ש"ד: למה קלנר לא התלונן עלי במשטרה?

מסביר מדוע צירף את אמנון ספרן ושמעון גלאון למעגל היודעים על מתן השוחד בהולילנד: חברת הולילנד פארק לא יכלה לשלם בלי שמנהליה יידעו למה ועבור מה
איתמר לוין חדשות משפט הולילנד תגובות
ש"ד אומר (יום ב', 31.12.12), כי אמנון ספרן - לשעבר מנכ"ל קלדש בנייה ופולאר נדל"ן ומנהל בהולילנד פארק - יזם את ההסכם עימו שהיווה כסות לתשלומי השוחד בפרויקט. לדבריו, הוא טעה בחקירתו במשטרה כאשר אמר שספרן הסכים לשלם שוחד מיד כאשר שוחח עימו לראשונה, וכי למעשה נדרש לספרן זמן מה לעכל את הרעיון ולאשר אותו בלית ברירה.

סניגורו של ספרן, עו"ד משה ישראל, טען, כי ש"ד אמר למשטרה שהוא אשר עמד על כך שיהיה הסכם חתום בינו לבין הולילנד פארק. ש"ד השיב: "אני ביקשתי להבטיח לי תשלום השוחד בהסכם, וספרן הוא שניסח את כל התנאים". ישראל: "אז למה אמרת לבית המשפט שלא אתה יזמת אותו?". ש"ד: "זה לא היה מה שחשבתי, לא חשבתי שיתחילו לכתוב את כל הפרטים האלה. העובדה היא שבסופו של דבר הכסף שולם ביחס לשוחד".

הנקודה המרכזית בהסכם זה היא סעיף 7, לפיו ש"ד נוטל על עצמו את כל הסיכונים הנובעים מהעסקתו בידי הולילנד פארק. לטענת ש"ד, הכוונה היא לתשלומי השוחד, כאשר המטרה היא שמנהלי הולילנד פארק יוכלו לטעון שלא ידעו על מעשיו. ישראל אמר, כי מדובר בסעיף שגרתי, הקיים גם בהסכמים אחרים, וכי ש"ד ייחס לסעיף זה משמעות של שוחד רק בדיעבד, בניסיון להלך אימים על אביגדור קלנר.

"ביקשתי מקלנר שיביא את כולם"

ש"ד שב ואמר, כי את הסעיף הזה יזם ספרן כדי להסתיר את השוחד. הוא התייחס לשיחתו עם קלנר בינואר 2010, בה הזכיר את אותו הסכם כחומר מרשיע הקיים בפולאר. "למה הוא לא זרק אותי? למה הוא מתחיל להשביע אותי בנכדים שלי שלא אספר עליו? למה הוא לא רץ למשטרה להתלונן עלי? פתאום בשביל כולם המשטרה לא בסדר, רק בשביל סחטן כמוני היא בסדר", הוסיף.

ישראל ביקש לדעת כיצד נולדה הפגישה בה לגירסתו של ש"ד סוכם שהולילנד פארק תשלם שוחד. ש"ד השיב: "ביקשתי מקלנר להביא את כולם יחד. הוא רצה שאני אטפל בעניין שבס [תוספת של 20% למספר הדירות], ואמרתי שאני מבקש שיקיים אצלו פגישה כדי שכולם יהיו מודעים לכך שמדובר בשוחד. קלנר כבר ידע ממני שאני משלם שוחד. היה ברור שאני לא אעשה שום דבר כזה אם לא כולם יחד יודעים על זה. אי-אפשר לשלם לי סתם כסף בלי לדעת".

ישראל: "בשוחד עדיף שכמה שפחות אנשים יידעו. יש לך איש קשר נהדר - קלנר, נותן השוחד הסדרתי". ש"ד: "זו הייתה חברה נפרדת שהיו בה שותפים, קרדן הייתה 30%". ישראל: "אבל ספרן זה אותה חברה כמו קלנר. למה צריך להכניס אותו לשוחד?". ש"ד: "כי ספרן היה מנכ"ל הולילנד פארק. לא הייתי מוכן שישולם שם כסף בלי שיידעו למה ועבור מה".

"לא הייתי מוכן להיחשף לבד"

השופט דוד רוזן: "למה היה חשוב לך שעוד שני אנשים נכבדים כאלו יהיו מעורבים בשוחד? אם קלנר מעביר [את הכסף], מה איכפת לך? אם לא יעבירו לך - לא תשלם שוחד. יש ביניכם מערכת יחסים ארוכת שנים, קלנר הוא בעל הבית, אתה לכל אורך המשפט אומר שלא זזת בלעדיו". ש"ד: "זה לא ככה. מרגע שאני הולך למישהו ואני מבטיח לו שוחד, מישהו צריך לשלם אותו. קלנר לא היה בדירקטוריון הולילנד פארק, לא הייתה לו זכות חתימה בהולילנד פארק. רק ספרן ו[שמעון] גלאון חתמו, ולא ייתכן שיהיו תשלומים של מאות אלפי שקלים בלי שהם יידעו".

ישראל: "למה חשוב שספרן יידע שזה שוחד?". ש"ד: "לא הייתי מוכן שאני אהיה חשוף לבד, שאני אהיה היחיד שיודע יחד עם קלנר. עמדתי על כך שאלו שמזמינים את הפעולות ומשלמים על העבודה יידעו את האמת". ישראל טען, כי ש"ד אמר שלא היה מוכן להיחשף בפני מנהלי הולילנד פארק וכעת הוא אומר שהעדיף להיחשף. ש"ד השיב, כי מדובר בתקופות שונות ובנסיבות שונות, וכי לא חשש שהמשתתפים בפגישה יפנו למשטרה וידווחו על מעשיו.

