נמשך הזעזוע ברכבת: 5 בכירים יסיימו תפקידם

מנכ"ל הרכבת החדש מיישם את החלטת הדירקטוריון ומודיע על סיום תפקידיהם של סמנכ"לים וראשי אגפים המהווים כמחצית מהשדרה הניהולית של החברה ● ראש הוועד מבטיחה מאבק נגד פיטוריו של הסמנכ"ל שצמח מהוועד
עידן יוסף חדשות תחבורה ציבורית תגובות
משה אמסלם. סמנכ"ל מודח [צילום: ירון זיו]

ואקום בצמרת: התפרקות בשדרה הניהולית של הרכבת
עידן יוסף
גל של התפטרויות בכירים בהנהלת חברת רכבת ישראל * במתפטרים בשנה האחרונה: מנכ"ל, ארבעה סמנכ"לים ושישה מנהלי אגפים וממונים * המשמעות: פגיעה קשה מאוד בהתנהלות תקינה של החברה, תכנון לקוי ועיכוב פרויקטים * מי מנהל את רכבת ישראל?
לרשימה המלאה

אחרי פחות מחודשיים בתתפקידו, מיישם מנכ"ל רכבת ישראל החדש, בעז צפריר את החלטות הדירקטוריון ומודיע לשורה של בעלי תפקידים על סיום תפקידם. בהחלטת הדירקטוריון, שהתקבלה בינואר השנה, נקבע כי מנהלים בכירים מדרגת מנהל אגף ומעלה יוכלו לשמש בתפקידם בתקופה שלא תעלה על חמש שנים. עוד נאמר בהחלטה כי בסמכות המנכ"ל לאפשר להם להמשיך בתפקידם שנה נוספת, ובסמכות הדירקטוריון להוסיף עוד שנה, כך שלכל היותר יוכלו לעבוד עד שבע שנים באותו תפקיד.

במהלך היומיים האחרונים זימן אליו המנכ"ל למשרדו בתל אביב כ-15 בכירים בהנהלת הרכבת המכהנים חמש שנים ויותר, והודיע להם כי החלטת הדירקטוריון תקפה לגביהם.

ארבעה סמנכ"לים ומבקר

על-פי המסתמן, יעזבו ארבעה סמנכ"לים ומבקר הרכבת, הנמצא בדרגה המקבילה לסמנכ"ל, את עבודתם ברכבת ישראל. מבין עשרת ראשי האגפים שזומנו אל המנכ"ל יסיימו חלק את תפקידם, לאחרים הוצע להתמודד על משרות אחרות ברכבת במסגרת תוכנית הרוטציה ולשאר, בעיקר למומחים שעלו ממדינות חבר העמים ("מוקד ידע" - בלשון הרכבת), הוארך התפקיד.

המהלך מכניס את השדרה הניהולית של חברת רכבת ישראל לטלטלה רצינית במיוחד, שכן מדובר ביותר ממחצית מהנהלת רכבת ישראל. מסיימי תפקידים אלה מצטרפים לגל של התפטרויות שהיה בשנה האחרונה בשדרה הניהולית של רכבת ישראל. כיום יש ואקום ניהולי בצמרת רכבת ישראל, ותפקידים בכירים מאוישים בידי ממלאי-מקום. רק לאחרונה התפטרו מהרכבת ראש מנהלת הקו המהיר לירושלים ושני מתכננים בכירים באגף תכנון. המהלך אותו מקדם צפריר למעשה בונה מחדש את פניה של ההנהלה, ועשוי לסייע בהבראת ההנהלה שכשלה בשורה של מינויים של אנשים שלא היו ראויים לתפקידים בהם הוצבו.

התנגדות מהוועד

הבכירים שיפוטרו הם סאמי כהן, סמנכ"ל צי נייד; משה אמסלם, סמנכ"ל נוסעים; עמוס גלרט, סמנכ"ל בטיחות; הראל אבן, סמנכ"ל הפעלה וכן מבקר הפנים של הרכבת, שמואל (שמוליק) זומר. כמו-כן, בין עשרת ראשי האגפים שיסיימו את תפקידם ניתן למנות את מנהלת אגף השיווק והפרסום, נעמי פאר מוסקוביץ; מנהל אגף פיתוח עסקי ומקרקעין, אביעד שפיר, מנהל אגף הסדרי תנועה, מנהל אגף ביטחון ואחרים.

