היערכות ביטחונית לעונת המסיק: "נמנע אלימות - לא נגיב בדיעבד"

עונת המסיק ביו"ש שוב על שולחן הוועדה לביטחון לאומי המשטרה: נערכים למנוע פגיעות בנפש ורכוש ח"כים מהקואליציה והאופוזיציה הציגו תמונת מציאות הפוכה הוועדה דורשת שיתוף פעולה הדוק עם שב"כ והצבת כוחות במוקדי חיכוך

עידן יוסף חדשות ישראלי-פלשתיני תגובות
עידן יוסף
עונת המסיק 2025 באיו"ש: ירידה חדה ביבול ופגיעה קשה בפרנסת החקלאים

הוועדה לביטחון לאומי קיימה (28.9.25) דיון דחוף לבקשת ח"כ לימור סון הר מלך על היערכות המשטרה בתקופת המסיק למניעת פגיעה במתיישבים. בכתב הבקשה צוין כי בכל שנה גורמים אנרכיסטיים ופעילי שמאל קיצוני מגיעים ליישובים בכסות של סיוע במסיק, מתצפתים, יוצרים התגרויות ומדרדרים את השטח לאירועים אלימים.

במסמך שהגישה ליו"ר הוועדה, צויינו ממצאים עדכניים שעליהם נשענה הבקשה לדיון: התרעות מהשטח לנוכח פגישות היערכות של גורמים פלשתינים לקראת המסיק, ובכללן קריאות ל"הנעת ההתנגדות העממית" ולהפיכת עונת המסיק למוקד הסלמה. עוד נטען כי ישנם משוחררי טרור המעורבים בארגון מהומות, והמסר שמתקבל לדבריה הוא כי גורמים אלו "זוכים לחסינות" ממעצר או ענישה - מסר העלול לעודד המשך אלימות.

ח"כ סון הר מלך (עוצמה יהודית) אמרה בדיון: "יש שימוש ציני בנכונות שלנו לאפשר מסיק כדי לבצע פרובוקציות, להסוות פעולות אלימות ולהשחיר את פני המתיישבים. אותם גורמים עוברים מגזרה לגזרה, תוקפים ונהנים מחסינות. אני קוראת למערכת הביטחון להפסיק את ההפקרות ולתת מענה גם לאיסוף המידע שהם מבצעים על היישובים".

ח"כ גלעד קריב (העבודה) הציג תמונה שונה: "התמונה היא במידה רבה הפוכה או לכל הפחות משולבת. תועדו 130 מקרים של פגיעה בחקלאים פלשתינים. אין מוקד שנותן מענה מיידי ואין טיפול בזמן אמת לפניותיהם".

אליהו נזלובין מתנועת אם תרצו הזהיר: "רבים מהאזרחים בעזה שנכנסו ליישובים בעוטף הכירו את השטח מראש. איש לא מבטיח שזה לא יקרה גם ביהודה ושומרון".

פעיל ההתיישבות אלישע ירד טען: "יש ארגון מיוחד שמנצל את המסיק להתסיס לאלימות. אנו עוקבים אחריהם שש שנים - אותם אנשים תוקפים ולא נעצרים".

מנגד, אבי דבוש מארגון השמאל הרדיקלי "רבנים למען זכויות אדם" קרא לחזק את התיאום עם הצבא: "יש מניעה מחקלאים להגיע לאדמותיהם וגם המתנדבים שלנו חווים אלימות. צריך לעצור את הפורעים והטרור היהודי".

נצ"מ אברהם מבורך, קצין אג"מ במחוז ש"י, אמר כי "עונת המסיק היא תקופה רגישה וכל כוחות הביטחון מקדישים לה קשב רב. המטרה היא למנוע אירועים ולא להגיב להם. יוצבו כוחות במוקדי חיכוך כדי למנוע התפרצויות". הוא הוסיף כי קיימת שכבת מודיעין ייעודית המנטרת ניסיונות איסוף מידע.

סא"ל חכים חליל מהמנהל האזרחי הסביר כי "במקומות שאין עימות יתבצע מסיק. לכל חקלאי יש קישור ישיר למנהל האזרחי והחמ"ל מאויש 24 שעות".

יו"ר הוועדה, ח"כ צביקה פוגל, קרא להיערכות מוקדמת: "החופש שמדינת ישראל מעניקה למסיק אסור שיהיה מלווה בפוטנציאל לאלימות. מילת המפתח היא היערכות מוקדמת - עלינו למנוע את האירועים מראש". פוגל מתח ביקורת על היעדר שיתוף הפעולה של שב"כ והודיע כי יתקיים דיון חסוי בהשתתפות נציגיו.
Author
עיתונאי וראש מערכת החדשות. חשבון ב-X ↗ ; פייסבוק ↗
תאריך: 28/09/2025 | עודכן: 28/09/2025
מועדון VIP להצטרפות הקלק כאן
פורומים News1  /  תגובות
כללי חדשות רשימות נושאים אישים פירמות מוסדות
אקטואליה מדיני/פוליטי בריאות כלכלה משפט סדום ועמורה עיתונות
היערכות ביטחונית לעונת המסיק: "נמנע אלימות - לא נגיב בדיעבד"
תגובות  [ 0 ] מוצגות   [ 0 ]  לכל התגובות        תפוס כינוי יחודי            
ברחבי הרשת / פרסומת
התפתחויות נוספות / ישראלי-פלשתיני
בחלוף כמעט שנתיים מאז פרוץ המלחמה ברצועת עזה, ובעיקר בתגובה להכרה הבינלאומית המתרחבת במדינה פלשתינית, גוברות הקריאות מצד רבים משרי ממשלת ישראל להקריס את הרשות הפלשתינית. זאת, לצד הלחץ הגובר מצד גורמי ימין לספח לישראל שטחים נרחבים ביהודה ושומרון.

