|
מתוק והרסני [צילום: פלאש 90]
|
|
|
|
|
|
רמות סוכר גבוהות בדם עלולות להעלות את הסיכון לדמנציה גם אצל אנשים שאינם סובלים מסוכרת.
מחקר חדש שפורסם בכתב העת הרפואי המכובד New England Journal of Medicine עקב אחר רמות הסוכר בדם אצל חולי סוכרת ואצל אנשים בריאים כדי לגלות את רמת הסיכון שלהם לאלצהיימר. החוקרים, מאוניברסיטת וושינגטון, דיווחו כי תוצאות המחקר מראות כי רמות גלוקוז גבוהות מהוות דאגה מפני הסיכון לדמנציה.
הממצא המעניין ביותר היה שכל גידול ברמת הגלוקוז בדם היה קשור לרמת סיכון גבוהה יותר לדמנציה אצל אנשים שלא סבלו מסוכרת. לדברי החוקרים, הממצא הוא חלק מתמונה רחבה יותר והוא תומך בראיות ממחקרים אחרים שהראו כי פעילות גופנית ושליטה בלחץ הדם, ברמות הסוכר בדם ובכולסטרול הן דרכים יעילות לעכב או למנוע דמנציה.
לא רק סוכרת
קרוב ל-36 מיליון איש בעולם סובלים מדמנציה. בארצות הברית בלבד, כ-5 מיליון איש סובלים מאלצהיימר. הגורם למחלה המוחית ההרסנית אינו ידוע, והטיפולים הזמינים כיום רק מקלים באופן זמני על התסמינים.
למרות זאת, החוקרים ציינו כי אכילת מזונות פחות מתוקים לא תמיד תעזור לכולם.
הגוף שלנו הופך את המזון לגלוקוז, ולכן רמות הסוכר בדם תלויות לא רק במה שאנו אוכלים אלא גם בחילוף החומרים שלנו, כלומר בדרך בה הגוף שלנו מטפל במזון. הליכה, ופעילות גופנית יכולות לעזור.
המחקר כלל 2,067 איש בני 65 ויותר. כל משתתף ביצע לפחות חמש בדיקות סוכר בדם לאורך חמש שנים. 232 משתתפים סבלו מסוכרת בתחילת המחקר.
לאחר מעקב לאורך שבע שנים כמעט, 524 (רבע ממשתתפי המחקר) פיתחו דמנציה, כשאלצהיימר היה הצורה הנפוצה ביותר. המחקר הראה כי משתתפים עם רמת סוכר גבוהות יותר לאורך חמש השנים עברו היו בסיכון גבוה ב-18% לפתח דמנציה.