בן-גביר בסיור משילות במזרח ירושלים: "אנחנו בעלי הבית"

השר לביטחון לאומי סייר במזרח ירושלים עם בכירי המשטרה וקיבל סקירה על ההיערכות לתשעה באב ● במשרדו טוענים לירידה בפעילות הטרור ולעלייה בתפיסות אמצעי לחימה ● במתחם משטרתי חדש ירוכזו מרחב קדם, תחנת שלם ויחידות נוספות

עידן יוסף חדשות ממשלה 37 תגובות
השר לביטחון לאומי איתמר בן-גביר סייר (21.7.26), ערב תשעה באב, במזרח ירושלים וקיבל סקירה על היערכות המשטרה בעיר העתיקה ובמזרח העיר. במהלך הסיור הכריז בן-גביר כי "נגמרו הימים שבהם מדינת ישראל ויתרה על מזרח ירושלים" והוסיף: "היום אנחנו בעלי הבית".

לסיור הצטרפו סגן ראש עיריית ירושלים מטעם עוצמה יהודית אריה קינג, מפקד מחוז ירושלים ניצב אבשלום פלד, מפקד מרחב קדם, המזכיר הביטחוני לשר ניצב סמי מרציאנו ובכירים נוספים במשטרה ובמשרד לביטחון לאומי.

היערכות לתשעה באב

במהלך הסיור הציגה המשטרה לשר את היערכותה לקראת אירועי תשעה באב, בדגש על העיר העתיקה ועל מוקדי החיכוך במזרח ירושלים. לפי הודעת לשכת השר, הוצגו נתונים המצביעים על ירידה בפעילות טרור עממי, עלייה בתפיסות אמצעי לחימה, הרחבת כיתות הכוננות וחיזוק הנוכחות המשטרתית באזור.

עם זאת, בהודעה לא נמסרו נתונים מספריים המאפשרים לבחון את היקף הירידה בפעילות הטרור או את שיעור העלייה בתפיסות הנשק.
מתחם משטרתי חדש ותגבור כוח האדם

בן-גביר ביקר גם במתחם משטרתי חדש המוקם במזרח ירושלים. המתחם צפוי לשמש בעתיד את מרחב קדם, תחנת שלם ויחידות משטרתיות נוספות, כחלק מהרחבת הפריסה המשטרתית במזרח העיר.

לפי המשרד לביטחון לאומי, למערך במזרח ירושלים נוספו 40 תקני משטרה ו-40 תקנים לשיטור העירוני. בן-גביר סייר גם ברחובות האזור, נפגש עם תושבים ובעלי עסקים ושמע מהם, לטענת לשכתו, על שיפור בתחושת הביטחון לצד דרישה להמשך חיזוק האכיפה.
בן-גביר אמר: "היו ימים שבהם המשטרה כמעט לא הייתה כאן. היו ימים שיהודים פחדו לעבור כאן. היום המציאות השתנתה - יש יותר נוכחות משטרתית, יותר שקט, יהודים עובדים ומסתובבים כאן בביטחון, ואנחנו בעלי הבית".

בהתייחסו לנתונים שהוצגו לו הוסיף: "הנתונים מדברים בעד עצמם: ירידה בפעילות הטרור, עלייה בתפיסות אמצעי הלחימה, יותר פעילות יזומה ויותר משילות. ככה זה עובד - כשמגלים נחישות, כוח ותקיפות, האויב מבין את המסר".
Author
עיתונאי וראש מערכת החדשות. חשבון ב-X ↗ ; פייסבוק ↗
תאריך: 22/07/2026 | עודכן: 22/07/2026
+פחות החלטות, יותר משימות: הממשלה מציגה שיעור ביצוע של 85% 19:14 22/07/26 | עידן יוסף | לרשימה המלאה
דוח משרד ראש הממשלה מציג עלייה בשיעור הביצוע השנתי של משימות שנקבעו בהחלטות הממשלה - מ-74% ב-2024 לכ-85% ב-2025 ▪ אלא שדרך חישוב הנתון אינה מוסברת במלואה, המידע מבוסס על דיווח עצמי ואינו בוחן את איכות הביצוע ▪ ניהול התקציב נותר החסם המרכזי
המשרדים השתפרו בביצוע - יחידות הסמך ממשיכות לפגר מאחור [צילום: יונתן זינדל/פלאש 90]
+נתניהו בערב ט' באב: "אעמיק את האחדות ואקים ממשלה רחבה" 18:49 22/07/26 | עידן יוסף
ראש הממשלה בנימין נתניהו פרסם (22.7.26), לקראת תשעה באב, מסר לאזרחי ישראל שבו קשר בין לקחי חורבן בתי המקדש לבין שנות המלחמה והמאבק באויבי המדינה. לצד המסר על אחדות העם, הצהיר נתניהו כי לאחר הבחירות יפעל להקמת ממשלה לאומית רחבה ויציבה.

נתניהו פתח את דבריו בהתייחסות למשמעות היום: "בערב תשעה באב אנחנו זוכרים את חורבן הבית. אנחנו זוכרים את המחיר הנורא של השנאות והחרמות בתוכנו". לדבריו, בשלוש השנים האחרונות מנעו אזרחי ישראל וכוחות הביטחון את מה שהגדיר "חורבן הבית השלישי".

