אירן ביצעה ניסוי טילים חשאי; האם מדובר בטיל בין-יבשתי

ביצעה ככל הנראה ניסוי טילים חשאי בבסיס החלל חומייני, כך עולה מצילומי לווין עדכניים חבר פרלמנט אירני אף רמז כי מדובר בטיל בין-יבשתי מתקדם שנוסה לראשונה. סימני חריכה שנחשפו בצילומי לווין מחזקים את ההערכה כי השיגור נעשה באמצעות דלק מוצק.

איציק וולף חדשות הגרעין האירני תגובות
צילומי לווין עדכניים מעידים כי אירן ביצעה, ככל הנראה, ניסוי טילים לא מוכרז בבסיס החלל שלה, אימאם חומייני. כך דיווחה (יום ה', 25.9.25) סוכנות הידיעות AP.

בדיווח נטען כי הסתרת הניסוי על-ידי האירנים עלול להעיד על כך שאירן מנסה להרחיב את טווח הטילים שלה. עדות מסוימת לכך ניתנה באמצעות ציטוט של חבר פרלמנט אירני, מוחסן זנגנה, אשר טען שאירן ביצעה ניסוי בטיל בין יבשתי.

"לא נטשנו את ההעשרה (הגרעינית), לא מסרנו אורניום לאויב, ולא נסוגנו מעמדות הטילים שלנו... בדקנו את אחד הטילים המתקדמים ביותר במדינה, שעד כה לא נוסה, אם אפשר לומר כך, - והניסוי הזה הצליח. במילים אחרות אני מתכוון לומר שגם בתנאים אלה אנו עורכים ניסוי ביטחוני של טיל לטווח בין-יבשתי", אמר בטלוויזיה האירנית.
לפני כשבוע, ב-18 בספטמבר, פרסמו משתמשי רשתות חברתיות אירניים צילומים של עדויות לשיגור טיל במחוז סמנן.

בצילומי לווין שצולמו בעבר על-ידי פלאנט לאבס PBC ניתן לראות את משטח השיגור של הטילים בבסיס חומייני, כשהוא צבוע בכחול ובצבעי הדגל האירני. אולם מתמונות לווין שצולמו מאז 18 בספטמבר ניתן לראות שצבעי משטח השיגור דהויים. בתמונת לווין שצולמה אתמול, על-פי בקשת סוכנות הידיעות AP, נראים סימני חריכה משמעותיים על המשטח.

מניתוח הצילום מעריכים גורמים מקצועיים כי הטיל ששוגר ממשטח השיגור מופעל באמצעות דלק מוצק.
או
איציק וולף / Itzik Wolf עיתונאי. כתב כלכלי. דוא"ל itzik@News1.co.il. רשימות ↗
תאריך: 25/09/2025 | עודכן: 25/09/2025
+מוסקבה ובייג׳ינג לוחצות לדחות חצי שנה את העיצומים על אירן 21:02 25/09/25 | עידן יוסף
רוסיה וסין פנו למועצת הביטחון של האו״ם בבקשה לקיים מחר (ו') הצבעה על הצעת החלטה שתדחה בחצי שנה את חידוש העיצומים על אירן. המהלך צפוי לעורר התנגדות מצד ארה״ב ומדינות נוספות במערב, המבקשות להשאיר על כנו את מנגנון העיצומים על טהרן ברקע תוכנית הגרעין שלה.


מועדון VIP להצטרפות הקלק כאן
פורומים News1  /  תגובות
כללי חדשות רשימות נושאים אישים פירמות מוסדות
אקטואליה מדיני/פוליטי בריאות כלכלה משפט סדום ועמורה עיתונות
אירן ביצעה ניסוי טילים חשאי; האם מדובר בטיל בין-יבשתי
תגובות  [ 0 ] מוצגות   [ 0 ]  לכל התגובות        תפוס כינוי יחודי            
ברחבי הרשת / פרסומת
News1 ׳ž׳—׳œ׳§׳" ׳¨׳׳©׳•׳ ׳" :  ניוז1  |   |  עריסת תינוק ניידת  |  קוצץ ירקות מאסטר סלייסר  |  NEWS1  |  חדשות  |  אקטואליה  |  תחקירים  |  משפט  |  כלכלה  |  בריאות  |  פנאי  |  ספורט  |  הייטק  |  תיירות  |  אנשים  |  נדל"ן  |  ביטוח  |  פרסום  |  רכב  |  דת  |  מסורת  |  תרבות  |  צרכנות  |  אוכל  |  אינטרנט  |  מחשבים  |  חינוך  |  מגזין  |  הודעות לעיתונות  |  חדשות ברשת  |  בלוגרים ברשת  |  הודעות ברשת  |  מועדון +  |  אישים  |  פירמות  |  מגשרים  |  מוסדות  |  אתרים  |  עורכי דין  |  רואי חשבון  |  כסף  |  יועצים  |  אדריכלים  |  שמאים  |  רופאים  |  שופטים  |  זירת המומחים  | 
׳ž׳•"׳œ ׳•׳¢׳•׳¨׳š: ׳™׳•׳׳‘ ׳™׳¦׳—׳§ ֲ© ׳›׳œ ׳”׳–׳›׳•׳™׳•׳× ׳©׳ž׳•׳¨׳•׳×     |    ׳©׳™׳•׳•׳§ ׳•׳₪׳¨׳¡׳•׳ ׳‘ News1     |     RSS
׳›׳×׳•׳‘׳×: ׳“"׳¨ ׳׳œ׳™׳”׳• ׳›׳”׳Ÿ 1 ׳₪׳×׳— ׳×׳§׳•׳” 4976012 ׳˜׳œ: 03-9345666 ׳₪׳§׳¡ ׳ž׳¢׳¨׳›׳×: 03-9345660 ׳“׳•׳׳œ: New@News1.co.il