יד שנייה מרשות המיסים: מע"מ רק על הרווח ממכירת בגדים משומשים

בהחלטת מיסוי חדשה נקבע כי מכירת בגדים משומשים תטופל בדומה לרהיטים ישנים המע"מ יחול רק על ההפרש בין מחיר הרכישה למחיר המכירה לשם כך על העוסקים לנהל תיעוד מסודר ולמלא תנאים מחמירים אין לקזז הפסדים ממכירות הפסד - העסקה תיחשב כאפס ש"ח לצורכי מס

עידן יוסף חדשות תגובות
רשות המיסים פרסמה החלטת מיסוי חדשה, אשר עשויה להקל באופן משמעותי על בעלי חנויות למכירת בגדים משומשים. לפי ההחלטה, חנות שמוכרת בגדים משומשים תשלם מס ערך מוסף (מע"מ) רק על הרווח בין מחיר הקנייה למחיר המכירה - ולא על הסכום המלא ששולם על-ידי הלקוח.

מדובר באישור חריג, שכן סעיף 7 לחוק מע"מ קובע בדרך כלל כי המע"מ מחושב על בסיס התמורה המלאה. אך לפי סעיף 5(א) לחוק, במקרים מיוחדים ניתן להחיל שיטת מיסוי שונה - כמו למשל בעסקות רכב, רהיטים או יצירות אמנות. עתה נוספו לרשימה גם בגדים משומשים.
מחיר העסקה בשל מכירת בגדים משומשים - החלטת מיסוי בהסכם / החלטה
החלטת מיסוי 8808/25 הקובעת כי מכירת בגדים משומשים תיחשב כמכירת "חפצי בית" לצורך סעיף 5(א) לחוק מע"מ, כך שהמע"מ יחול רק על ההפרש בין מחיר הרכישה למחיר המכירה – בתנאים מסוימים.
רשות המיסים
בגדים = רהיטים? רשות המיסים קובעת שכן
בהחלטה מפורטת קובעת החטיבה המקצועית של רשות המיסים כי יש לראות בבגדים משומשים חלק מ"רהיטים", כהגדרתם בתקנות מס רכוש וקרן פיצויים. התקנות הללו מגדירות "חפצים ביתיים" לרבות ביגוד, ספרים וכלים, ולכן ניתן להחיל גם עליהם את תקנות מכירת הרהיטים המשומשים.

בכך למעשה מאמצת הרשות פרשנות רחבה, שלפיה ההיגיון שמאחורי התקנות – הקלה על חנויות יד שנייה – חל לא רק על רהיטים במובן המצומצם, אלא גם על ביגוד משומש, כל עוד מתקיימים תנאים טכניים וחשבונאיים נלווים.

תנאים מחמירים לניהול העסק

כדי לזכות בהטבה, על העוסק לעמוד בשורת תנאים:
  • עליו לרשום כל בגד שנקנה, כולל מחיר רכישתו.
  • יש לנהל תיעוד מסודר ומפורט של כל עסקת רכישה ומכירה.
  • יש למלא אחר תקנות 6-3 לתקנות מס ערך מוסף (מכירת רהיטים משומשים), התשל"ט–1979.

כמו-כן, הודגש כי לא ניתן לקזז הפסדים. אם בגד מסוים נמכר במחיר נמוך ממחיר רכישתו, ייחשב מחיר העסקה – לצורכי מע"מ – כאפס ש"ח. ההפסד לא ינוכה מרווחים על בגדים אחרים.

מתי תבוטל ההטבה?

אם העוסק לא ינהל תיעוד מסודר או יפר את אחד מהתנאים – יחול עליו מנגנון המיסוי הרגיל: תשלום מע"מ על מלוא התמורה, כפי שקובע סעיף 7 לחוק.

מדובר בבשורה חשובה במיוחד עבור עוסקים קטנים בתחום הביגוד המשומש – בין אם בחנויות פיזיות או בזירות מקוונות – שכן מדובר בתחום שבו המרווחים מצומצמים, אך עומס המס עלול להיות גבוה יחסית אם מחושב על כל הסכום ששילם הלקוח.