"במקום מלחמת אחים, היינו לאחים שנלחמים שכם אל שכם כדי להדוף את מבקשי נפשנו", אמר ראש הממשלה. "איחדנו כוחות, לחמנו כאריות ויחד הצלנו את מדינת ישראל. הראנו לעולם שעם ישראל הוא עם אמיץ, עם צבא אמיץ, דור של גיבורים".

הבטחה לממשלה רחבה

נתניהו ציין כי המערכה טרם הסתיימה וכי ישראל עדיין ניצבת בפני אתגרים רבים, אך הביע ביטחון ביכולתה להתמודד עמם. בהמשך עבר מן המסר הלאומי להצהרה פוליטית מפורשת לקראת הבחירות.

"כראש ממשלת ישראל אני מתכוון להעמיק את האחדות בתוכנו", אמר. "לכן אפעל להקים ממשלה לאומית רחבה, ממשלה יציבה שתדאג לביטחוננו ולעתידנו".

זו אינה הפעם הראשונה שבה נתניהו מציג את הקמתה של ממשלה לאומית רחבה כיעד לאחר הבחירות. בשבועות האחרונים הוא חזר על הכוונה להקים ממשלה שתתבסס על עקרונות לאומיים משותפים וקרא למפלגות להפסיק את החרמות הפוליטיים.

ראש הממשלה הודה כי מערכת הבחירות צפויה להיות מלווה בוויכוחים, אך טען כי המחלוקות אינן משקפות את מידת הלכידות שהתגלתה בשעת המלחמה. "אני יודע שבתקופת בחירות יהיו ויכוחים שיקשו עלינו לראות את זה, אבל אני גם יודע שאנחנו הרבה יותר מאוחדים ממה שנדמה", אמר.

"ראיתי אתכם בשעת מבחן"

נתניהו הסביר כי אמונתו באחדות הישראלית מבוססת על מפגשיו עם הלוחמים ועל התגייסות הציבור במהלך המלחמה: "ראיתי אתכם בשעת מבחן. אני פוגש את הלוחמים הגיבורים שלנו. ראיתי את עם ישראל על כל חלקיו במלוא תפארתו, עם שמושיט יד איש לרעהו".

את דבריו חתם במסר שנועד לחבר בין לקחי תשעה באב לבין התקומה הלאומית: "והנה הלקח הגדול: בשנאת חינם נחרבנו, באהבת ישראל קמנו. יחד, בעזרת השם, נבטיח את נצח ישראל".
נתניהו. מנענו את חורבן הבית השלישי [צילום: לע"מ]

מועדון VIP להצטרפות הקלק כאן
פורומים News1  /  תגובות
כללי חדשות רשימות נושאים אישים פירמות מוסדות
אקטואליה מדיני/פוליטי בריאות כלכלה משפט סדום ועמורה עיתונות
בן-גביר בסיור משילות במזרח ירושלים: "אנחנו בעלי הבית"
תגובות  [ 1 ] מוצגות   [ 1 ]  לכל התגובות        תפוס כינוי יחודי            
כותרת התגובה שם הכותב שעה    תאריך
1
נני
22/07/26 22:13
ברחבי הרשת / פרסומת
News1 ׳ž׳—׳œ׳§׳" ׳¨׳׳©׳•׳ ׳" :  ניוז1  |   |  עריסת תינוק ניידת  |  קוצץ ירקות מאסטר סלייסר  |  NEWS1  |  חדשות  |  אקטואליה  |  תחקירים  |  משפט  |  כלכלה  |  בריאות  |  פנאי  |  ספורט  |  הייטק  |  תיירות  |  אנשים  |  נדל"ן  |  ביטוח  |  פרסום  |  רכב  |  דת  |  מסורת  |  תרבות  |  צרכנות  |  אוכל  |  אינטרנט  |  מחשבים  |  חינוך  |  מגזין  |  הודעות לעיתונות  |  חדשות ברשת  |  בלוגרים ברשת  |  הודעות ברשת  |  מועדון +  |  אישים  |  פירמות  |  מגשרים  |  מוסדות  |  אתרים  |  עורכי דין  |  רואי חשבון  |  כסף  |  יועצים  |  אדריכלים  |  שמאים  |  רופאים  |  שופטים  |  זירת המומחים  | 
׳ž׳•"׳œ ׳•׳¢׳•׳¨׳š: ׳™׳•׳׳‘ ׳™׳¦׳—׳§ ֲ© ׳›׳œ ׳”׳–׳›׳•׳™׳•׳× ׳©׳ž׳•׳¨׳•׳×     |    ׳©׳™׳•׳•׳§ ׳•׳₪׳¨׳¡׳•׳ ׳‘ News1     |     RSS
׳›׳×׳•׳‘׳×: ׳“"׳¨ ׳׳œ׳™׳”׳• ׳›׳”׳Ÿ 1 ׳₪׳×׳— ׳×׳§׳•׳” 4976012 ׳˜׳œ: 03-9345666 ׳₪׳§׳¡ ׳ž׳¢׳¨׳›׳×: 03-9345660 ׳“׳•׳׳œ: [email protected]