נתניהו: הטבח בסוריה - פשע נורא

ראש הממשלה פתח את ישיבת הממשלה השבועית בגינוי להרג האזרחים הסורים באמצעות נשק כימי "ליבנו יוצא אל הנשים, הילדים, התינוקות שנפגעו בצורה אכזרית כל-כך"
איציק וולף חדשות מלחמה בסוריה תגובות
ראש הממשלה, בנימין נתניהו, כינה את הטבח הכימי בסוריה "טרגדיה נוראה ופשע נורא".

"מה שקרה בסוריה הוא טרגדיה נוראה ופשע נורא. ליבנו יוצא אל הנשים, הילדים, התינוקות שנפגעו בצורה אכזרית כל-כך מנשק לפגיעה המונית", אמר (יום א', 25.8.13) בפתח ישיבת הממשלה השבועית.

לדבריו, אסור שהמצב הזה יימשך ואסור שלמשטרים המסוכנים בעולם יהיה הנשק המסוכן ביותר בעולם. נתניהו הוסיף עוד כי ישראל תדע תמיד להגן על עצמה ועל אזרחיה.

ישיבת הממשלה השבועית תעסוק, בעיקרה, בסקירה של שר החינוך שי פירון לקראת שנת הלימודים החדשה שתיפתח ביום שלישי הקרוב.

כמו-כן יאשרו השרים את מינויו של יוסי כהן, סגן ראש המוסד לשעבר, לתפקיד היועץ לביטחון לאומי. כהן יחליף בתפקיד את יעקב עמידרור.

נושא נוסף שיידון בישיבת הממשלה הוא נטילת תחום התשתיות ממשרד התחבורה והעברתו למשרד האנרגיה והמים. מדובר בנושא שעורר סערה פוליטית לאחר ששר התחבורה, ישראל כ"ץ, האשים את ראש הממשלה בנקמנות בעקבות התנגדותו לשחרור אסירים. לטענתו, בשל כך מעביר נתניהו את האחריות לתשתיות ממשרדו למשרד של השר סילבן שלום.
או
איציק וולף / Itzik Wolf עיתונאי. כתב כלכלי. דוא"ל itzik@News1.co.il. רשימות ↗
תאריך: 25/08/2013 | עודכן: 25/08/2013
מועדון VIP להצטרפות הקלק כאן
פורומים News1  /  תגובות
כללי חדשות רשימות נושאים אישים פירמות מוסדות
אקטואליה מדיני/פוליטי בריאות כלכלה משפט סדום ועמורה עיתונות
נתניהו: הטבח בסוריה - פשע נורא
תגובות  [ 2 ] מוצגות   [ 2 ]  לכל התגובות        תפוס כינוי יחודי            
כותרת התגובה שם הכותב שעה    תאריך
1
ראיס-פוטין-טיל400
25/08/13 11:48
 
איריס כהן
25/08/13 14:03
ברחבי הרשת / פרסומת
התפתחויות נוספות / מלחמה בסוריה
שלוש הערות לקראת התקפה אמריקנית אפשרית בסוריה: למה בעצם אנחנו בתוך העסק, כיצד מוותרים האמריקנים מראש על יתרון ההפתעה ומדוע הם התעוררו רק עכשיו וגם מחמאה מכל הלב לאהוד אולמרט

הודעתה של ארה"ב על שליחת כוחות לאיזורנו מצביעה סוף-סוף על מה שנראה כמו התחלת תגובה אמריקמית לנעשה בסוריה. משטרו של בשאר אסד כבר איים בתגובה להבעיר את כל המזרח התיכון, ומבחינתה של ישראל מדובר בכמה אפשרויות.

אם תתקוף ארה"ב בסוריה בתגובה לטבח הכימי שבוצע בה בשבוע שעבר, ייתכן מאוד שהמטרות יהיו מאגרי הנשק הכימי ו/או המקומות בהם הוא מיוצר. התקפה כזו יכולה להיות כירורגית (להתמקד במטרות מובהקות ובודדות), תהווה תגובה הולמת לשימוש בנשק זה, ובעיקר - תקטין את האפשרות שייעשה שימוש כזה גם בעתיד.

משרד ההגנה האמריקני נערך להנחית מכה צבאית על משטרו של סוריה, וזאת בתגובה לשימוש שנעשה השבוע בנשק כימי מצד צבאו של אסד נגד אזרחים בסוריה. כך עולה מדיווחים המגיעים מארה"ב. במקביל דווח על תוכניות להזרמה מאסיבית של נשק ותחמושת לגורמי אופוזיציה בסוריה.
24/08/2013 | יואב יצחק | חדשות

משטרו של בשאר אסד מואשם (יום ו', 23.8.13) על-ידי מנהיגי המערב באחריות לטבח של 1,300 אנשים באמצעות נשק כימי.
+ כיתבו בפורומים של News1 + חדשות נוספות ברשת | + הודעות נוספות ברשת | + בלוגרים ברשת
News1 ׳ž׳—׳œ׳§׳" ׳¨׳׳©׳•׳ ׳" :  ניוז1  |   |  עריסת תינוק ניידת  |  קוצץ ירקות מאסטר סלייסר  |  NEWS1  |  חדשות  |  אקטואליה  |  תחקירים  |  משפט  |  כלכלה  |  בריאות  |  פנאי  |  ספורט  |  הייטק  |  תיירות  |  אנשים  |  נדל"ן  |  ביטוח  |  פרסום  |  רכב  |  דת  |  מסורת  |  תרבות  |  צרכנות  |  אוכל  |  אינטרנט  |  מחשבים  |  חינוך  |  מגזין  |  הודעות לעיתונות  |  חדשות ברשת  |  בלוגרים ברשת  |  הודעות ברשת  |  מועדון +  |  אישים  |  פירמות  |  מגשרים  |  מוסדות  |  אתרים  |  עורכי דין  |  רואי חשבון  |  כסף  |  יועצים  |  אדריכלים  |  שמאים  |  רופאים  |  שופטים  |  זירת המומחים  | 
׳ž׳•"׳œ ׳•׳¢׳•׳¨׳š: ׳™׳•׳׳‘ ׳™׳¦׳—׳§ ֲ© ׳›׳œ ׳”׳–׳›׳•׳™׳•׳× ׳©׳ž׳•׳¨׳•׳×     |    ׳©׳™׳•׳•׳§ ׳•׳₪׳¨׳¡׳•׳ ׳‘ News1     |     RSS
׳›׳×׳•׳‘׳×: ׳“"׳¨ ׳׳œ׳™׳”׳• ׳›׳”׳Ÿ 1 ׳₪׳×׳— ׳×׳§׳•׳” 4976012 ׳˜׳œ: 03-9345666 ׳₪׳§׳¡ ׳ž׳¢׳¨׳›׳×: 03-9345660 ׳“׳•׳׳œ: New@News1.co.il