טורקיה מגבילה ולמעשה אוסרת ייצוא סחורות משטחה לנמלי הים הישראלים בחיפה ובאשדוד. זאת, מבלי שהודעה רשמית על כך פורסמה על-ידי השלטונות הטורקיים. על-פי פרסום בגלובס (יום ה', 2.5.24), סחורות אומנם יוצאו לישראל, אך בעת שהגיעו לנמל חיפה או לנמל אשדוד התגלה כי פריקתן נאסרה.
יצוא המוצרים מטורקיה לישראל עמד בשנת 2022 על סך של כ-7 מיליארד דולר. המוצר המוביל בייצוא הטורקי לישראל בשנה זו היה ברזל לבנייה, בסך של 757 מיליון דולר באותה שנה.
בתחילת חודש אפריל פורסם כי הממשל הטורקי מגביל ייצוא סחורות לישראל. כשבוע לאחר מכן פרסם משרד המסחר הטורקי רשימה של 54 סחורות - רבות מהן קשורות לתחום הבנייה - שהייצוא שלהן לישראל נאסר. על-פי הפרסום בגלובס, סוכנים שעובדים עם יבואנים ישראלים סיפרו להם כי הממשל הטורקי מקשה בחודש האחרון לייצא מוצרים לישראל באופן כללי. בין היתר הוגבלה היכולת של עמילי מכס לבצע מכס יצוא עבור משלוחים מטורקיה לישראל. כמו-כן, כאשר נעשה ניסיון לייצא סחורה לישראל מציגה המערכת הממוחשבת הטורקית הודעת שגיאה.
ההחרמה הכלכלית הטורקית היא חלק מהסלמה שבאה לידי ביטוי בהתבטאויות של נשיא טורקיה, רג'ב טאיפ
ארדואן, אשר מביע תמיכה בפלשתינים ומאפשר להנהגת חמאס לשהות בארצו. לפני כשבוע וחצי, במסיבת עיתונאים שקיים עם נשיא גרמניה, פרנק וולט שטיינמאייר, הודיע ארדואן: "אנחנו כבר לא מקיימים קשרים מסחריים הדוקים עם ישראל, זה נגמר".
אתמול (1.5.24) הודיע משרד החוץ של טורקיה כי מדינתו מצטרפת לתביעה שהגישה דרום אפריקה נגד ישראל בבית הדין הבינלאומי בצדק בהאג. התביעה מאשימה את ישראל בביצוע מעשים של רצח עם ברצועת עזה. "עם תום עבודתנו המשפטית, נגיש את ההצהרה על התערבות רשמית בתיק בפני בית הדין הבינלאומי במטרה ליישם את ההחלטה המדינית הזו", אמר שר החוץ של טורקיה והוסיף כי טורקיה תמשיך לתמוך בעם הפלשתיני בכל עת.