ארדואן נעלב: חקירה פלילית נגד גנרל בכיר

ראש ממשלת טורקיה הגיש תלונה פלילית נגד גנרל, אשר מואשם בין היתר במעורבות בניסיון ההפיכה בטורקיה, על כך ש"העליב עובד ציבור" כאשר אמר לתושב מקומי שארדואן "מכר את המדינה"
תלם יהב חדשות תגובות
ראש ממשלת טורקיה, רג'פ טייפ ארדואן, ממשיך במסעו להשגת שליטה מוחלטת בצבא. ה"הורייט" הטורקי מדווח (ו', 20.8.10) כי ארדואן הגיש תלונה פלילית נגד הגנרל סלדיראי ברק, אחד המפקדים הבכירים בצבא, בגין "העלבת עובד ציבור".

ב-20 במאי 2008, כאשר ברק סייר במחוז ארזינקאן שבמזרח, הוא אמר, לפי החשד, לתושב מקומי: "האם אתה יודע שראש הממשלה מכר את המדינה?". את הדברים הוא אמר לתושב לאחר ששמע שהצביע למפלגתו של ארדואן בבחירות האחרונות. פתיח סאין, עורך הדין של ארדואן, הראה את הדיווח לארדואן, אשר ביקש ממנו לפעול במהירות. סאין פנה מיד למשרד התובע הכללי והגיש תלונה פלילית בשמו של מרשו, ארדואן.

מועד התלונה אינו ידוע, אולם בראיון עם עיתונאים טורקים, רמזן טמל, ממשרד התובע הכללי, ציין כי החקירה עדיין לא הסתיימה. "שמענו את עדותם של התושבים המקומיים. הגנרל ברק אמר כי יש לו עוד שני עדים שאנחנו צריכים לשמוע. אני חושב שאוכל לסיים את התהליך בתוך חמישה עשר ימים עד חודש אחרי שמיעת שני העדים", הוסיף.

הגנרל ברק הוא גם חשוד מרכזי בפרשיית "ארגנקון", שבה כביכול ניסו קציני צבא בכירים לבצע הפיכה של המשטר ולהפיל את ארדואן וממשלתו. הקבוצה של אנשי הביטחון הבכירים מואשמת בטרוריזם וניסיון להשתלט על הממשל, כאשר מעורבים בפרשייה כ-100 אנשים לפי החשדות. מהצד השני, רבים טוענים כי זהו ניסיון של ארדואן להשתלט על הצבא, אשר תמיד היה ידוע כגורם מהותי ואגרסיבי בפוליטיקה הטורקית, ותמיד הגן על החילוניות במדינה.

הגנרל ברק טוען כי לא העליב את ארדואן, וכלל לא דיבר על הנושא. "בזמן שהמסוק שלי התכונן להמריא, שוחחתי עם התושבים המקומיים על מתקפות הטרור האחרונות. כמה מקומיים התלוננו שהכבישים לא בנויים כהלכה. אמרתי להם שנבחרי הציבור צריכים להתמודד עם הכול. לא אמרתי שום דבר מעבר לזה", הוסיף.
כל העולם בכף ידך
תי
עיתונאי | עיתונות זהב בע"מ | דוא"ל | אתר/בלוג | רשימות | מעקב
תאריך: 21/08/2010 | עודכן: 21/08/2010
מועדון VIP להצטרפות הקלק כאן
פורומים News1  /  תגובות
כללי חדשות רשימות נושאים אישים פירמות מוסדות
אקטואליה מדיני/פוליטי בריאות כלכלה משפט סדום ועמורה עיתונות
ארדואן נעלב: חקירה פלילית נגד גנרל בכיר
תגובות  [ 1 ] מוצגות   [ 1 ]  לכל התגובות        תפוס כינוי יחודי            
כותרת התגובה שם הכותב שעה    תאריך
1
מקס פאואר
22/08/10 14:18
ברחבי הרשת / פרסומת
רשימות קודמות
חיל הים האמריקני פתח בחקירה פלילית כדי לברר את מהות האיומים על קצין, שהתלונן על מפקדיו שהם מטרידים אותו בגלל שהם חושדים בנטיותיו המיניות. כך מדווחת (ה', 19.8.10) רשת החדשות "פוקס ניוז".
21/08/2010 | תלם יהב | חדשות

דוח שמתפרסם בנושא עישון טבק בסרטים אמריקנים טוען כי עישון הטבק בסרטים נמצא בירידה. כך מדווח (ו', 20.8.10) ה-BBC.
21/08/2010 | תלם יהב | חדשות

שר החוץ של בחריין, השייח' חאליד בין אחמד אל ח'ליפה, אמר (שבת, 21.8.10) לעיתון "א-שרק אל אווסט" שרואה אור בלונדון כי ארצו לא תאפשר לארה"ב להשתמש בטריטוריה שלה כדי לתקוף "אף מדינה", בהתייחסות ישירה לאירן.
21/08/2010 | תלם יהב | חדשות

העיתון "א-שרק אל אווסט" שרואה אור בלונדון מדווח (שבת, 21.8.10) כי לאחר ההצהרה על חידוש המו"מ בין ישראל והפלשתינים, ארה"ב רוצה לראות גם את דמשק יושבת לשולחן המו"מ.
21/08/2010 | תלם יהב | חדשות

הכור הגרעיני בבושהר מתודלק באופן רשמי, ויחל בייצור חשמל בעוד מספר שבועות. כך מדווחת התקשורת האירנית (שבת, 21.8.10).
21/08/2010 | תלם יהב | חדשות
+ כיתבו בפורומים של News1 + חדשות נוספות ברשת | + הודעות נוספות ברשת | + בלוגרים ברשת
News1 ׳ž׳—׳œ׳§׳" ׳¨׳׳©׳•׳ ׳" :  ניוז1  |   |  עריסת תינוק ניידת  |  קוצץ ירקות מאסטר סלייסר  |  NEWS1  |  חדשות  |  אקטואליה  |  תחקירים  |  משפט  |  כלכלה  |  בריאות  |  פנאי  |  ספורט  |  הייטק  |  תיירות  |  אנשים  |  נדל"ן  |  ביטוח  |  פרסום  |  רכב  |  דת  |  מסורת  |  תרבות  |  צרכנות  |  אוכל  |  אינטרנט  |  מחשבים  |  חינוך  |  מגזין  |  הודעות לעיתונות  |  חדשות ברשת  |  בלוגרים ברשת  |  הודעות ברשת  |  מועדון +  |  אישים  |  פירמות  |  מגשרים  |  מוסדות  |  אתרים  |  עורכי דין  |  רואי חשבון  |  כסף  |  יועצים  |  אדריכלים  |  שמאים  |  רופאים  |  שופטים  |  זירת המומחים  | 
׳ž׳•"׳œ ׳•׳¢׳•׳¨׳š: ׳™׳•׳׳‘ ׳™׳¦׳—׳§ ֲ© ׳›׳œ ׳”׳–׳›׳•׳™׳•׳× ׳©׳ž׳•׳¨׳•׳×     |    ׳©׳™׳•׳•׳§ ׳•׳₪׳¨׳¡׳•׳ ׳‘ News1     |     RSS
׳›׳×׳•׳‘׳×: ׳“"׳¨ ׳׳œ׳™׳”׳• ׳›׳”׳Ÿ 1 ׳₪׳×׳— ׳×׳§׳•׳” 4976012 ׳˜׳œ: 03-9345666 ׳₪׳§׳¡ ׳ž׳¢׳¨׳›׳×: 03-9345660 ׳“׳•׳׳œ: New@News1.co.il