ראש הממשלה, בנימין נתניהו, נמנע מהצגת חזון ל"יום שאחרי" בעזה, לא הזכיר את האפשרות של סיפוח ביהודה ושומרון, ומיקד את נאומו בעצרת האו"ם (26.9.25) בהצגת הישגיה של ישראל במלחמת חרבות ברזל ובביקורת חריפה על המדינות שהכירו במדינה הפלשתינית. נאומו של נתניהו נמשך 40 דקות - כמעט פי שלושה מהמקובל (לאחר שהנשיא דונלד טראמפ נאם במשך 56 דקות).

לוחמי ימ"מ במשטרת ישראל, לוחמי שב"כ וכוחות צה"ל, חיסלו הלילה (25.9.25) חוליית מחבלים שתכננה להוציא לפועל פיגוע בטווח הזמן המיידי. כך הודיע דובר צה"ל.

את התשובה המוחצת לנשיא צרפת מקרון, המוביל את ההכרה הרב מדינתית ב"מדינה פלשתינית", נתן כבר לפני 43 שנה ראש הממשלה מנחם בגין לנשיא צרפת דאז, פרנסואה מיטראן. היה זה בעת ביקורו של הנשיא מיטראן בכנסת, שבו ראש הממשלה תיאר בנאומו את העליות והמורדות ביחסים בין צרפת לישראל והביע תקווה, כי "מיטראן, ידיד ישראל, יפעל למען חידוש הידידות ואולי אף הברית בין מדינותינו". ואז הוסיף: "חובתי לדבר גלויות - המכשול העיקרי הוא בתמיכה הצרפתית ברעיון המדינה הפלשתינית".

ערוץ "אל–ערביה" הסעודי דיווח כי הנשיא דונלד טראמפ צפוי להציע בתוך זמן קצר (24.09.25) תוכנית רחבה שמטרתה להביא לסיום המלחמה בעזה. לפי הדיווח, התוכנית מבוססת על ארבעה מרכיבים עיקריים: הפסקת הלחימה, שחרור כלל החטופים, נסיגה הדרגתית של ישראל משטחי הרצועה והכנסת סיוע הומניטרי רחב באמצעות מוסדות בינלאומיים.
24/09/2025 | יפעת גדות | חדשות
+ כיתבו בפורומים של News1 + חדשות נוספות ברשת | + הודעות נוספות ברשת | + בלוגרים ברשת
News1 ׳ž׳—׳œ׳§׳" ׳¨׳׳©׳•׳ ׳" :  ניוז1  |   |  עריסת תינוק ניידת  |  קוצץ ירקות מאסטר סלייסר  |  NEWS1  |  חדשות  |  אקטואליה  |  תחקירים  |  משפט  |  כלכלה  |  בריאות  |  פנאי  |  ספורט  |  הייטק  |  תיירות  |  אנשים  |  נדל"ן  |  ביטוח  |  פרסום  |  רכב  |  דת  |  מסורת  |  תרבות  |  צרכנות  |  אוכל  |  אינטרנט  |  מחשבים  |  חינוך  |  מגזין  |  הודעות לעיתונות  |  חדשות ברשת  |  בלוגרים ברשת  |  הודעות ברשת  |  מועדון +  |  אישים  |  פירמות  |  מגשרים  |  מוסדות  |  אתרים  |  עורכי דין  |  רואי חשבון  |  כסף  |  יועצים  |  אדריכלים  |  שמאים  |  רופאים  |  שופטים  |  זירת המומחים  | 
׳ž׳•"׳œ ׳•׳¢׳•׳¨׳š: ׳™׳•׳׳‘ ׳™׳¦׳—׳§ ֲ© ׳›׳œ ׳”׳–׳›׳•׳™׳•׳× ׳©׳ž׳•׳¨׳•׳×     |    ׳©׳™׳•׳•׳§ ׳•׳₪׳¨׳¡׳•׳ ׳‘ News1     |     RSS
׳›׳×׳•׳‘׳×: ׳“"׳¨ ׳׳œ׳™׳”׳• ׳›׳”׳Ÿ 1 ׳₪׳×׳— ׳×׳§׳•׳” 4976012 ׳˜׳œ: 03-9345666 ׳₪׳§׳¡ ׳ž׳¢׳¨׳›׳×: 03-9345660 ׳“׳•׳׳œ: New@News1.co.il