למרות בלוני הנפץ: יוגדל מרחב הדיג של עזה

למרות שהפרחת בלוני הנפץ נמשכת הודיע מתאם פעולות הממשלה בשטחים על הקלות שיינתנו לתושבי רצועת עזה מרחב הדיג יוגדל ל-15 מיילים ויינתנו 2,000 היתרי כניסה לסוחרים מעזה
איציק וולף חדשות ישראלי-פלשתיני תגובות
מדינת ישראל צפויה להגדיל מחר את מרחב הדיג של רצועת עזה ל-15 מיילים ימיים. מלבד הרחבת מרחב הדיג יקבלו גם 2,000 סוחרים מרצועת עזה היתרי כניסה לישראל.

את ההודעה על ההקלות שיינתנו לפלשתינים מרצועת עזה מסר מתאם פעולות הממשלה בשטחים. על-פי ההודעה, ההקלות יינתנו בעקבות השקט היחסי שהיה בימים האחרונים באזור עוטף עזה.

למרות הטענה על שקט יחסי, גם הבוקר הפריחו מחבלים מרצועת עזה בלון חבלה. הפעם חובר לבלון ראש נפץ של רקטת RPG. צרור הבלונים הממולכד אותר בפרדס סמוך לקיבוץ עלומים. גם אתמול אותר צרור בלוני חבלה בשטח חקלאי במועצה האזורית אשכול.

"חמאס נושא באחריות לנעשה ברצועת עזה וממנה. ככל שלא יישמר השקט, מדינת ישראל תנהג בהתאם", לשון הודעת דובר צה"ל.
או
איציק וולף / Itzik Wolf עיתונאי. כתב כלכלי. דוא"ל itzik@News1.co.il. רשימות ↗
תאריך: 18/02/2020 | עודכן: 18/02/2020
מועדון VIP להצטרפות הקלק כאן
ברחבי הרשת / פרסומת
התפתחויות נוספות / ישראלי-פלשתיני
מנהיגות דרושה בזמן חרום כמו גם להחלטות קשות, לא פופולריות, מרחיקות ראות. התאור "משכמו ומעלה" תואם במיוחד, משל לאדם שבקומתו, או ליתר דיוק במעשיו ובגישתו, הוא יוצא דופן מן הכלל. כך לדוגמה, אחד המאפיינים של מפקדים בצה"ל הוא שהם צועדים צעד אחד קדימה כשכל השאר נשארים עומדים או נסוגים צעד אחד לאחור. בקרב מנהיגים לא צריך לבקש מתנדבים, הם יוזמים ועוזרים ויוצאים לפעולה טרם מישהו יבקש.

צה"ל איתר (יום ב', 17.2.20) את גופת המחבל שביצע את פיגוע הירי סמוך לדולב, לפני כשבוע וחצי. בתום סריקות מקיפות שנמשכו כ-10 ימים איתרו הלוחמים את הגופה של המחבל שביצע את הפיגוע בצומת הפרסה בחטיבה המרחבית אפרים.
17/02/2020 | עידן יוסף | חדשות

1. כאילו לא השביע אותנו ביהמ"ש העליון די מרורים בשנים האחרונות, החל מהחורבן שהמיט על דרום תל אביב, כאשר זרק את המדינה (ואת התושבים במקום), מכל המדרגות, שלוש פעמים, חזרו כבודם לפני מספר ימים אל מסורת מבישה זאת ואף ביתר שאת.

העיר ירושלים מחולקת לירושלים המערבית, בה ישנה פריחת בניה ולירושלים המזרחית, שהבניה בתחומיה דמומה. ירושלים המזרחית מחולקת לרובעים. ברובע היהודי ישנה פריחת בניה. וביתר הרבעים אין כמעט להשיג אישורי בניין לתושבים שחיים שם. לזוגות שנישאים מוץ לרובע היודי בירושלים המזרחית אין כל אפשרות לרכוש דירה.

ככל שנוקף הזמן, מתברר כי יו"ר הרש"פ מחמוד עבאס נסוג בו מההחלטות שקיבל אחרי שהנשיא טראמפ פירסם את תוכנית השלום שלו שכללו את סיום הקשר הביטחוני עם ישראל וארה"ב והתנערות הרש"פ מהתחיבויותיה על-פי הסכם אוסלו.
+ כיתבו בפורומים של News1 + חדשות נוספות ברשת | + הודעות נוספות ברשת | + בלוגרים ברשת
News1 ׳ž׳—׳œ׳§׳" ׳¨׳׳©׳•׳ ׳" :  ניוז1  |   |  עריסת תינוק ניידת  |  קוצץ ירקות מאסטר סלייסר  |  NEWS1  |  חדשות  |  אקטואליה  |  תחקירים  |  משפט  |  כלכלה  |  בריאות  |  פנאי  |  ספורט  |  הייטק  |  תיירות  |  אנשים  |  נדל"ן  |  ביטוח  |  פרסום  |  רכב  |  דת  |  מסורת  |  תרבות  |  צרכנות  |  אוכל  |  אינטרנט  |  מחשבים  |  חינוך  |  מגזין  |  הודעות לעיתונות  |  חדשות ברשת  |  בלוגרים ברשת  |  הודעות ברשת  |  מועדון +  |  אישים  |  פירמות  |  מגשרים  |  מוסדות  |  אתרים  |  עורכי דין  |  רואי חשבון  |  כסף  |  יועצים  |  אדריכלים  |  שמאים  |  רופאים  |  שופטים  |  זירת המומחים  | 
׳ž׳•"׳œ ׳•׳¢׳•׳¨׳š: ׳™׳•׳׳‘ ׳™׳¦׳—׳§ ֲ© ׳›׳œ ׳”׳–׳›׳•׳™׳•׳× ׳©׳ž׳•׳¨׳•׳×     |    ׳©׳™׳•׳•׳§ ׳•׳₪׳¨׳¡׳•׳ ׳‘ News1     |     RSS
׳›׳×׳•׳‘׳×: ׳“"׳¨ ׳׳œ׳™׳”׳• ׳›׳”׳Ÿ 1 ׳₪׳×׳— ׳×׳§׳•׳” 4976012 ׳˜׳œ: 03-9345666 ׳₪׳§׳¡ ׳ž׳¢׳¨׳›׳×: 03-9345660 ׳“׳•׳׳œ: New@News1.co.il