כפוף לקבלת אישורו של אוחנה

גיא ניר יפרוש מהמשטרה כמוסכם

המשטרה תגיש לאישורו של אוחנה את ההסכם לפיו ראש חטיבת החקירות המושעה יפרוש בספטמבר השנה עם פנסיה של 73% וכתב האישום המשמעתי נגדו יבוטל - לאחר שלפני חצי שנה חזרה בה מההסכם איתו
איתמר לוין חדשות משטרה במוקד תגובות
תת-ניצב גיא ניר יפרוש מן המשטרה בהתאם להסכם שהושג עימו בשנה שעברה. המשטרה, אשר נסוגה מן ההסכם, הודיעה (יום א', 24.5.20) לבית המשפט המחוזי בירושלים שכעת היא מוכנה לקיימו, כפוף להסכמת השר לביטחון פנים, אמיר אוחנה.

ניר הושעה לפני ארבעה שנים מתפקידו כראש חטיבת החקירות והוא עומד מאז מאי 2017 לדין משמעתי, שדיוני ההוכחות בו החלו אשתקד. הוא טוען, כי המשטרה מתנכלת לו מאז הציג בשלהי 2015 בפני רוני אלשיך מסמך שהתייחס לתרבות ארגונית קלוקלת במשטרה וחשדות כלפי בכירים באגף המודיעין והחקירות. בין היתר טען, כי הניצב דאז מני יצחקי פעל לסיכול מינויו של גל הירש למפכ"ל. המשטרה דוחה בתוקף את טענותיו של ניר, ומציינת שהיא מסרב למסור את הראיות שלדבריו יש בידיו. עוזרתו של ניר הייתה רב-פקד צ', אשר התלוננה על הטרדות מיניות מצידו של מפקד להב דאז, רוני ריטמן, והביאה לפרישתו מן המשטרה, למרות הגיבוי שקיבל מאלשיך, וזאת בעקבות פסק דין חריף של בג"ץ.

בעתירה שהגיש בינואר השנה אמר ניר, כי בחודש נובמבר שעבר הציע לצדדים אב בית הדין המשמעתי בעניינו, השופט בדימוס חנן אפרתי, לפנות לגישור בפני נשיאת בית הדין המשמעתי לערעורים, השופטת בדימוס שולמית דותן. הצדדים קיימו הליך אינטנסיבי, בו יוצגה המשטרה בידי ראש חטיבת התביעות, תת-ניצב דדו זמיר. ניר טוען, כי עד מהרה הושג הסכם לפיו הוא יפרוש מן המשטרה בספטמבר השנה (לאחר חופשת שחרור), ההליך המשמעתי נגדו יבוטל, הוא יקבל פנסיה של 73% ורב-פקד צ' תמשיך לשרת במשטרה. כל שנותר היה לקבל את אישורו של השר דאז לביטחון פנים, גלעד ארדן.

לטענת ניר, בדצמבר שעבר התקיים דיון בתביעת לשון הרע שהגיש נגד העיתונאית הדס שטייף. זו דרשה לעכב את הדיון עד לסיום ההליך המשמעתי בעניינו, ולפיכך דיווח בא-כוחו על הסיכום העקרוני. ניר רומז, כי שטייף הדליפה את הדברים לתקשורת, ואומר שכאשר פנו עיתונאים לבא-כוחו - הוא העמיד את הדברים על דיוקם. עוד טוען ניר, כי ניצב דוד ביתן - שהיה הקצין הסודק בעניינו - לחץ על ממלא-מקום המפכ"ל, ניצב מוטי כהן, לחזור בו מן הסיכום.

ניר טען בעתירתו, כי שלושה ימים מאוחר יותר פנה אליו זמיר, הודיע לו שההסכם מבוטל בשל הפרסומים בתקשורת ודרש ממנו לפרוש מיד כתנאי לביטול ההליך המשמעתי. לדברי זמיר, לצדדים אין הסכם משום שהוא לא אושר בידי כהן וארדן, ולכן זכותו לשנות את התנאים המבוקשים.

בדיון בעתירה שהתקיים בשבוע שעבר הציע השופט ארנון דראל למשטרה להסכים למעשה לממש את ההסכם עם ניר - כאמור, כפוף לאישורו של אוחנה. המשטרה הודיעה על הסכמתה והיא מבקשת לתת לכך תוקף של פסק דין.
Author
עיתונאי, סופר וחוקר שואה. כתב משפטי באתר ביזפורטל. פרסם 20 ספרים ועשרות מאמרים על השואה.
תאריך: 24/05/2020 | עודכן: 24/05/2020
מועדון VIP להצטרפות הקלק כאן
פורומים News1  /  תגובות
כללי חדשות רשימות נושאים אישים פירמות מוסדות
אקטואליה מדיני/פוליטי בריאות כלכלה משפט סדום ועמורה עיתונות
גיא ניר יפרוש מהמשטרה כמוסכם
תגובות  [ 2 ] מוצגות   [ 2 ]  לכל התגובות        תפוס כינוי יחודי            
כותרת התגובה שם הכותב שעה    תאריך
1
יאקי
25/05/20 17:10
2
יאיר ל
6/06/20 13:51
ברחבי הרשת / פרסומת
News1 ׳ž׳—׳œ׳§׳" ׳¨׳׳©׳•׳ ׳" :  ניוז1  |   |  עריסת תינוק ניידת  |  קוצץ ירקות מאסטר סלייסר  |  NEWS1  |  חדשות  |  אקטואליה  |  תחקירים  |  משפט  |  כלכלה  |  בריאות  |  פנאי  |  ספורט  |  הייטק  |  תיירות  |  אנשים  |  נדל"ן  |  ביטוח  |  פרסום  |  רכב  |  דת  |  מסורת  |  תרבות  |  צרכנות  |  אוכל  |  אינטרנט  |  מחשבים  |  חינוך  |  מגזין  |  הודעות לעיתונות  |  חדשות ברשת  |  בלוגרים ברשת  |  הודעות ברשת  |  מועדון +  |  אישים  |  פירמות  |  מגשרים  |  מוסדות  |  אתרים  |  עורכי דין  |  רואי חשבון  |  כסף  |  יועצים  |  אדריכלים  |  שמאים  |  רופאים  |  שופטים  |  זירת המומחים  | 
׳ž׳•"׳œ ׳•׳¢׳•׳¨׳š: ׳™׳•׳׳‘ ׳™׳¦׳—׳§ ֲ© ׳›׳œ ׳”׳–׳›׳•׳™׳•׳× ׳©׳ž׳•׳¨׳•׳×     |    ׳©׳™׳•׳•׳§ ׳•׳₪׳¨׳¡׳•׳ ׳‘ News1     |     RSS
׳›׳×׳•׳‘׳×: ׳“"׳¨ ׳׳œ׳™׳”׳• ׳›׳”׳Ÿ 1 ׳₪׳×׳— ׳×׳§׳•׳” 4976012 ׳˜׳œ: 03-9345666 ׳₪׳§׳¡ ׳ž׳¢׳¨׳›׳×: 03-9345660 ׳“׳•׳׳œ: [email protected]