גבינת הפטה הישראלית ממשיכה לככב וזוכה במקום הראשון בתואר הגבינה הטובה ביותר בתערוכת המזון הכשר שננעלה במנהטן.
אגודת הנוקדים מדווחת על עלייה של כ-30% בייצוא גבינות צאן מתחילת השנה. היקף הייצוא נאמד בכ-2 מיליון דולר בשנה.
גבינות הצאן המשווקות בהצלחה בארץ, זוכות להישגים מכובדים גם בשווקים הבינלאומיים. בתערוכת המזון הכשר שננעלה השבוע במנהטן, ניו-יורק, זכתה גבינת פטה פיראוס מחלב כבשים של תנובה, המיוצאת על-ידי אגודת הנוקדים, במקום הראשון והוכתרה לגבינה הטובה ביותר בקטגוריית מוצרי החלב.
האירוע התקיים במעמד שר התמ"ת, אהוד אולמרט, ושרת החקלאות של ארה"ב ומהווה ציון דרך לגבינת הפטה ולאגודת הנוקדים. זו הפעם השנייה במהלך שנת 2003 שגבינת פטה זוכה במקום הראשון בזירה הבינלאומיות, לאחר שבתחילת השנה זכתה במדליית זהב ובתואר best of the best שהעניק מכון הבדיקות האמריקני, זרוע של מכון האיכות הבינלאומי.
שייקה דרורי, מנכ"ל אגודת הנוקדים: "גבינות הצאן נמצאות במגמת עליה בשוק המקומי והן בשווקים הבינלאומיים. בשנה האחרונה נרשמה עלייה חדה של כ-30% בצריכת גבינות צאן המיוצרות במחלבות הפרטיות בישראל. אנו צופים כי עד סוף 2004 תעלה הצריכה בכ-15% אחוזים נוספים".
"לגבי הייצוא, אנו מסכמים בהצלחה רבה את תערוכת המזון הכשר שנערכה במנהטן ומדווחים על ייצוא לשוק בארה"ב בהיקף של כ-2 מיליון דולר בשנה ועל עלייה של כ-30% בייצוא גבינות הצאן בשנת 2003".
תערוכת המזון הכשר בניו יורק נערכה בהשתתפות כ-400 חברות שהציגו מזון כשר לשוק האמריקני, מהן 30 חברות מישראל.