שני הסמנכ"לים הראשונים צמחו מתוך הוועד, ובהנהלה נטען כלפיהם כי הם למעשה סוסים טרויאניים, שבמקום לפעול למען האינטרסים של החברה משרתים את אלה של ועד העובדים. פרישתם מהווה מכה לוועד. בעוד שלמשה אמסלם יש חוזה העסקה אישי, כפי שמתחייב ממי שנמצא בדרגת מנהל אגף ומעלה, מועסק סאמי כהן בחוזה קיבוצי, דבר העורר סימן שאלה באשר לעצם מינויו לתפקיד. יושב-ראש הוועד, גילה אדרעי, המועסקת על-ידי כהן, מנסה להפעיל את ההסתדרות כדי למנוע את פיטוריו של אמסלם על-רקע היותו מועסק בהסכם קיבוצי, אולם היא אינה מודעת לתמונה המלאה.
Author
עיתונאי וראש מערכת החדשות. חשבון ב-X ↗ ; פייסבוק ↗
תאריך: 24/10/2011 | עודכן: 25/10/2011
מועדון VIP להצטרפות הקלק כאן
פורומים News1  /  תגובות
כללי חדשות רשימות נושאים אישים פירמות מוסדות
אקטואליה מדיני/פוליטי בריאות כלכלה משפט סדום ועמורה עיתונות
נמשך הזעזוע ברכבת: 5 בכירים יסיימו תפקידם
תגובות  [ 5 ] מוצגות   [ 5 ]  לכל התגובות        תפוס כינוי יחודי            
כותרת התגובה שם הכותב שעה    תאריך
1
פישלזון
25/10/11 07:02
2
מבין ענין
25/10/11 08:49
3
חרמוני
25/10/11 09:03
 
במאי תאטרון
25/10/11 10:49
4
גגגג
25/10/11 17:51
ברחבי הרשת / פרסומת
News1 ׳ž׳—׳œ׳§׳" ׳¨׳׳©׳•׳ ׳" :  ניוז1  |   |  עריסת תינוק ניידת  |  קוצץ ירקות מאסטר סלייסר  |  NEWS1  |  חדשות  |  אקטואליה  |  תחקירים  |  משפט  |  כלכלה  |  בריאות  |  פנאי  |  ספורט  |  הייטק  |  תיירות  |  אנשים  |  נדל"ן  |  ביטוח  |  פרסום  |  רכב  |  דת  |  מסורת  |  תרבות  |  צרכנות  |  אוכל  |  אינטרנט  |  מחשבים  |  חינוך  |  מגזין  |  הודעות לעיתונות  |  חדשות ברשת  |  בלוגרים ברשת  |  הודעות ברשת  |  מועדון +  |  אישים  |  פירמות  |  מגשרים  |  מוסדות  |  אתרים  |  עורכי דין  |  רואי חשבון  |  כסף  |  יועצים  |  אדריכלים  |  שמאים  |  רופאים  |  שופטים  |  זירת המומחים  | 
׳ž׳•"׳œ ׳•׳¢׳•׳¨׳š: ׳™׳•׳׳‘ ׳™׳¦׳—׳§ ֲ© ׳›׳œ ׳”׳–׳›׳•׳™׳•׳× ׳©׳ž׳•׳¨׳•׳×     |    ׳©׳™׳•׳•׳§ ׳•׳₪׳¨׳¡׳•׳ ׳‘ News1     |     RSS
׳›׳×׳•׳‘׳×: ׳“"׳¨ ׳׳œ׳™׳”׳• ׳›׳”׳Ÿ 1 ׳₪׳×׳— ׳×׳§׳•׳” 4976012 ׳˜׳œ: 03-9345666 ׳₪׳§׳¡ ׳ž׳¢׳¨׳›׳×: 03-9345660 ׳“׳•׳׳œ: [email protected]