מבלי שניתן לזהות אותה בעזרת בדיקות דם פשוטות.
צוות החוקרים גילה גם כי היכולת הפגומה ליצור כלי דם בריאים חדשים ברקמות שלא קיבלו כמות מספקת של דם קשורה לירידה בכמות התאים המשחקים תפקיד עיקרי בהגנה ושמירה על מערכת כלי דם בריאה.