נסראללה: ישראל תסגור את הנמלים ושדות התעופה

מזכ"ל חיזבאללה מאיים להשבית את כל נמלי הים ואת שדות התעופה של ישראל בעימות הבא שיהיה בין ארגונו לבין ישראל "ההתנגדות היום נחושה וחזקה יותר" מאות אלפי שיעים מציינים בכרבלה שבעירק את העשוראא
איציק וולף חדשות העולם הערבי תגובות
מזכ"ל חיזבאללה, חסן נסראללה, מאיים בשיתוק נמלי הים ושדות התעופה הישראלים בעימות הבא שיהיה בין ארגונו לבין ישראל. "עליכם לסגור את הנמלים ושדות התעופה שלכם. לא תמצאו פיסת אדמה אחת בכל פלשתין שלא יגיעו אליה הטילים מלבנון", הצהיר בנאום טלוויזיוני שנשא בפני השיעים החוגגים היום את חג העשוראא. דבריו כוונו ביחס להערכות של קצינים בכירים בצה"ל, שפורסמו השבוע ושעל פיהן במלחמת לבנון השלישית ייסגרו נמלי הים ונתב"ג החל מן היום הראשון לעימות הצבאי.

במהלך מבצע 'צוק איתן' התעורר חשש כבד לפגיעה בפעילות נמל התעופה בן-גוריון. חברות טיסה בינלאומיות כבר החלו לבטל את טיסותיהן לישראל מחשש לפגיעה במטוסים שלהן על-ידי רקטות.

לדברי נסראללה, הוא אינו מוטרד מן האיומים שמשמיעה ישראל על מלחמת לבנון שלישית. "זה חושף את הדאגה שלהם. ההבנה שלנו היא שזה לא נובע מעמדת כוח, אלא מעמדת חולשה", העריך. עוד הוסיף כי בניגוד להערכה הישראלית אודות היחלשות חיזבאללה בשל מעורבותו בלחימה בסוריה, ארגונו מוכן לעימות. "ההתנגדות היום נחושה וחזקה יותר", טען.

"נגיב בזמן שנראה לנכון על כל הפרה ישראלית", אמר תוך שהוא מתייחס לפעילויות החבלניות שביצע חיזבאללה לאחרונה בהר דב והוסיף כי "ישראל הבינה את המשוואה החדשה".
'תטביר' בעיר כרבלה
בעירק ציינו מאות אלפי עולי רגל שיעים את העשוראא בעיר כרבלה. במסגרת העלייה לרגל ביצעו מאות בני אדם את ה'תטביר', טקס שבמסגרתו הם חותכים את עצמם עד זוב דם כאות אבל על מותו של האימאם חוסיין, נכדו של נביא האיסלאם מוחמד.
או
איציק וולף / Itzik Wolf עיתונאי. כתב כלכלי. דוא"ל itzik@News1.co.il. רשימות ↗
תאריך: 04/11/2014 | עודכן: 04/11/2014
מועדון VIP להצטרפות הקלק כאן
פורומים News1  /  תגובות
כללי חדשות רשימות נושאים אישים פירמות מוסדות
אקטואליה מדיני/פוליטי בריאות כלכלה משפט סדום ועמורה עיתונות
נסראללה: ישראל תסגור את הנמלים ושדות התעופה
תגובות  [ 4 ] מוצגות   [ 4 ]  לכל התגובות        תפוס כינוי יחודי            
כותרת התגובה שם הכותב שעה    תאריך
1
דודי30
4/11/14 13:51
2
בבר
4/11/14 14:28
3
מ.ל.
4/11/14 15:54
4
שמ
5/11/14 00:36
ברחבי הרשת / פרסומת
התפתחויות נוספות / העולם הערבי
העולם המוסלמי הגיב בזעם רב על האיסור שהטילה ישראל על תפילת מוסלמים בהר-הבית בעקבות ניסיון ההתנקשות בחיי פעיל הימין יהודה גליק.

יהודים איפה אתם? מוסלמים איפה אתם? נוצרים איפה אתם? בודהיסטים והינדים איפה אתם? האם אתם יודעים את הסוד של דאעש? את הסוד אפשר ללמוד מפי האח ראשיד.

פיגוע מכונית תופת במחסום בסיני גרם למותם של לפחות 25 חיילים מצריים ולפציעת עשרות. כך מסרו פקידים מצריים (יום ו', 24.10.14). בתקיפה מצד טרוריסטים שבוצעה גם כן סמוך למחסום ליד אל עריש, נורו למוות שלושה חיילים.

מלחמתו של צבא מצרים נגד ארגוני הטרור בסיני היא מלחמה על בטחונה, כלכלתה וקיומה של מצרים. גם אם על המפה חצי-האי סיני נראה כחלק צדדי של מצרים, הרי שמבחינתה הוא חבל ארץ בעל חשיבות אסטרטגית עליונה.

ראש הממשלה, בנימין נתניהו, הבהיר כי הסטטוס קוו בהר-הבית, שעל פיו מותרת תפילת מוסלמים ואסורה תפילת יהודים במקום - יישמר. "ראש הממשלה חזר והבהיר בשבועות האחרונים שאין כל כוונה לבצע שינוי בסטאטוס-קוו בהר-הבית ומי שמעורר את הפרובוקציות אלו גורמים פלשתינים קיצונים", נמסר מלשכת ראש הממשלה.
+ כיתבו בפורומים של News1 + חדשות נוספות ברשת | + הודעות נוספות ברשת | + בלוגרים ברשת
News1 ׳ž׳—׳œ׳§׳" ׳¨׳׳©׳•׳ ׳" :  ניוז1  |   |  עריסת תינוק ניידת  |  קוצץ ירקות מאסטר סלייסר  |  NEWS1  |  חדשות  |  אקטואליה  |  תחקירים  |  משפט  |  כלכלה  |  בריאות  |  פנאי  |  ספורט  |  הייטק  |  תיירות  |  אנשים  |  נדל"ן  |  ביטוח  |  פרסום  |  רכב  |  דת  |  מסורת  |  תרבות  |  צרכנות  |  אוכל  |  אינטרנט  |  מחשבים  |  חינוך  |  מגזין  |  הודעות לעיתונות  |  חדשות ברשת  |  בלוגרים ברשת  |  הודעות ברשת  |  מועדון +  |  אישים  |  פירמות  |  מגשרים  |  מוסדות  |  אתרים  |  עורכי דין  |  רואי חשבון  |  כסף  |  יועצים  |  אדריכלים  |  שמאים  |  רופאים  |  שופטים  |  זירת המומחים  | 
׳ž׳•"׳œ ׳•׳¢׳•׳¨׳š: ׳™׳•׳׳‘ ׳™׳¦׳—׳§ ֲ© ׳›׳œ ׳”׳–׳›׳•׳™׳•׳× ׳©׳ž׳•׳¨׳•׳×     |    ׳©׳™׳•׳•׳§ ׳•׳₪׳¨׳¡׳•׳ ׳‘ News1     |     RSS
׳›׳×׳•׳‘׳×: ׳“"׳¨ ׳׳œ׳™׳”׳• ׳›׳”׳Ÿ 1 ׳₪׳×׳— ׳×׳§׳•׳” 4976012 ׳˜׳œ: 03-9345666 ׳₪׳§׳¡ ׳ž׳¢׳¨׳›׳×: 03-9345660 ׳“׳•׳׳œ: New@News1.co.il