תם ביקור אובמה: המריא מנתב"ג לעמאן

נשיא ארה"ב עזב את ישראל והמריא לירדן בטקס שהיקפו צומצם בגלל סופת החול החזקה ייפגש עם המלך עבדאללה
עופר וולפסון חדשות ביקור אובמה תגובות
עידן יוסף
"אל תאחר"

תוך חצרור חצוצרות של משמר הכבוד של צה"ל, ולפיתת ידיים חמימה לכאורה בין אובמה ונתניהו - עלה (יום ו', 22.3.13) אובמה במעלה גרם המדרגות למטוס ה"אייר פורס 1", הסתובב בחיוך רחב לקהל ונפנף בידו, בטרם המריא לעמאן, שם ייפגש עם המלך עבדאללה.

מחר יבקר הנשיא בעיר פטרה, ובערב יטוס בחזרה לארה"ב.

לפני ההמראה, אובמה סעד סעודה של הרגע האחרון עם נשיא המדינה שמעון פרס וראש הממשלה בנימין נתניהו, במתחם אחמ"ים מיוחד שהוקם בשדה התעופה בן-גוריון. המתחם הוקם על-רקע סופת החול הפוקדת את אזורנו, שגררה מצידה טקס פרידה מצומצם יותר.

ביום ביקורו השלישי והאחרון בישראל, אובמה ביקר בקברו של חוזה המדינה היהודית ומייסד הציונות, בנימין זאב הרצל, בהר הקרוי על שמו. אובמה גם ביקר בקברו של ראש הממשלה יצחק רבין. נשיא ארה"ב גם ביקר באנדרטה לזכר השואה ובמוזיאון יד ושם.

אובמה גם נפגש לפגישה אישית אחרונה עם ראש הממשלה, בנימין נתניהו, ותדרך אותו בעניין השיחות שקיים יום קודם לכן עם הנשיא הפלשתיני אבו מאזן ברמאללה.

לפני שימשיך את סיורו במזרח התיכון, אובמה הגיע לבית לחם וביקר בכנסיית המולד, מקום הולדתו התנכ"י של ישו.







עו
תאריך: 22/03/2013 | עודכן: 22/03/2013
מועדון VIP להצטרפות הקלק כאן
ברחבי הרשת / פרסומת
התפתחויות נוספות / ביקור אובמה
משרד ראש הממשלה סבר לתומו שהוא זה שמארגן את הביקור, אולם את הביקור אירגנו בפועל הנשיא אובמה, השגרירות בישראל וכוחות העזר המקומיים. הם שהכתיבו את העיתוי, הם שקבעו מה ייכלל ומה לא ייכלל, הם שקבעו אילו נושאים סמליים (החרמת הסטודנטים מאריאל, למשל) ומהותיים (פולארד) יהיו חלק ממנו והם שתזמרו ברקע את המסרים העיקריים ואת דרך הבאתם בפני הציבור הישראלי (לא בכנסת, אלא בבנייני האומה, למשל); ועוד.

כמה שמחתי לראות את המנהיג של העולם החופשי סוף-סוף זיכה אותנו בביקור ממלכתי, מתחבק עם ראש ממשלתנו, מחייך, מנופף, מדבר עברית. כפרה על הפקקים בבירה, על התוכניות המוזיקאליות ברדיו והטלוויזיה שביטלו בגלל בואו - התועלת עולה על ההפסד.
22/03/2013 | יורי מור | מאמרים

ברק חוסיין אובמה ניתן לזיהוי כבעל אישיות כשל מכשף, מהסוג המוכר בעולם הכישוף, כמכשף שחור.

הסכסוך הישראלי-ערבי באזור ארץ ישראל נולד בתחילת המאה ה-20 בעקבות התגברות התנועה הציונית וניסיונות של הבריטים ששלטו באזור לעצור זאת ע"י עידוד לאומנות-דתית מוסלמית נגדה, דהיינו, ליצור סכסוך שהם ישלטו במרכיביו בסגנון של "הפרד ומשול". הם הוציאו את השד מהבקבוק וזה פגע גם בהם.

"כל עוד ארה"ב קיימת אתם לא לבד" - אמר נשיא ארה"ב בנאום ירושלים שלו. נאום שהותיר את הפרשנים מבולבלים בנסותם לבין מה עומד מאחרי הנאום. גם אני תהיתי; כמה זמן עוד נותר לארה"ב להתקיים?! יודעי דבר בתהליכים היסטוריים מצביעים על הסימנים לפיהם מעצמה זו נמצאת בסוף דרכה על בימת ההיסטוריה. השיא הצבאי שלה היה במלחמת העולם השנייה ביום שבו הטילה בחופי צרפת עשרות אלפים ממיטב בניה למטחנת הבשר של צבא גרמניה הנאצית. באותו יום הטילה עשרות אלפים נוספים ממיטב בניה מול מטחנת הבשר של הצבא היפני באיי האוקיאנוס השקט. בשני המקרים הייתה ארה"ב לבסוף בקואליציית המדינות המנצחות. מאז לא היה לה ניצחון צבאי ברור ומובהק באותו סדר גודל, למרות שהיו אויבים מתאימים בהחלט שאפשר היה לנצחם. במושגי עולם ההנדסה חומר נכנע כאשר הכוח הנדרש להריסתו פחות מהכוח שכנגדו עמד בהצלחה קודם לכן!
+ כיתבו בפורומים של News1 + חדשות נוספות ברשת | + הודעות נוספות ברשת | + בלוגרים ברשת
News1 ׳ž׳—׳œ׳§׳" ׳¨׳׳©׳•׳ ׳" :  ניוז1  |   |  עריסת תינוק ניידת  |  קוצץ ירקות מאסטר סלייסר  |  NEWS1  |  חדשות  |  אקטואליה  |  תחקירים  |  משפט  |  כלכלה  |  בריאות  |  פנאי  |  ספורט  |  הייטק  |  תיירות  |  אנשים  |  נדל"ן  |  ביטוח  |  פרסום  |  רכב  |  דת  |  מסורת  |  תרבות  |  צרכנות  |  אוכל  |  אינטרנט  |  מחשבים  |  חינוך  |  מגזין  |  הודעות לעיתונות  |  חדשות ברשת  |  בלוגרים ברשת  |  הודעות ברשת  |  מועדון +  |  אישים  |  פירמות  |  מגשרים  |  מוסדות  |  אתרים  |  עורכי דין  |  רואי חשבון  |  כסף  |  יועצים  |  אדריכלים  |  שמאים  |  רופאים  |  שופטים  |  זירת המומחים  | 
׳ž׳•"׳œ ׳•׳¢׳•׳¨׳š: ׳™׳•׳׳‘ ׳™׳¦׳—׳§ ֲ© ׳›׳œ ׳”׳–׳›׳•׳™׳•׳× ׳©׳ž׳•׳¨׳•׳×     |    ׳©׳™׳•׳•׳§ ׳•׳₪׳¨׳¡׳•׳ ׳‘ News1     |     RSS
׳›׳×׳•׳‘׳×: ׳“"׳¨ ׳׳œ׳™׳”׳• ׳›׳”׳Ÿ 1 ׳₪׳×׳— ׳×׳§׳•׳” 4976012 ׳˜׳œ: 03-9345666 ׳₪׳§׳¡ ׳ž׳¢׳¨׳›׳×: 03-9345660 ׳“׳•׳׳œ: New@News1.co.il