הסחף נמשך נגד הסכם הגרעין

דמוקרט יהודי נוסף מתכוון להצביע נגד

בראד שרמן הוא הדמוקרט השני בחשיבותו בוועדת יחסי החוץ של בית הנבחרים שני חברי מפלגה נוספים כבר הודיעו כי הם מתנגדים להסכם
עופר וולפסון חדשות הגרעין האירני תגובות
שעות אחדות לאחר שהסנטור האמריקני צ'אק שומר מניו-יורק הודיע כי יצביע נגד ההסכם הגרעיני עם אירן, עוד חבר יהודי-דמוקרטי בקונגרס, בראד שרמן, הודיע כי ילך בעקבותיו ובעקבות דמוקרט נוסף, אליוט איגל.

שרמן, הדמוקרט השני בחשיבותו בוועדת יחסי החוץ של בית הנבחרים, אמר כי לאחר שבחן את פרטי העסקה, מצפונו מכריח אותו להצביע נגד הנשיא ממפלגתו.

"למאמציי יש מטרה אחת - שנשיאים ומושבי קונגרס עתידיים לא יהיו מחויבים בהסכם זה", אמר שרמן. "לא באופן חוקי, לא באופן מוסרי, ולא באופן דיפלומטי".

שומר, דמוקרט מניו-יורק, החבר היהודי הבכיר ביותר של הקונגרס האמריקני והמנהיג הצפוי הבא של הרוב הדמוקרטי בסנאט, הצהיר על כוונתו להתנגד לעסקה שהושגה בחודש שעבר.

האופוזיציה שהציג לנשיא היא הראשונה מקרב השדולה הדמוקרטית בסנאט. הוא עשוי להשפיע מאוד על עמיתיו: דמוקרטים רבים אומרים כי טרם החליטו בנושא ההצבעה על תוכנית הגרעין, בעוד 15 חברי סנאט הכריזו על תמיכתם.

הסכם הגרעין נועד להגביל, לפקח ולהחזיר באופן חלקי את תוכנית הגרעין של אירן להיקף מוגבל בתמורה להקלה בסנקציות. ספקנים רבים חוששים כי ההסכם יאפשר לגיטימציה לאירן להפוך למדינת סף גרעינית, ולמעשה מאפשר להם לשמור על תוכנית העשרת האורניום ההולכת וגדלה.

"החלטתי שאני חייב להתנגד להסכם ואצביע כן על ההחלטה להתנגד לו," מסר שומר בהצהרה. "ההסכם יאפשר לאירן, לאחר 10 עד 15 שנים, להיות מדינת סף גרעינית בברכתה של הקהילייה הבינלאומית."

"בשבילי, הסיכון כי אירן לא תתמתן, ובמקום זאת, תשתמש בהסכם להשגת המטרות המרושעות שלה, הוא גדול מדי", הוסיף.
הבית הלבן: "לא מופתעים"
בראד שרמן

ההחלטה של שומר היא "מאכזבת אך לא מפתיעה", אמר דובר הבית הלבן, ג'וש ארנסט, ביום שישי.

תקוותיו של הנשיא ברק אובמה לקדם את העסקה הגרעינית קיבלו מכה ביום חמישי כאשר שומר יצא נגדו בעוד שהבית הלבן ניסה למשוך תשומת לב למחוקקים אחרים המגבים את ההסכם. ארנסט אמר לכתבים כי ממשל אובמה עבד עם שומר באופן צמוד כדי להסביר לו את פרטי העסקה עוד לפני שנחתם במאמץ לזכות בתמיכתו. "בסופו של דבר, זה לא יצא ככה. אני לא חושב שמישהו היה מופתע", אמר ארנסט.

אובמה נאבק כדי לקבל תמיכה בקונגרס לעסקה, שהמחוקקים האמריקנים חייבים להצביע בעדה או נגדה עד ה-17 בספטמבר. ההסתייגות של שומר מההסכם משמעותה שממשל אובמה יצטרך להגביר את מאמצי השתדלנות שלו בגבעת הקפיטול.

12 חברי הקונגרס האמריקני, שבעה חברים בבית הנבחרים וחמישה בסנאט, הגיבו פומבית תמיכה בהסכם בימים האחרונים, ומעידים כי אובמה הציג מצג משכנע, אמר ארנסט. "הממשל בטוח שהוא יוכל להמשיך לבנות תמיכה להסכם לפני המועד האחרון בחודש הבא", הוא הוסיף.

