מחקר חדש, נרחב וארוך טווח מסוגו, שנערך במרכז הרפואי לנשים בבוסטון, ארצות הברית, קבע כי שתייה מתונה של בירה לבנה מפחיתה את הסיכון להשמנה ב-61%, במיוחד בקרב נשים.
המחקר עקב במשך 12.9 שנים אחרי 19,220 נשים אמריקניות בריאות בגיל 38.9 בממוצע, אשר התחילו את המחקר במשקל גוף תקין ולא סבלו ממחלות לב או מסוכרת.
לאורך שנות המחקר הסתבר כי אלו שהקפידו על צריכה מתונה של בירה לבנה, הפחיתו ב-61% את הסיכון להשמנה וב-30% את הסיכון לעודף משקל לאורך זמן בהשוואה לנשים שנמנעו משתייה.
המחקר הראה כי על-אף שכל הנשים החלו את המחקר במשקל תקין, 41.3% מהן עלו במשקל במשך הזמן לדרגת עודף משקל והשמנה (מעל BMI 25). כלומר, הדבר המשותף ל-58.7 מהנשים שלא עלו במשקל היה צריכה קבועה ומתונה של בירה לבנה.
החוקרים סבורים כי ההשפעה החיובית של בירה לבנה על המשקל, קשורה כנראה לתהליך חילוף החומרים שעובר האלכוהול אצל נשים.
מסתבר כי גם מחקרים מטבוליים קודמים כבר הראו כי צריכה מתונה של אלכוהול אצל נשים מעלה באופן משמעותי את חילוף החומרים לאחר השתייה, לעומת גברים שאצלם ההשפעה על חילוף החומרים קטנה ביותר. בנוסף, לנשים, בהשוואה לגברים, רמה נמוכה יותר של האנזים האחראי לפירוק אלכוהול הנקרא דהידרוגנז. כתוצאה מכך, לנשים יש פירוק של אלכוהול במסלולים אחרים מבחינת יכולת ניצול האנרגיה שלהם בגוף.
בירה לבנה מכילה רכיבים שונים כמו אלכוהול, צורן (מינרל) ונוגדי חמצון הידועים בתרומתם לגברים ולנשים, וכן מכילה פיטואסטרוגנים - רכיבים הידועים בהשפעתם הספציפית על הפיזיולוגיה של נשים.
ייתכן כי סוד היכולת של בירה לבנה ואלכוהול להשפיע על מניעת ההשמנה במיוחד בקרב נשים, טמון בחילוף החומרים המיוחד של אלכוהול על נשים וכן בהשפעתו של האלכוהול בבירה לבנה על שיפור הרגישות לאינסולין, שהוא גורם סיכון ידוע למחלות סרטן, לסוכרת ולהשמנת יתר בטווח הארוך ואף להעלאת רמת הכולסטרול הטוב לעומת הכולסטרול הרע.