|
[צילום: מסעדת נובלה - קוראים בקפה בהרצליה]
|
|
|
|
|
'נובלה קוראים בקפה' מקבלת את אורחיה בארסנל מרתק של פרטים: ריחות של אפייה וקינמון, מדפי ספרים העמוסים בכל הטוב שיש לעולם הפרוזה והשירה להציע, צנצנות גדולות המכילות עוגיות שנאפו במקום, פסלים קטנים וחידתיים, בובות עשויות בד, מנורות מעוצבות הנתלות מהתקרה, תפריטים מושקעים בעבודת יד ועוד. נראה כי באמצעות הפרטים האלה מספרת אסנת, הבעלים, את הסיפור שלה - הספרים, העיצוב, החלל הקטן (אם לא נתחשב בקומת המרתף היפהפייה, המוקדשת לאירועים, הרצאות והקרנות של סרטים), הריחות הביתיים וכמובן האוכל (ולא סתם אוכל, כי אם אוכל בריאות) - כולם מאוגדים יחד לפינה בה הפנאי מוצא לו בית.
אם כבר הזכרנו בית, קשה להתנתק ממוטיב האוכל שסביבו נסב המקום. רגע של גילוי נאות: אינני נמנית בין שוחרי המגמה הבריאותית המשתלטת על העולם הקולינרי. למעשה, מגע ולו הקל ביותר, עם נושא הבריאות הלעוס (היטב!) שולח אותי היישר לחיקה של הפיצה השמנונית ביותר שיכולתי למצוא. עם זאת, בנובלה קוראים בקפה לא נוקטים בגישה פנאטית לנושא. הגבינות אומנם קלות, הלחם אומנם מלא, הביצים והפסטות אומנם נאפות בתנור, אבל האוכל, להפתעתי, היה טעים מאוד.
הגעתי בשעות הערב, וכך נחסכה ממני התלבטות לגבי שלל ארוחות הבוקר. לחילופין, פתחתי את חגיגת הסעודה בסלט שרי מגורען (46 שקל), אשר טעמו היה מקורי ומעניין, בעיקר הודות לעגבניות השרי האפויות בשום וטימין והשומשום המלא, שמילאו את צלחתי. בן זוגי פתח במרק כתום (29 שקל) - מרק עדין ומתאים גם לערבי קיץ, אם אתם במצב רוח מתכרבל. למנה שנייה בחר הגבר שלצידי בסלט ירוק פירות (43 שקל), סלט הרפתקני פחות מסלט השרי, אך משלב בצורה מצוינת בין ירקות שונים (בעיקר בגזרת העלים) לבין פירות העונה.
באגף המנות הכבדות יותר נובלה מציעה אפשרויות שונות. ניתן לבחור מבין מבחר הפוקצ'ות, הקישים והפסטות (לא לדאוג בנות, הפסטות אפויות בתנור והקישים נאפים ללא בצק) או להתענג על מאכלי הים השונים. אנשי ים שכמונו, היינו תמימי דעים בנוגע לאזור בו נתמקד. בן זוגי הזמין את תבשיל הבורגול (54 שקל) המומלץ, תבשיל מפתיע של בורגול עם נתחי דג צרוב, ואילו אני - שהתקשיתי לוותר על טעמה של הפסטה - החלטתי לשלב והזמנתי מחבת פסטה פנה אפויה בתנור עם תרד וחיתוכי דג סלמון טבעי ומעושן (53 שקל).
חששתי שטעם הסלמון יהיה חבוי מדי בהררי הפסטה והתרד, אך נובלה פינקו בכמות נכבדת של סלמון, שהפכה את טעם הסלמון לדומיננטי ואותי למרוצה מאוד. תבשיל הבורגול היה מפתיע בטעמו, בייחוד בשל הגוון החמצמץ אשר ליווה את המנה והחמיא לה מאוד.
אסנת הסבירה כי בעתיד התבשילים והמנות הכבדות יותר צפויים לרדת מהתפריט הקבוע, אשר יתמקד במנות המתאימות יותר לבית קפה. עם זאת, נובלה לא מוותרים על התבשילים והמנות שלא התקבלו ל'מועדון בית הקפה'. מנות אלו, יחד עם הפתעות חדשות, יופיעו בתפריט צדדי שישתנה מדי יום. אם אתם מתקשים להבין את הקונספט, חישבו על המעדניות הקטנות המציעות מדי יום תבשילים של אוכל ביתי. כמו במעדניות האלו, גם בנובלה, יאפשרו לקחת את האוכל הביתה.
קינוחים, עם זאת, מתאימים למועדון בית הקפה כמו כפפה ליד. טוב עשו בנובלה בכך שהחליטו לא לכפות על המנות האחרונות מרכיבים רזים, שכל שילוב בינם לבין הפיצויים המתוקים אמור להיות מחוץ לחוק. לאחר התלבטות בין מגוון אפשרויות הפאי לבין העוגות הבחושות והרגילות, בחרנו בפאי שוקולד עם בננה מקורמלת (29 שקל), שהיה, כפי שציפיתי, בדיוק מנת הסוכר לה הייתי זקוקה.
אם נובלה קוראים בקפה היה אכן נובלה, הוא היה מהסיפורים האלה ששובים את הקוראים בקורים עדינים של ייחודיות ותשומת לב לפרטים. אסור להסתפק בתקציר בכריכת גב הספר, צריך להיכנס ולתת לפרטים לעשות את שלהם.