"הסכם טוב מאוד לישראל"
בראיון לרשת CNN, נשאל אובמה האם הוא זוכר מקרה נוסף בו מנהיג של מדינה אחרת, כמו בנימין נתניהו, התערב בהליך חקיקתי פנים-אמריקני. "אני לא זוכר מקרה נוסף כזה בהיסטוריה שלנו", אמר אובמה בביקורת. "היחסים בין ישראל לארה"ב הם עמוקים... במהות, ראש הממשלה טועה לגבי ההסכם הזה. אני חושב שאני יכול להראות כי הנחות הבסיס שהוא מניח אינן נכונות. אם אני צודק, שההסכם הזה ימנע מאירן להשיג נשק גרעיני, אזי הוא לא טוב רק לארה"ב, הוא טוב מאוד גם לישראל".

גם נשיא ישראל, ראובן ריבלין, שיצא ביממה האחרונה בסבב ראיונות לתקשורת במלאת שנה לכהונתו, ביקר את נתניהו ואמר כי יש לשמר יותר מכל את היחסים מול ארה"ב, עליהם מבוססים יחסי החוץ של ישראל. "ההסכם עם אירן חמור - אבל אינו בגדר אסון", אמר הנשיא ריבלין.
עו
תאריך: 07/08/2015 | עודכן: 07/08/2015
מועדון VIP להצטרפות הקלק כאן
פורומים News1  /  תגובות
כללי חדשות רשימות נושאים אישים פירמות מוסדות
אקטואליה מדיני/פוליטי בריאות כלכלה משפט סדום ועמורה עיתונות
דמוקרט יהודי נוסף מתכוון להצביע נגד
תגובות  [ 17 ] מוצגות   [ 17 ]  לכל התגובות        תפוס כינוי יחודי            
כותרת התגובה שם הכותב שעה    תאריך
1
שמ
7/08/15 23:40
2
לייצג עמדה פוליטי
8/08/15 01:52
 
שמ
8/08/15 11:13
3
ליכודניק
8/08/15 02:11
4
מעורבת
8/08/15 06:44
 
urixo
8/08/15 15:38
5
בבר
8/08/15 07:38
 
שמ
8/08/15 12:18
 
שמיר רפאל
8/08/15 17:02
6
מסעודה משדרות
8/08/15 08:08
7
גדעון תבורי
8/08/15 10:24
8
אורח
8/08/15 13:59
9
האסון רק מתעכב!
8/08/15 14:56
10
דורון.צ
8/08/15 23:18
11
הגוי..
10/08/15 10:34
 
הגוי..
10/08/15 13:56
12
רון וייס
10/08/15 15:50
ברחבי הרשת / פרסומת
News1 ׳ž׳—׳œ׳§׳" ׳¨׳׳©׳•׳ ׳" :  ניוז1  |   |  עריסת תינוק ניידת  |  קוצץ ירקות מאסטר סלייסר  |  NEWS1  |  חדשות  |  אקטואליה  |  תחקירים  |  משפט  |  כלכלה  |  בריאות  |  פנאי  |  ספורט  |  הייטק  |  תיירות  |  אנשים  |  נדל"ן  |  ביטוח  |  פרסום  |  רכב  |  דת  |  מסורת  |  תרבות  |  צרכנות  |  אוכל  |  אינטרנט  |  מחשבים  |  חינוך  |  מגזין  |  הודעות לעיתונות  |  חדשות ברשת  |  בלוגרים ברשת  |  הודעות ברשת  |  מועדון +  |  אישים  |  פירמות  |  מגשרים  |  מוסדות  |  אתרים  |  עורכי דין  |  רואי חשבון  |  כסף  |  יועצים  |  אדריכלים  |  שמאים  |  רופאים  |  שופטים  |  זירת המומחים  | 
׳ž׳•"׳œ ׳•׳¢׳•׳¨׳š: ׳™׳•׳׳‘ ׳™׳¦׳—׳§ ֲ© ׳›׳œ ׳”׳–׳›׳•׳™׳•׳× ׳©׳ž׳•׳¨׳•׳×     |    ׳©׳™׳•׳•׳§ ׳•׳₪׳¨׳¡׳•׳ ׳‘ News1     |     RSS
׳›׳×׳•׳‘׳×: ׳“"׳¨ ׳׳œ׳™׳”׳• ׳›׳”׳Ÿ 1 ׳₪׳×׳— ׳×׳§׳•׳” 4976012 ׳˜׳œ: 03-9345666 ׳₪׳§׳¡ ׳ž׳¢׳¨׳›׳×: 03-9345660 ׳“׳•׳׳œ: New@News1.co.il