בכך מבקשת רשות המיסים לעודד את שוק היד השנייה בישראל – מתוך הבנה שהוא משרת ערכים של קיימות, חסכון, וצרכנות נבונה.
Author
עיתונאי וראש מערכת החדשות. חשבון ב-X ↗ ; פייסבוק ↗
תאריך: 01/07/2025 | עודכן: 01/07/2025
מועדון VIP להצטרפות הקלק כאן
פורומים News1  /  תגובות
כללי חדשות רשימות נושאים אישים פירמות מוסדות
אקטואליה מדיני/פוליטי בריאות כלכלה משפט סדום ועמורה עיתונות
יד שנייה מרשות המיסים: מע"מ רק על הרווח ממכירת בגדים משומשים
תגובות  [ 0 ] מוצגות   [ 0 ]  לכל התגובות        תפוס כינוי יחודי            
ברחבי הרשת / פרסומת
רשימות קודמות
הממשלה אישרה היום (שלישי) באופן סופי את מינויו של מיכאל יצחקוב לתפקיד מנכ"ל משרד התיירות, וזאת לאחר שוועדת המינויים בשירות הציבורי אישרה את מועמדותו פה אחד בשבוע שעבר. יצחקוב, בן 37, נשוי ותושב נתניה, יכנס לתפקידו מיד ויחליף את המנכ"ל היוצא, תא"ל (במיל.) דני שחר, שכיהן בתפקיד כשלוש שנים וחצי.
01/07/2025 | מירב ארד | חדשות

בג"ץ קיבל (1.7.25) עידכון במעמד צד אחד על מצב החקירות בפרשות המסמכים המסווגים וקטרגייט, בפתח הדיון בעתירות על אופן מינויו של ראש השב"כ. העידכון נדרש משום שעל-פי חוות דעתה של היועצת המשפטית לממשלה, גלי מיארה, יש למנוע מעורבות של ראש הממשלה, בנימין נתניהו, במינוי משום שהוא מצוי בניגוד עניינים בשל החקירות הנוגעות ללשכתו.

בני זוג תושבי רעננה, בשנות השלושים לחייהם, נעצרו בחשד לפעילות ריגול נגד מדינת ישראל בשליחות אירן. כך הודיעה (יום ג', 1.7.25) משטרת ישראל.

החל מינואר 2026, העיר קאן שבריביירה הצרפתית תגביל את עגינתן של ספינות שייט גדולות. צעד זה מגיע כחלק ממאמצים חדשים לנהל את תופעת עודף התיירות ולהגן על התשתיות המקומיות.
01/07/2025 | מירב ארד | חדשות

לאחר למעלה מעשור של סכסוך ובידוד, סוריה מפנה את מבטה אל עבר עתיד חדש, כשהיא מהמרת בגדול על תעשיית התיירות כזרז להתאוששות כלכלית. עם הקלת הסנקציות עליהם חתם הנשיא טראמפ, ממשלת סוריה מקווה להשיב את זרם התיירים למדינה באמצעות קידום נכסיה התרבותיים והטבעיים הייחודיים.
01/07/2025 | מירב ארד | חדשות
+ כיתבו בפורומים של News1 + חדשות נוספות ברשת | + הודעות נוספות ברשת | + בלוגרים ברשת
News1 ׳ž׳—׳œ׳§׳" ׳¨׳׳©׳•׳ ׳" :  ניוז1  |   |  עריסת תינוק ניידת  |  קוצץ ירקות מאסטר סלייסר  |  NEWS1  |  חדשות  |  אקטואליה  |  תחקירים  |  משפט  |  כלכלה  |  בריאות  |  פנאי  |  ספורט  |  הייטק  |  תיירות  |  אנשים  |  נדל"ן  |  ביטוח  |  פרסום  |  רכב  |  דת  |  מסורת  |  תרבות  |  צרכנות  |  אוכל  |  אינטרנט  |  מחשבים  |  חינוך  |  מגזין  |  הודעות לעיתונות  |  חדשות ברשת  |  בלוגרים ברשת  |  הודעות ברשת  |  מועדון +  |  אישים  |  פירמות  |  מגשרים  |  מוסדות  |  אתרים  |  עורכי דין  |  רואי חשבון  |  כסף  |  יועצים  |  אדריכלים  |  שמאים  |  רופאים  |  שופטים  |  זירת המומחים  | 
׳ž׳•"׳œ ׳•׳¢׳•׳¨׳š: ׳™׳•׳׳‘ ׳™׳¦׳—׳§ ֲ© ׳›׳œ ׳”׳–׳›׳•׳™׳•׳× ׳©׳ž׳•׳¨׳•׳×     |    ׳©׳™׳•׳•׳§ ׳•׳₪׳¨׳¡׳•׳ ׳‘ News1     |     RSS
׳›׳×׳•׳‘׳×: ׳“"׳¨ ׳׳œ׳™׳”׳• ׳›׳”׳Ÿ 1 ׳₪׳×׳— ׳×׳§׳•׳” 4976012 ׳˜׳œ: 03-9345666 ׳₪׳§׳¡ ׳ž׳¢׳¨׳›׳×: 03-9345660 ׳“׳•׳׳œ: New@News1.co.il