בפעם הראשונה חוקרים גילו איזו השפעה יש למספר מזונות עם השפעות אנטי-דלקתיות, ולא למזון אחד בודד, על אנשים בריאים. תוצאות מחקר תזונתי מראות כי רמות הכולסטרול ה"רע" ירדו ב-33%, השומנים בדם ב-14%, לחץ הדם ב-8% וסמן לסיכון לקרישי דם ב-26%. סמן לדלקתיות בגוף גם הוא ירד במידה ניכרת, בעוד שהזיכרון והתפקוד הקוגנטיבי השתפרו.
התוצאות, לדברי החוקרים, מאוניברסיטת לאנד, עלו על כל הציפיות. עד כה לא נעשה מחקר שהצביע על השפעות דומות בקרב אנשים בריאים.
44 אנשים בריאים עם עודף משקל, בני 50 עד 75, השתתפו במחקר התזונתי. במשך ארבעה שבועות הם אכלו מזונות שידוע כי הם מורידים את הדלקתיות בגוף, מצב הגורם לתסמונת מטבולית והיא להשמנה, לסוכרת מסוג 2 ולמחלות לב וכלי דם.
התזונה שבניסוי הייתה עשירה בחומרים נוגדי חמצון, במזונות בעלי אינדקס גליקמי נמוך (שחרור איטי של פחמימות), בחומצות שומן אומגה-3, במוצרים שהכילו דגנים מלאים, בפרוביוטיקה ובסיבים תזונתיים. דוגמאות למזונות שנכללו במחקר הם שמן דגים, שעורה, פרוטאין סויה, אוכמניות, שקדים, קינמון, חומץ וסוגים מסוימים של לחם מדגנים מלאים. חלק מהמוצרים לא זמינים בחנויות ופותחו במיוחד עבור המחקר.