|
לא להתחיל לשתות [צילום: AP]
|
|
|
|
|
|
חוקרים גילו כי אנשים ששותים 7-2 כוסות יין בשבוע נוטים לסבול פחות מדיכאון.
כוס יין ביום יכולה למנוע עצבות, כך קבע המחקר שבחן את יתרונות התזונה הים-תיכונית.
המחקר, חלק מדוח מקיף יותר בנושא התזונה הים-תיכונית, עקב אחר 5,500 אנשים, גברים ונשים, ששתו אלכוהול בכמויות מעטות עד בינוניות לאורך תקופה של שבע שנים, וגילה כי אלו ששתו 7-2 כוסות יין בשבוע נטו פחות לסבול מדיכאון לעומת אלו שלא שתו כלל.
הממצאים, שפורסמו ב-BMC Medicine, לא השתנו גם כאשר גורמים אחרים כמו עישון, תזונה ומצב משפחתי נלקחו בחשבון. התוצאות היו דומות הן בקרב גברים והן בקרב נשים.
לא להתחיל לשתות
התוצאות הראו קשר הפוך בין צריכת אלכוהול מתונה לבין מקרים חדשים של דיכאון. אף אחד מהמשתתפים לא סבל מדיכאון או מבעיות הקשורות לאלכוהול בתחילת המחקר.
יין היה המשקה הפופולרי ביותר בקרב הנחקרים, שהיו בני 80-55, קבוצת גיל עם סיכון גבוה יחסית להתפתחות דיכאון.
דיכאון ומחלות לב חולקים מספר מנגנונים משותפים משום שהם חולקים גם גורמי הגנה וסיכון דומים. יחד עם זאת, החוקרים הדגישו כי כדי למנוע דיכאון הם בפירוש אינם ממליצים להתחיל לשתות אלכוהול.
"אם אינכם שותים, אל תתחילו לשתות", כתבו. "או אם אתם שותים אלכוהול, אל תשתו יותר מכוס משקה ביום והעדיפו יין על פני משקאות אלכוהוליים אחרים".
תזונה ים-תיכונית - שמן זית, יין, צריכה מרובה של פירות, ירקות ודגים, וכמות קטנה של מוצרי חלב ובשר - נמצאה כבר כמורידה את הסיכון למחלות קרדיווסקולריות (של הלב וכלי הדם) ב-30%.