אישה אשר גורמת לניכור בין בנה לבין אביו תשלם לאב הוצאות בסך 40,000 שקל, והיא אף עלולה להגיע עד כדי הליך פלילי ולשלילת משמורתה על הבן. כך קובע (22.8.21) שופט בית המשפט למשפחה בתל אביב,
ארז שני.
"מיום בו נפרדו הצדדים היה הקשר בין הקטין לבין אביו לצנינים בעיני האם", מתאר שני. "האם מעצימה אירועים של מה בכך על-מנת ליצור את האב כדמות 'דֶמונית'. קיים קשר סימביוטי עמוק בין האם לבין הבן. אין עורר כי מאז חודש אוגוסט 2020 ועד היום לא פגש הקטין באביו, ולמרות החלטות שיפוטיות לא בוצע בעטייה של האם כל טיפול לחידוש הקשר".
לדברי שני, "נדמה לי כי ברור שלמן העת בה נפרדו הצדדים מנסה האם להעצים אירועים של מה בכך, והיא 'נלחמת כלביאה' על 'זכות' הקטין שלא להיות בקשר עם אביו. אותו קשר עמוק בין הקטין לבין אמו, קשר אשר כונה סימביוטי, בא לידי ביטוי קיצון גם לאחר פגישתי עם הקטין ביום 25.3.21, בנוכחות עובדת סוציאלית מיחידת הסיוע. הקטין, כך על-פי דיווח העובדת הסוציאלית, הוא נער גדול מידות ובעל מראה משמעותי, אשר לאחר הפגישה עָט אל תוך שירותי הנשים בחפשו את אמו, ודי לחכימא".
שני ממשיך: "לשיטתה של האם הזכות לנכר או לנתק קשר היא 'זכות חוקתית', אך לא זה המצב. לא רק שהאם אינה שואלת עצמה האם גם לקטין, גם לאביו זכות חוקתית להיות בקשר; האם אין קטין רשאי להחליט, בתחילת שנות העשרה שלו, שהוא 'מתגרש' ממי מהוריו - אלא שעצם הרעיון של האם ולפיו לא יהא מה לעשות כנגד הורה מְנַכֵּר, אשר צלחה מלאכתו, הוא רעיון שאינו נכון והוא בלתי חוקי בעליל".
שני עומד על כך שהאם מתנגדת לכל צעד שהוא, בין אם מדובר במינוי אפוטרופוס לדין שיבטא את טובתו של הילד ובין אם מדובר בטיפול לשם חידוש הקשר בינו לבין אביו. הוא מצטט את חוות דעת המומחה מטעם בית המשפט, ולפיה "האם מנהלת מאבק נקמני באב, על גבו של הקטין; התנהלותה של האם מכוונת את הקטין להיות 'מבקר ומדווח' לרעה על האב; האם 'תפטר' את כל מי שלא ילך בדרכה; קיים חשש כבד להיווצרות תסמונת ניכור הורי".
לדברי שני, לא לחינם לחמה האם נגד רצונו לפגוש בעצמו את הילד, והוא מתאר את מסקנותיו: "מצאתי קטין 'מגויס' כדי תוקפנות לביקורתיות קטנונית על האב, כמי אשר חש שיש לו 'רוח גבית' ומצופה ממנו להפר אפילו את שלוות חיי משפחת האב; מצאתי קטין החש 'עוולות חמורות' בעניינים של מה בכך; גם מצאתי קטין המתנהג ביהירות ילדותית, המסווה חוסר ביטחון עצמי. לו דעתי תישמע, זקוק הקטין לטיפול, ולא רק לעניין חידוש הקשר".
שני הורה למנות לקטין אפוטרופוס לדין ולהמשיך את הטיפול בו לצורך חידוש הקשר עם האב, כאשר האם תממן 80% מעלות הטיפול. כאמור, הוא חייב את האם בתשלום הוצאות בסך 40,000 שקל והוסיף אזהרה יוצאת דופן: "בראי אי-ציות האם להחלטות שיפוטיות וחומרת התנהלותה, שהיא בבחינת 'שחקן חוזר' (לסורו), כדאי להזכיר כי אי-ציות יכול להיות מטופל במדרג הולך ומחמיר - מאזהרה, דרך סנקציה כספית, עבור בסעדי חוק ההוצאה לפועל, ולבסוף גם הליכים עונשיים הנוגעים להפרת הוראה חוקית, וכדי הוצאה ממשמורת יכולים הדברים להגיע".