ישראל אמר, כי הוא אינו מכחיש שספרן שילם לש"ד לפי אותו חוזה. ש"ד התפרץ: "עמד פה עו"ד [איתן] מעוז [סניגורו של קלנר] ושלוש ישיבות ניסה לשכנע שלא שולמה לי אגורה! אתה משקר או מעוז משקר? שני שקרנים!". ישראל הדגיש, כי איש אינו מודה בכך שאותם תשלומים היו שוחד. עו"ד יעל גרוסמן, סניגוריתו של גלאון, העירה שהסניגורים לא תמיד רואים עין בעין.
פרוטוקול, 31.12.12: ת"פ 10291-01-12, מדינת ישראל נ' צ'רני ואח'
פרוטוקול משפט הולילנד, 31.12.12. סיום החקירה הנגדית של ש"ד בידי עו"ד משה ישראל: מעורבותו הנטענת של אמנון ספרן בשוחד בהולילנד. פרטים האסורים בפרסום נמחקו בידי מערכת News1.
| דוד רוזן ● בית המשפט המחוזי בתל אביב
Author
עיתונאי, סופר וחוקר שואה. כתב משפטי באתר ביזפורטל. פרסם 20 ספרים ועשרות מאמרים על השואה.
תאריך: 31/12/2012 | עודכן: 31/12/2012
מועדון VIP להצטרפות הקלק כאן
תגיות / עוקבים אירועים / מי ומי בפרשה - לקבלת רשימות חדשות עם הופעתן
אביבה חפץ-נוימן / Aviva Hefetz-Noyman אביגדור קלנר / Avigdor Kalner אברהם פיינר / Avraham Fainer אהוד אולמרט / Ehud Olmert אורי לופוליאנסקי / Uri Lopoliansky אורי שטרית / Uri Shitrit אורן אדרת / Oren Aderet אורנה אנג'ל / Orna Angel אילן סובל / Ilan Sobal אירית באומהורן איתן מעוז / Maoz Eitan" אלי זהר / Zohar Eli" אלי שמחיוף אלימלך קורצווייל אמנון יצחקניא אמנון ספרן אתי בן-דור גיורא אדרת / Aderet Giora" גיל פרידמן דב גלעד כהן / Dov Gilad Choen דוד רוזן / David Rozen דני דנקנר הדס ליס / Hadas Lis הלל צ'רני הלל צ'רני טל שפירא טליה דאר יהושע פולק יובל גבעון יוני תדמור / Yonni Tadmor יוסי אולמרט יורם ראב"ד / " יעל גרוסמן / Yael Grosman יעקב אפרתי יפעת מנור-נהרי ירון גולומב ירון ליפשס ליאת ארזי ליאת בן-ארי שווקי / Liat Ben-Ari Shwekey מאיר רבין משה ישראל משה שמיר משה ישראל, משרד עורכי דין / Moshe Yisrael, Law Office עודד גזית / Oded gazit עודד קם עופר ברטל / Ofer Bartal עמוס ון-אמדן קנת מן / Prof. Kenneth Mann" קרן קורן-בנדלק רוני בלקין רועי בלכר רותי ליטבק שולה זקן / Shula Zaken שי פינס / Shai Pines" שלומית הראל-שוורץ שלמה בן-עמרה שמואל קליין שמואל דכנר שמעון גלאון שמעון קליין
ברחבי הרשת / פרסומת
News1 ׳ž׳—׳œ׳§׳" ׳¨׳׳©׳•׳ ׳" :  ניוז1  |   |  עריסת תינוק ניידת  |  קוצץ ירקות מאסטר סלייסר  |  NEWS1  |  חדשות  |  אקטואליה  |  תחקירים  |  משפט  |  כלכלה  |  בריאות  |  פנאי  |  ספורט  |  הייטק  |  תיירות  |  אנשים  |  נדל"ן  |  ביטוח  |  פרסום  |  רכב  |  דת  |  מסורת  |  תרבות  |  צרכנות  |  אוכל  |  אינטרנט  |  מחשבים  |  חינוך  |  מגזין  |  הודעות לעיתונות  |  חדשות ברשת  |  בלוגרים ברשת  |  הודעות ברשת  |  מועדון +  |  אישים  |  פירמות  |  מגשרים  |  מוסדות  |  אתרים  |  עורכי דין  |  רואי חשבון  |  כסף  |  יועצים  |  אדריכלים  |  שמאים  |  רופאים  |  שופטים  |  זירת המומחים  | 
׳ž׳•"׳œ ׳•׳¢׳•׳¨׳š: ׳™׳•׳׳‘ ׳™׳¦׳—׳§ ֲ© ׳›׳œ ׳”׳–׳›׳•׳™׳•׳× ׳©׳ž׳•׳¨׳•׳×     |    ׳©׳™׳•׳•׳§ ׳•׳₪׳¨׳¡׳•׳ ׳‘ News1     |     RSS
׳›׳×׳•׳‘׳×: ׳“"׳¨ ׳׳œ׳™׳”׳• ׳›׳”׳Ÿ 1 ׳₪׳×׳— ׳×׳§׳•׳” 4976012 ׳˜׳œ: 03-9345666 ׳₪׳§׳¡ ׳ž׳¢׳¨׳›׳×: 03-9345660 ׳“׳•׳׳œ: [email protected]