התקרית בבקעת הירדן

הרמטכ"ל הורה על עוצר אימונים בצה"ל

רא״ל אביב כוכבי הודיע כי תקום היום ועדת בדיקה בראשות אלוף במילואים ובהשתתפות מומחים נוספים לתקרית הירי בבקעת הירדן ● הורה על יום של עוצר פעילות בכל הצבא כדי ללמוד את האירועים

עידן יוסף חדשות תגובות
‏ראש המטה הכללי, רב-אלוף אביב כוכבי, הגיע (יום ה', 13.1.22) לזירת האירוע בבקעת הירדן שבו מצאו את מותם שני קצינים מפקדי פלגות ביחידה מובחרת מירי חבריהם. בסיס נבי מוסא הוכרז שטח צבאי סגור.

‏הרמטכ״ל קיים תחקור בנקודה ושוחח עם מפקדים בזירת האירוע, ביניהם מפקד פיקוד המרכז, אלוף יהודה פוקס, מפקד עוצבת האש, תת-אלוף עופר וינטר, מפקד חטיבת הקומנדו, אלוף-משנה מני ליברטי ומפקדים נוספים.

‏בתום ביקורו אמר הרמטכ״ל: ״האירוע הלילה הוא אירוע קשה ביותר ומצער מאוד. אני מבקש לשלוח את תנחומיי העמוקים למשפחות ההרוגים, משפחת אהרון ומשפחת אלחרר ואני רוצה לחזק את כל החיילים והמפקדים המעורבים באירוע. ״השמירה על חיי אדם היא בראש מעיינינו, וחובתנו לתחקר את האירוע ביסודיות ולהפיק ממנו לקחים בכל התחומים, בכל הנושאים ובכל רמות הפיקוד. התחלנו מיד בתחקור האירוע, ובנוסף לכך כבר היום תקום ועדת בדיקה בראשות אלוף במילואים ובהשתתפות מפקדים ומומחים רלוונטיים. נרד לעומק הדברים ונעשה זאת בטווח הזמן המיידי״.

עוד הוסיף רא"ל כוכבי: ‏״במקביל, הוריתי על יום של עוצר פעילות בכל הצבא, שמטרתו למידה של האירועים שהתרחשו לאחרונה בצה״ל. חובה על כולנו ללמוד אותם, להעמיק בהם וליישם את הלקחים בהתאם. אסור לנו לפסוח על-אף סעיף כדי למנוע את האירוע הבא״.

לדבריו, ״צה״ל נבחן בפעילות המבצעית והישגיה ובאיכות האימונים, אך לא פחות מכך בשמירה על חיי אדם. "עלינו לעשות כל שביכולתנו כדי למנוע אירועים מסוג זה״, סיכם.
Author
עיתונאי וראש מערכת החדשות. חשבון ב-X ↗ ; פייסבוק ↗
תאריך: 13/01/2022 | עודכן: 13/01/2022
מועדון VIP להצטרפות הקלק כאן
ברחבי הרשת / פרסומת
News1 ׳ž׳—׳œ׳§׳" ׳¨׳׳©׳•׳ ׳" :  ניוז1  |   |  עריסת תינוק ניידת  |  קוצץ ירקות מאסטר סלייסר  |  NEWS1  |  חדשות  |  אקטואליה  |  תחקירים  |  משפט  |  כלכלה  |  בריאות  |  פנאי  |  ספורט  |  הייטק  |  תיירות  |  אנשים  |  נדל"ן  |  ביטוח  |  פרסום  |  רכב  |  דת  |  מסורת  |  תרבות  |  צרכנות  |  אוכל  |  אינטרנט  |  מחשבים  |  חינוך  |  מגזין  |  הודעות לעיתונות  |  חדשות ברשת  |  בלוגרים ברשת  |  הודעות ברשת  |  מועדון +  |  אישים  |  פירמות  |  מגשרים  |  מוסדות  |  אתרים  |  עורכי דין  |  רואי חשבון  |  כסף  |  יועצים  |  אדריכלים  |  שמאים  |  רופאים  |  שופטים  |  זירת המומחים  | 
׳ž׳•"׳œ ׳•׳¢׳•׳¨׳š: ׳™׳•׳׳‘ ׳™׳¦׳—׳§ ֲ© ׳›׳œ ׳”׳–׳›׳•׳™׳•׳× ׳©׳ž׳•׳¨׳•׳×     |    ׳©׳™׳•׳•׳§ ׳•׳₪׳¨׳¡׳•׳ ׳‘ News1     |     RSS
׳›׳×׳•׳‘׳×: ׳“"׳¨ ׳׳œ׳™׳”׳• ׳›׳”׳Ÿ 1 ׳₪׳×׳— ׳×׳§׳•׳” 4976012 ׳˜׳œ: 03-9345666 ׳₪׳§׳¡ ׳ž׳¢׳¨׳›׳×: 03-9345660 ׳“׳•׳׳œ: [email protected]