קבוצת מאיר עזרא חנכה היום (יום ה', 6.9.01), בטקס חגיגי, את תשלובת מפעלי הבשר של טיבון ויל, הממוקמת במתחם מפעלי ומחסני הקבוצה בקריית מלאכי, בהשקעה מדווחת של כ-20 מיליון דולר.
הקבוצה השקיעה במהלך 3 השנים האחרונות סכום דומה בהקמת בתי קירור מודרניים בהם משונעת הסחורה, בשיפוץ בית המטבחיים מרבק, במפעל פוסידון, ובבניית מחסנים מודרניים לאיחסון סחורות יבשות.
ההשקעה ממונה בהלוואות מבנקים מסחריים ומהון עצמי, ללא סיוע ממשלתי. למעשה, תרומת הממשלה היתה אך ורק בהבטחות, שלא מומשו.
בימים אלו של אבטלה בשיעור גבוה מאוד, יספקו המפעלים תעסוקה לאיזור מוכה אבטלה. המפעלים יספקו פרנסה מכובדת למאות משפחות מקריית מלאכי והסביבה.
עמי גולדין, מנכ"ל קבוצת מאיר עזרא, מסר כי הקמת המפעל התממשה באמצעות האמון שהביעו הבנקים המסחריים, כמו גם הלקוחות הנאמנים שהביעו ביטחון בידע, טיב וביכולת של הקבוצה לממש חלום של הקמת התשלובת תוך הצעדת שוק עיבוד הבשר לרמה שטרם היתה כמוה הישראל. בכך, אמר, הם איפשרו הקמת מפעל עם תשתית לייצור נרחב באמצעות ציוד יקר ומשוכלל שהוא המילה האחרונה בתעשיית הבשר העולמית.
קבוצת מאיר עזרא מעסיקה כ-750 עובדים מקריית מלאכי והסביבה. היא מספקת בעקיפין מקומות תעסוקה נוספים לעוד כ-750 עובדים.
תשלובת מפעלי טיבון ויל נבנתה על-פי סטנדרטים אמריקנים. היא מצוידת בטכנולוגיה אירופאית, ומאושרת לייצוא על-פי תקנים מחמירים ביותר בתחום. תפוקת המפעל עומדת על 1500 טון מוצרי בשר לחודש.
המותג טיבון ויל מחזיק כ-%35 מנתח שוק הבשר בארץ. היקף שוק מוצרי הבשר בישראל נאמד בלמעלה מ-400 מיליון ש"ח לשנה.