|
לא רק מעל הצ'יפס [צילום: AP]
|
|
|
|
|
|
צמצום צריכת מזונות מלוחים, אפילו לחמים ודגני בוקר, יכול להוריד את הסיכון לפתח סרטן קיבה, כך מדווחים מהמרכז העולמי לחקר הסרטן (WCRF).
במרכז מעודדים לאכול פחות מלח ודורשים לפרט בצורה ברורה יותר את תכולת המזון המשווק.
לטענת מומחים מהמרכז ניתן למנוע מספר גדול של מקרי סרטן קיבה אם אנשים יקפידו על הקווים המנחים.
כמות רבה מדי של מלח מסוכנת ללחץ הדם ועלולה לגרום למחלות לב ולשבץ, אך גם לסרטן.
ההמלצה להגביל את צריכת המלח היומית ל-6 גרם - כמות של כפית בערך, אך על-פי נתוני המרכז רוב האנשים צורכים כמות ממוצעת של 8.6 גרם ביום.
סרטן קיבה הוא סרטן קשה לטיפול משום שרוב המקרים לא מזוהים עד שהמחלה כבר במצב מתקדם, וזו סיבה נוספת לעודד בחירות בסגנון החיים שיעזרו למנוע את המחלה מלהתפתח מלכתחילה - כמו צמצום צריכת המלח ואכילה מרובה יותר של פירות וירקות.
אכילת מלח בכמות גדולה אינה מסתכמת בניעור המלחייה מעל הצ'יפס או הסלט, משום שעיקר המלח נמצא כבר במזון.
זו גם הסיבה לכך שהמרכז קרא למערכת "רימזור" על תוויות המזון - אדום לגבוה, כתום לבינוני וירוק לנמוך, הצעה שיצרנים ורשתות שיווק רבות סירבו לקבל לאור שיטת התוויות המשמשת אותם כיום.