תו תקן לדבש הוענק השנה על-ידי מכון התקנים הישראלי למכוורות יד מרדכי, והוא מצטרף למגדלי דבורים עמק חפר, שקיבלו בשנה שעברה אישור לסמן את הדבש שהם מייצרים כבעל תו תקן.
דבש בעל תו תקן נמצא בפיקוח שוטף של מכון התקנים, ועובר בדיקות מקיפות במעבדות מכון התקנים המוודאות כי הוא דבש טבעי, ללא תוספות סוכרים ותוספות מלאכותיות אחרות. כמו כן, מוודאים כי הדבש נאגר על-ידי הדבורים מצוף הפרחים ולא נעשו בו שינויים בתהליך האריזה העלולים לפגוע באיכותו.
בדיקות הדבש כוללות: תכולת המים בדבש, בדיקות סוכרים, חומציות שיכולה להעיד על תסיסה, תכולה של מינרלים ועוד.
מדי שנה מתגלות צנצנות דבש מזוייפות בעיקר בשווקים ובחנויות קטנות. דבש מזויף הינו מוצר תעשייתי עשוי סוכרים, קרמל וצבעי מאכל - והוא נעדר סגולות רפואיות המצויות בדבש האמיתי.
ניתן לזהות דבש מזויף בעיקר על-פי מחירו הנמוך באופן מיוחד ממחירי השוק, או על-ידי היעדר פרטים מזהים של יצרן מוכר על גבי התווית.