לא מעט מבחני אישיות יכולים לעזור לכם לקבוע אם אתם מוחצנים. אך האם האהבה שלכם לפלפל חריף יכולה לכלות משהו על האופי שלכם גם כן?
כבר בשנות ה-80, הפרופ' לפסיכולוגיה פאול רוזין, מאוניברסיטת פנסילבניה תיעד את הקשר בין האהבה לרכבות הרים לבין התאווה למזון חריף.
לאחרונה, קבוצת חוקרים מפנסילבניה הראתה כי מבנה האישיות הוא שחקן משמעותי בתאווה שלנו לטעם החריף במזון. אחד המחקרים גילה כי אנשים עם נטייה ליהנות מסרטי פעולה, מחפשי הרפתקאות וחקרנים נטו פי שישה ויותר ליהנות מתחושת הבערה של ארוחה חריפה.
הבדל מגדרי
החוקרים גילו גם כי ילדים שגדלו בתרבות בה האוכל מתובל בכמות נדיבה של חריפות אוהבים את תחושת החריפות כבר בשלב מוקדם בחיים.
כעת פרסמו החוקרים מחקר חדש המתבסס על הראיות לקשר בין השניים. המחקר החדש, שפורסם בכתב העת Food Quality and Preference הצביע גם על הבדל מגדרי. על-פי הממצאים, נשים שאהבו מזונות חריפים, נטו להמשך לעקצוציות בגרון יותר מאשר חבריהן הגברים.
לגבי הגברים, אפקט המאצ'ואיזם - הרעיון שגברים קשוחים צריכים להיות מסוגלים לשאת את החריפות - משחק תפקיד גם כן. ייתכן, כתבו החוקרים, שהתרבות הקשורה לצריכת מאכלים חריפים, וכוח ולמאצ'ואיזם יצר מעין דפוס חברתי לגבי הגברים בהקשר של אכילת מאכלים חריפים.