וינשטיין ממליץ:

ראש עיריית יהוד ימשיך בוועדה המקומית

וינשטיין סבור שאין מקום להשעות את יוסי בן-דוד, החשוד בקבלת שוחד, בטרם יוחלט האם להגיש נגדו כתב אישום - כאשר ממילא לא צפויות החלטות מהותיות עד הבחירות המוניציפליות
איתמר לוין חדשות בחירות - רשויות מקומיות תגובות
היועץ המשפטי לממשלה, יהודה וינשטיין, סבור שבשלב זה אין להשעות את ראש עיריית יהוד-מונסון, יוסי בן-דוד, מתפקידו כיו"ר הוועדה המקומית לתכנון ובנייה. לדעת הפרקליטות, יש להמתין עד שיוחלט האם להגיש כתב אישום נגד בן-דוד, שנעצר לפני מספר חודשים בחשד לקבלת שוחד מקבלן ובעלי מוסך הפועלים בעיר.

עמדתו של וינשטיין הוגשה בידי עו"ד כרמית בן-אליעזר לבית המשפט המחוזי מרכז, בו דן השופט מנחם פינקלשטיין בעתירת התנועה לאיכות השלטון, המבקשת להורות על השעייתו של בן-דוד.

נגד בן-דוד כבר תלוי ועומד כתב אישום המייחס לו עבירות בתחום התכנון והבנייה, אך הפרקליטות אומרת שמדובר עבירות ברף הנמוך ואשר כבר הוכשרו, ולפיכך כתב אישום זה אינו מהווה עילה להשעייתו של בן-דוד מהוועדה המקומית. החקירה בתיק החדש נמצאת לקראת סיום, והמשטרה מייחסת לבן-דוד עבירות של קבלת שוחד, הלבנת הון ומירמה והפרת אמונים.

הפרקליטות אומרת, כי הוועדה המקומית אינה צפויה ממילא לקבל החלטות משמעותיות עד הבחירות לרשויות המקומיות שיתקיימו בחודש אוקטובר. לפיכך היא סבורה, כי אין משמעות מעשית להשעייתו של בן-דוד בשלב זה, ולכן מוטב להמתין עד שיוחלט האם להגיש נגדו כתב אישום (בכפוף לשימוע). החלטה זו, מבטיחה הפרקליטות, צפויה תוך מספר שבועות או חודשים אחדים.

הפרקליטות אומרת, כי אין ספק שאמון הציבור בטוהר המידות בשירות הציבורי עלול להיפגע קשות מהמשך כהונתו של מי שחשוד ונאשם בפלילים. ואולם, היא ממשיכה, בן-דוד נבחר לתפקידו בבחירות ישירות והשעייתו, על סמך ראיות שאינן חד-משמעיות, עלולה לפגוע בו ובזכות לבחור ולהיבחר, גם אם מדובר בפגיעה מוגבלת, הנובעת מכך שמדובר בהשעיה מתפקידו כיו"ר הוועדה המקומית בלבד.

"ככלל, על-אף שכאמור בית המשפט העליון כבר פסק כי ניתן להסתמך גם על חשדות פליליים שטרם הבשילו לכדי כתב אישום, הרי שיש לנקוט משנה זהירות כאשר עסקינן במקרה מסוג זה, כאשר הראייה המינהלית נסמכת על תוכנה של חקירה זו, אשר, מטבע הדברים, לחשוד בשלב זה לא ניתנה זכות טיעון באשר להשלכות אותה תשתית ראייתית", אומרת הפרקליטות.
עתמ 12/ 51125/07, התנועה לאיכות השלטון נ' הוועדה המקומית יהוד-מונסון ואח' / עמדת היועץ המשפטי לממשלה
היועץ המשפטי לממשלה סבור שאין להשעות את ראש עיריית יהוד-מונסון, יוסי בן-דוד, מתפקידו כיו"ר הוועדה המקומית בשל החשדות נגדו
| כרמית בן-אליעזר ● פרקליטות מחוז תל אביב (אזרחי)
Author
עיתונאי, סופר וחוקר שואה. כתב משפטי באתר ביזפורטל. פרסם 20 ספרים ועשרות מאמרים על השואה.
תאריך: 28/07/2013 | עודכן: 28/07/2013
מועדון VIP להצטרפות הקלק כאן
פורומים News1  /  תגובות
כללי חדשות רשימות נושאים אישים פירמות מוסדות
אקטואליה מדיני/פוליטי בריאות כלכלה משפט סדום ועמורה עיתונות
ראש עיריית יהוד ימשיך בוועדה המקומית
תגובות  [ 3 ] מוצגות   [ 3 ]  לכל התגובות        תפוס כינוי יחודי            
כותרת התגובה שם הכותב שעה    תאריך
1
דידה
28/07/13 15:02
2
ומה עוד
28/07/13 15:49
3
ישראל באבדון
29/07/13 17:04
ברחבי הרשת / פרסומת
News1 ׳ž׳—׳œ׳§׳" ׳¨׳׳©׳•׳ ׳" :  ניוז1  |   |  עריסת תינוק ניידת  |  קוצץ ירקות מאסטר סלייסר  |  NEWS1  |  חדשות  |  אקטואליה  |  תחקירים  |  משפט  |  כלכלה  |  בריאות  |  פנאי  |  ספורט  |  הייטק  |  תיירות  |  אנשים  |  נדל"ן  |  ביטוח  |  פרסום  |  רכב  |  דת  |  מסורת  |  תרבות  |  צרכנות  |  אוכל  |  אינטרנט  |  מחשבים  |  חינוך  |  מגזין  |  הודעות לעיתונות  |  חדשות ברשת  |  בלוגרים ברשת  |  הודעות ברשת  |  מועדון +  |  אישים  |  פירמות  |  מגשרים  |  מוסדות  |  אתרים  |  עורכי דין  |  רואי חשבון  |  כסף  |  יועצים  |  אדריכלים  |  שמאים  |  רופאים  |  שופטים  |  זירת המומחים  | 
׳ž׳•"׳œ ׳•׳¢׳•׳¨׳š: ׳™׳•׳׳‘ ׳™׳¦׳—׳§ ֲ© ׳›׳œ ׳”׳–׳›׳•׳™׳•׳× ׳©׳ž׳•׳¨׳•׳×     |    ׳©׳™׳•׳•׳§ ׳•׳₪׳¨׳¡׳•׳ ׳‘ News1     |     RSS
׳›׳×׳•׳‘׳×: ׳“"׳¨ ׳׳œ׳™׳”׳• ׳›׳”׳Ÿ 1 ׳₪׳×׳— ׳×׳§׳•׳” 4976012 ׳˜׳œ: 03-9345666 ׳₪׳§׳¡ ׳ž׳¢׳¨׳›׳×: 03-9345660 ׳“׳•׳׳œ: [email protected]