מנכ"ל ישיבת ההסדר תקוע, אוריה גזית, מואשם במרמה בהיקף של מיליוני שקלים כלפי חברת מילתא - המוציאה לאור את ספריו של הרב עדין שטיינזלץ. כתב האישום נגדו הוגש (יום ה', 19.1.17) לבית המשפט המחוזי בירושלים, והפרקליטות אומרת שהוא הודה במעשיו.
הרב שטיינזלץ - חתן פרס ישראל, שנודע במיוחד בפירושו לתלמוד - הוא נשיא ישיבת תקוע, ומשם ההיכרות בינו לבין גזית. האחרון הועסק כמנכ"ל הישיבה משנת 2011 ועד מעצרו בתחילת החודש, ובמקביל היה מנהל בעמותת "דרכי נועם" שהקימו חיים וגילה מאירסון לזכר בנם. בעמותה זו, אומרת המדינה, קיבל גזית שכר חודשי של 4,500 שקל - ורשם אותו על שם אשתו.
על-פי כתב האישום, משנת 2014 ובמשך שנתיים וחצי, ביצע גזית "מיזם מרמתי מתוחכם ורב היקף". הוא הציג בפני מנהלי חברת מילתא - בראשות מני אבן-ישראלי, בנו של הרב שטיינזלץ - מצג שווא, לפיו ישנן שתי קבוצות של תורמים, בספרד ובדרום אמריקה, המעוניינים להתאגד ולהקים עמותות אשר ינוהלו על-ידי החברה. לטענתו, שתי העמותות יתרמו סכומים משמעותיים לישיבת תקוע ולפרויקטים שונים, בחסות חברת מילתא, אשר תזכה בדמי הניהול וכן בתקציב לקידום פרויקטים על-פי חזונה.
לצורך מימוש המיזם המרמתי, טוענת המדינה, ביצע גזית אינספור פעולות מרמה, ובכלל זה בדה מליבו דמויות שאינן קיימות שיתפקדו כחברי העמותות, הקים ישויות משפטיות מדומות אשר הנפיקו מסמכים ופעולות משפטיות, וזייף עשרות רבות של מסמכים, בהם מסמכים ממשלתיים בחתימתם של שר האוצר,
משה כחלון, ושל החשבת הכללית, מיכל עבאדי-בויאנג'ו, ופרוטוקול של ישיבת ועדת הכספים.
על סמך מיזם זה, הועסק גזית בחברת מילתא החל מינואר 2015, קיבל שכר של 35,000 שקל בחודש, רכב מפואר ו-29 נסיעות לחו"ל שמומנו באופן מלא בידי מילתא. בסך-הכל קיבל גזית במרמה מחברת מילתא 2.6 מיליון שקל. בנוסף לכך, טוענת המדינה, גנב גזית מישיבת תקוע 690,000 שקל על-ידי העברת כספים מחשבונה לחשבונו ובאמצעות חיוב הישיבה תמורת רכישות פרטיות שלו.
הפרקליטות אומרת, כי גזית סיפר במרמה כאילו אדם בשם דב פרידמן מוכן לתרום סכום משמעותי לישיבת תקוע לזכר שלושת הנערים שנרצחו בגוש-עציון. אחרי שחברת מילתא מימנה לו נסיעות לחו"ל, טען גזית שהוקמה "פדרציית מדריד" שתתרום לעמותות 3 מיליון אירו בשנה, מחציתם למוסדות הקשורים למילתא, וזו גם תקבל 10% כדמי ניהול. במסגרת חלק זה של התרמית, הוא הציג מסמכים מזויפים שהוצאו כביכול בידי הרשויות בספרד.
בחלק השני של התרמית, נטען בכתב האישום, סיפר גזית לאבן-ישראל על "פדרציית דור הזהב" בראשותו של אדם בשם יוסף טבריאל. מילתא מימנה לו נסיעות לדרום אמריקה, ובשובו מסר שאותה פדרציה מתכוונת להקים קרן בהיקף של 100 מיליון דולר ולשלם למילתא דמי ניהול בסך 20,000 דולר לחודש.
כדי ליצור רושם כאילו ה"תרומות" קורמות עור וגידים, אומרת המדינה, ביצע גזית שורה של פעולות: התכתבויות דוא"ל עם עצמו שנחזו להיות כהתכתבויות עם ה"תורמים", הקמת ועדות שדנו בעשרות בקשות שהתקבלו לאחר שפרסם ברבים את ה"תרומות" הצפויות והכנת חוזים בין מילתא לבין הפדרציות הבדיוניות. הוא הציג במשרדו מתנות שקיבל כביכול מאישים הקשורים לפעולותיו; גם מתנות אלו זויפו על ידו.
גזית גם הציג מצג שווא, לפיו חברת החשמל תעניק במתנה למכון הישראלי לפרסומים תלמודיים - המו"ל של תלמוד שטיינזלץ - קרקע בשווי 32 מיליון דולר, במסגרת עסקה בינה לבין אחד ה"תורמים" הפיקטיביים. לצורך כך הוא הציג מסמכים שנחתמו כביכול בידי כחלון ועבאדי-בואינג'ו, המאשרים את הענקת הקרקע ללא מכרז.
המדינה מייחסת לגזית עבירות של קבלת דבר במרמה בנסיבות מחמירות, זיוף בכוונה לקבל דבר בנסיבות מחמירות, מרמה והפרת אמונים בתאגיד, רישום כוזב במסמכי תאגיד וגניבה בידי עובד. כתב האישום הוגש באמצעות עו"ד יעל איגרא-אונגר, שגם מבקשת לעצור את גזית עד תום ההליכים נגדו.