אין חיסיון עיתונאי

ערוץ 2 יעביר למדינה חומרי גלם לראיון

ביהמ"ש המחוזי הורה לחדשות ערוץ 2 למסור למדינה את הנוסח המלא של ראיון עם נאשמת בניהול עסקי זנות ובעבירות בעשרות מיליוני שקלים: מדובר במרואיינת ולא במקור עיתונאי
איתמר לוין חדשות תגובות
שופט בית המשפט המחוזי בתל אביב, בני שגיא, הורה (יום ב', 12.9.16) לחדשות ערוץ 2 למסור למדינה את הנוסח המלא של ראיון עם נאשמת בניהול עסקי זנות ובעבירות פיסקליות בסך 47.5 מיליון שקל.

ביולי 2015 הוגש כתב אישום נגד עינת הראל, ועשרה ימים מאוחר יותר הוא התראיינה לגיא פלג לכתבה "מאחורי הקלעים של תעשיית הזנות". המדינה ביקשה לקבל את הקלטת המלאה, כולל הקטעים שלא שודרו. ערוץ 2 טען לחיסיון עיתונאי, בית משפט השלום בתל אביב דחה את עתירת המדינה אך שגיא קיבל את ערעורה.

לדברי שגיא, יש להבדיל בין מקור עיתונאי לבין מי שמתראיין לתקשורת. הבדלה זו, הוא ממשיך, יש לעשות באמצעות שני מבחנים: נסיבות המקרה וטיב המידע. שגיא נותן דוגמאות להבחנה בין שני המצבים:

"כך לדוגמה ניתן יהיה לראות כמקור עיתונאי אדם היוצר קשר בחשאי עם עיתונאי, ומגלה על אוזנו כי בחברה פלונית מתבצעת הפליה על-רקע מגדרי; כך גם במקרה בו אדם מוסר לעיתונאי מידע על עובד ציבור הנוטל שוחד; וכך גם במקרה בו אדם החושף בפני עיתונאי אי-סדרים כספיים בגזברות של רשות מקומית".

לעומת זאת, "אני מתקשה לראות בכדורגלן המתראיין בתום משחק כדורגל לעיתונאי בערוץ הספורט, ומתאר כיצד כבש את שער הניצחון, כמקור עיתונאי, אשר דבריו חוסים תחת החיסיון. וכך לדוגמה, אין לראות כמקור עיתונאי אדם המתראיין במשאל רחוב על עומס התנועה בתל אביב, בתקופת הקמתה של הרכבת הקלה. לאנשי שתוארו לעיל, אין ציפייה לפרטיות, ואין ציפייה להגנה על זהותם או על דבריהם, נהפוך הוא: הם מעוניינים בפרסום, מעוניינים בחשיפה ומעוניינים כי דבריהם ישודרו".

במקרה של הראל, ממשיך שגיא, היא בחרה להתראיין בערוץ פתוח אחרי הגשת כתב האישום נגדה בנושאים הקשורים לאישומים אלו, מטעמים אינטרסנטיים השמורים עימה. הנחת המוצא שלה הייתה שדבריה ישודרו, ולכן היא הייתה מרואיינת ולא מקור. השמטת חלק מדבריה נבעה רק משיקולי עריכה, ולא בשל תוכן דבריה. ואפילו אם הראל הייתה מקור עיתונאי - הרי שהיא ויתרה על החיסיון כאשר התראיינה, מעיר שגיא.

בשולי הדברים אומר שגיא, כי ייתכן שיהיה צורך להבדיל בין ראיון לבין שיחת רקע הנערכת לפני הראיון, ומה שייאמר במסגרת שיחת הרקע - ייהנה מחיסיון. הוא מציין, כי במקרים אלו יהיה צריך להביא בחשבון גם את הצורך שלא להפוך את העיתונאים לזרועה הארוכה של מערכת אכיפת החוק.

את המדינה ייצגו עוה"ד איתי פרוסט ויהונתן טל; את חברת החדשות ייצגו עוה"ד ישגב נקדימון ודקלה בירן; את מועצת העיתונות ייצגה עו"ד ארנה לין; ואת ארגון העיתונאים - עוה"ד מורן סבוראי ואמיר בשה.
ע"ח 47724-01-16, מדינת ישראל נ' חברת החדשות הישראלית ואח' / פס"ד
ערוץ 2 יעביר למדינה נוסח מלא של ראיון עם נאשמת בזנות ובעבירות פיסקליות
| בני שגיא ● בית המשפט המחוזי בתל אביב
Author
עיתונאי, סופר וחוקר שואה. כתב משפטי באתר ביזפורטל. פרסם 20 ספרים ועשרות מאמרים על השואה.
תאריך: 13/09/2016 | עודכן: 13/09/2016
מועדון VIP להצטרפות הקלק כאן
ברחבי הרשת / פרסומת
News1 ׳ž׳—׳œ׳§׳" ׳¨׳׳©׳•׳ ׳" :  ניוז1  |   |  עריסת תינוק ניידת  |  קוצץ ירקות מאסטר סלייסר  |  NEWS1  |  חדשות  |  אקטואליה  |  תחקירים  |  משפט  |  כלכלה  |  בריאות  |  פנאי  |  ספורט  |  הייטק  |  תיירות  |  אנשים  |  נדל"ן  |  ביטוח  |  פרסום  |  רכב  |  דת  |  מסורת  |  תרבות  |  צרכנות  |  אוכל  |  אינטרנט  |  מחשבים  |  חינוך  |  מגזין  |  הודעות לעיתונות  |  חדשות ברשת  |  בלוגרים ברשת  |  הודעות ברשת  |  מועדון +  |  אישים  |  פירמות  |  מגשרים  |  מוסדות  |  אתרים  |  עורכי דין  |  רואי חשבון  |  כסף  |  יועצים  |  אדריכלים  |  שמאים  |  רופאים  |  שופטים  |  זירת המומחים  | 
׳ž׳•"׳œ ׳•׳¢׳•׳¨׳š: ׳™׳•׳׳‘ ׳™׳¦׳—׳§ ֲ© ׳›׳œ ׳”׳–׳›׳•׳™׳•׳× ׳©׳ž׳•׳¨׳•׳×     |    ׳©׳™׳•׳•׳§ ׳•׳₪׳¨׳¡׳•׳ ׳‘ News1     |     RSS
׳›׳×׳•׳‘׳×: ׳“"׳¨ ׳׳œ׳™׳”׳• ׳›׳”׳Ÿ 1 ׳₪׳×׳— ׳×׳§׳•׳” 4976012 ׳˜׳œ: 03-9345666 ׳₪׳§׳¡ ׳ž׳¢׳¨׳›׳×: 03-9345660 ׳“׳•׳׳œ: [email protected]