שופטת בית המשפט המחוזי בתל אביב, ד"ר
מיכל אגמון-גונן, הורתה היום (ב', 21.2.11) לשירותי בריאות כללית להעביר לתנועה לחופש המידע את ההסכם שחתמה עם משפחת שניידר, להקמת בית החולים לילדים בפתח תקוה.
התנועה ביקשה לחשוף את ההסכם בעקבות כתבה ב
הארץ בשנת 2007, ולפיה בני המשפחה מתערבים בניהולו של בית החולים הנושא את שמה. שירותי בריאות כללית טענה, כי מדובר בהסכם פרטי שאין חובה לחושפו לפי חוק חופש המידע.
אמגון-גונן קבעה, כי רק הפרטים הנוגעים להיקף התרומה של משפחת שניידר וסדרי העברתה חוסים תחת ההגדרה של "עניין פרטי". ביתר פרטי ההסכם, ובכללם השאלה האם למשפחה יש זכות להתערב בקביעת זהותו של מנכ"ל בית החולים, יש עניין לציבור ולפיכך חוק חופש המידע חל עליהם.
לדברי אגמון-גונן, בעוד "עניינים כספיים מצויים בגרעין הקשה של הזכות לפרטיות, ולכן באופן מובהק נכללים בביטוי 'עניניו אישיים של אדם', התחייבויות אחרות בהסכם בין אדם פרטי לרשות ציבורית, שאינם עניין אישי מובהק, גם אם קבעו לגביהן הצדדים חובת סודיות מפורשת, אינן חוסות תחת הגנת הסעיף".
אגמון-גונן דחתה את טענתה של הכללית, לפיה פרסום הפרטים עלול לפגוע בתרומות עתידיות, שכן ככלל התורמים מעוניינים באנונימיות. לדבריה, חשש זה לא הוכח, ולהפך - מי שמתקשר בהסכם עם גוף ציבורי, צריך לצאת מתוך הנחה שפרטיו ייחשפו.
אגמון-גונן ציינה בראש פסק הדין את זכרו של פרופ'
זאב סגל, שהניח חלק מאבני היסוד לחופש המידע, ואמרה שפסק הדין נכתב לאורו.