אנשים הסובלים מעודף גזים עשויים לפתור את הבעיה על-ידי דיאטה, בה נמנעים או ממעיטים באכילת החומרים הגורמים ליצירת גזים במעי. כך מציין (יום א', 1.2.04) ד"ר אליהו שמש, מנהל המכון הגסטרואנטרולוגי, גולדה-השרון.
ד"ר אליהו פירסם באתר של המרכז הרפואי רבין דרכים שונות לטיפול בתופעת הגזים המעיקה על האנשים מידי יום ביומו.
לדבריו, מוצרי המזון אשר עדיף לסובלים מבעיה זו להימנע הם: לקטוז (סוכר החלב המצוי במוצרי חלב), תחליפי סוכר כמו פרוקטוז, סוביטול ומניטול, סוכרים המצויים בשעועית ובסויה ובפחמימות שונות כגון חיטה, תירס ותפוחי אדמה.
כמו-כן, אומר ד"ר אליהו, כי נטילת פרוביוטיקה המכילה חיידקים טובים עשויה לפתור באופן חלקי את הבעיה בכך שהם מקטינים את כמות החיידקים הרעים. דרך נוספת לטיפול בגזים מסריחים המכילים גופרית היא נטילת אנטיביוטיקה.
"עד היום לא הוכיחו באופן מדעי יעילות תרופות לספיחת גזים. הנושא כולו מאוד אינדיבידואלי וגסטרואנטרולוג יכול לאבחן ולתת טיפול מותאם אישית", ציין ד"ר אליהו.
אנשים הסובלים מגזים בצורה רצינית, סובלים למעשה משילוב של שתי בעיות: כמות עודפת של גזים ועצבנות יתר של המעיים. הצטברות עודף גזים במעי נובעת ממספר סיבות: בליעת אויר (מתרחשת במצבי לחץ ולכן הורדת לחץ נפשי תקטין את הבעיה); דיפוזיה מהדם (כלומר חלחול בועות אויר מכלי הדם לחלל המעי, מדובר בכמות גז קטנה, שלא ניתן לשנותה בטיפול תרופתי); פעולת חיידקים על מוצרי מזון ותגובה כימית בין חומצת הקיבה לביקרבונט המופרש למעי מהלבלב, כשתוצר הלוואי של הריאקציה הוא יצירת גזים.